Facebook Pixel Έχει προϊστορία στους διασυρμούς…
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-21 22:39:00

Έχει προϊστορία στους διασυρμούς…

Έχει προϊστορία στους διασυρμούς…

Συνολικά έξι είναι οι συντριβές που έχει γνωρίσει η ΑΕΚ και θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην ιστορία της. Αυτές αποτελούνται μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Από την ίδρυση του συλλόγου το 1924 μέχρι σήμερα η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει γνωρίσει μόνο έξι βαριές ήττες. Ωστόσο, αυτές μένουν πάντα χαραγμένες στην μνήμη του κόσμου της, που όσες μπόρες κι αν περάσουν όση κι αν είναι η ταλαιπωρία της αγαπημένης τους ομάδας, αυτοί θα βρίσκονται δίπλα της.

Το αξιοσημείωτο αυτών των έξι ηττών είναι ότι προέρχονται από μόνο δύο ομάδες. Τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τέσσερις για το πρωτάθλημα και δύο για το κ
Κύπελλο.

Αναλυτικά:

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5

Η πρώτη... λυπητερή για την ΑΕΚ ήρθε στις 26/11/1972 στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν το βαρύ 1-5, σε βάρος του Δικεφάλου με το γκολ της τιμής να πετυχαίνει στο 58'ο Νικολαΐδης με πέναλτι.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0

Στη λίστα της «ντροπής» όπως κάποιοι την αποκαλούν ακολουθεί το 6-0, πάλι από τον Ολυμπιακό. Στις 08/02/1981, 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι Ερυθρόλευκοι σταμάτησαν στα έξι γκολ. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη ημέρα κανείς δεν τη θυμάται για την επιβλητική νίκη των Ερυθρολεύκων, αλλά για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν η ημέρα που ποδοπατήθηκαν 21 άνθρωποι στη Θύρα 7.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 5-0

Μία επίσης βαριά ήττα ήταν αυτή που γνώρισε η Ένωση τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 19/12/1982 από τον ΠΑΟΚ. Το πέρας της αναμέτρησης των δύο Δικεφάλων βρήκε αυτόν του Βορρά να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης σημειώνοντας πέντε τέρματα σε βάρος των Κιτρινόμαυρων.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0

Μετά την μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου, η ΑΕΚ γνώρισε χθες ακόμη μία ήττα που θα μπει στην μαύρη σελίδα της ιστορίας της. Η Ένωση ηττήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τους «ερυθρόλευκους» με 6-0 για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, χωρίς να μπορέσει σε καμία στιγμή του αγώνα να αντιδράσει.

Κύπελλο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 6-1

Μετά τη θριαμβευτική νίκη στο πρωτάθλημα και το 5-0, ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά ήταν στο Κύπελλο στις 03/02/1982. Οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του γ' γύρου νίκησαν 6-1. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Θωμάς Μαύρος στο 25'. Φυσικά την πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ, αφού στον επαναληπτικό το ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-6

Όποιος ΑΕΚτσής είχε την ατυχία να παρακολουθήσει αυτό το ματς, αντηχεί ακόμη στα αυτιά του το σύνθημα «Βάλτε τον Ηλία στο ρολόι να μετράει πόσα τρώει». Το ματς του πρώτου γύρου είχε πάρει άνευ αγώνα ο Ολυμπιακό με 0-2, αφού είχε διακοπεί στο 70'. Στην επανάληψη οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν 6 γκολ, με τον Μαλαδένη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ για την Ένωση στο 25'.

ΠΗΓΗ: www.aekvoice.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags