Facebook Pixel Τι "παίζει" με Φούντα και ΑΕΚ;
| 2013-05-18 10:18:00

Τι "παίζει" με Φούντα και ΑΕΚ;

Τι "παίζει" με Φούντα και ΑΕΚ;

Ο Φούντας μόνο με πώληση μπορεί να φύγει από την ΑΕΚ. Το ενδιαφέρον του Μόγες, η λίστα της Στεάουα, το φαξ από τη Μάντσεστερ Σίτι και η προοπτική της Βέρντερ Βρέμης.
 

Την ώρα που η ΑΕΚ βιώνει τη χειρότερη -αγωνιστικά- περιόδο στην ιστορία της λόγω του υποβιβασμού της στη Γ' Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, ένα νεαρό παιδί έχει καταφέρει να ζήσει τη δική του αναγέννηση μέσω της Ενωσης.

Ο γεννημένος στο Μεσολόγγι στις 9 Απριλίου Ταξιάρχης Φούντας πέτυχε, πριν καν ενηλικιωθεί, να συγκεντρώσει τα βλέμματα ευρωπαϊκών ομάδων και να ετοιμάζεται να αφήσει το εγχώριο προϊόν. Η αλήθεια είναι ότι έχει ήδη συνδέσει το όνομά του με δύο ιστορικά ρεκόρ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και ο κόσμος τον έχει αγαπήσει.

Στις 17 Μαρτίου του 2012 ο Φούντας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει ποτέ με την ΑΕΚ στη Super League σε ηλικία 16 ετών, 6 μηνών και 13 ημερών. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου 2012 ο Φούντας έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ καθώς όταν πέτυχε το γκολ κόντρα στον Πλατανιά ήταν μόλις 17 ετών και 54 ημερών.

Η παραμονή του πλέον στην ΑΕΚ μοιάζει δύσκολη. Το κλάμα που έριξε στο ματς του Περιστερίου δεν φαντάζει... ικανό να τον κρατήσει στην Ενωση και οι μέχρι τώρα κινήσεις του ατζέντη του δείχνουν πως προτιμάει να φύγει άμεσα από την ομάδα με στόχο το εξωτερικό.

Το ταξίδι του νεαρού άσου στη Γερμανία στις αρχές της εβδομάδας φανέρωσε τις προθέσεις για λύση της συνεργασίας με τον σύλλογο και ένταξή του σε ένα πρωτάθλημα και σε μία ομάδα που εμπιστεύεται τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Η Βέρντερ Βρέμης έχει εξαιρετική άποψη για τα ελληνικά ταλέντα και οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα τον αποκτήσουν. Η περίπτωσή του, όμως, δεν είναι απλή και συναντά δυσκολίες.

Η Ενωση υποβιβάστηκε και οι ποδοσφαιριστές της έμειναν ελεύθεροι, εκτός από έναν. Ο Φούντας είναι ο μοναδικός που δεν παίρνει την ελευθέρας του, καθώς σύμφωνα με σχετική διάταξη κάθε αθλητής που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του -ο Φούντας τα κλείνει τον Σεπτέμβριο-, ακόμα κι αν έχει επαγγελματικό συμβόλαιο, αυτό λύνεται αυτόματα και μετατρέπεται ξανά σε ερασιτεχνικό. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εξοφληθεί τα οφειλόμενα. Αυτά είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ και, αν η ΑΕΚ τα καταβάλλει, ο παίκτης θα της ανήκει. Ετσι ο μοναδικός δρόμος «διαφυγής» του θα είναι η πώληση.

Προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Μόγες

Στις 8 Αυγούστου του 2012 η ΑΕΚ έδωσε φιλικό με την Εβερτον και ο Φούντας ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, με αποτέλεσμα να τραβήξει τα βλέμματα του Ντέιβιντ Μόγες. «Εχετε μία πολύ καλή περίπτωση εδώ, αυτό το παιδί έχει πολύ μέλλον και διαθέτει δύο σπουδαία στοιχεία: ταχύτητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό του» είχε πει τότε ο Σκωτσέζος τεχνικός στον προπονητή της Ενωσης Βαγγέλη Βλάχο.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Μόγες ζήτησε από άνθρωπο της εμπιστοσύνης του να μεταβεί στη χώρα μας για να παρακολουθήσει από κοντά τον νεαρό μεσοεπιθετικό σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Εξάλλου, με υπόδειξη του Σκωτσέζου, η Εβερτον είχε αποκτήσει τον επθετικό του Ηρακλή Απόστολο Βέλλιο, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο πλησίασε αρκετά κοντά σε συμφωνία με τον τότε αμυντικό της ΑΕΚ (και νυν του Ολυμπιακού) Κώστα Μανωλά.

Βρέθηκε και στη λίστα της Στεάουα

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το όνομα του νεαρού ποδοσφαιριστή επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο Φούντας βρέθηκε στη μεταγραφική λίστα της Στεάουα Βουκουρεστίου, όπως αποκάλυψε ρουμανική ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα, η prosport.ro ανέφερε πως η Στεάουα ενδιαφερόταν για την απόκτηση του 17χρονου, τον οποίον μάλιστα παρομοίαζαν με τον Τσάβι!

«Αν στην περίπτωση του Κοντοέ μιλάμε για έναν παίκτη με πείρα, ο Ταξιάρχης Φούντας είναι ένας νεαρός με εξαιρετική τεχνική, ντρμπλέρ που ανάγκασε τους Ελληνες δημοσιογράφους να τον παρομοιάζουν με τον Τσάβι. Ο Φούντας εντυπωσίασε σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Εβερτον το καλοκαίρι, όταν και σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ». Οι φήμες και τα δημοσιεύματα έμειναν τελικά στα λόγια...

Το φαξ από τη Μάντσεστερ Σίτι

Η απόδοση και το ταλέντο του Φούντα έφτασαν μέχρι τα... αυτιά και της Μάντσεστερ Σίτι. Οι στενοί συνεργάτες του τότε τεχνικού Ρομπέρτο Μαντσίνι ζήτησαν από ανθρώπους της Ενωσης να δουν dvd με αγώνες του νεαρού ποδοσφαιριστή, από τα οποία και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Οι Αγγλοι μάλιστα προχώρησαν στο παρακάτω βήμα και ρώτησαν για το ποσό με το οποίο παραχωρείται ο παίκτης, δείχνοντας μάλιστα διατεθειμένοι να βγάλουν από τα ταμεία τους μέχρι και 3 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσουν.

Εν συνεχεία, μέσω ενός Σέρβου ατζέντη, στάλθηκε στις 29 Απριλίου φαξ στην ΑΕΚ, όπου ζητήθηκε η άμεση δοκιμή του σε κάποιες από τις προσεχείς προπονήσεις των Αγγλων. Η απάντηση ωστόσο των «κιτρινόμαυρων» ήταν αρνητική, καθότι εκείνο το διάστημα η Ενωση βρισκόταν σε δύσκολη αγωνιστική περίοδο, όταν και πάλευε για τη σωτηρία της με ματς-φωτιά. Αλλά και διοικητικά ήταν σε μία περίεργη φάση αλλαγών. Το ενδιαφέρον της Σίτι ατόνισε μέχρι που ναυάγησε οριστικά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags