Facebook Pixel Είναι πολλά τα λεφτά, Βαγγέλη!
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-22 00:02:00

Είναι πολλά τα λεφτά, Βαγγέλη!

Είναι πολλά τα λεφτά, Βαγγέλη!

Με «κάβα» 3,9 εκ. ευρώ ξεκινάει ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν από τη συμμετοχή του και μόνο στους ομίλους Champions League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μία τεράστια επένδυση το καλοκαίρι του 2010, αποκτώντας αρχικά το πακέτο μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη και πραγματοποιώντας εν συνεχεία, αλλά και το χειμώνα, αρκετές ακριβές μεταγραφές. Η μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος και η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League συνεπάγεται τη μερική απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων».

Τα έσοδα που προβλέπονται με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ανεξάρτητα από αποτελέσματα ή πορεία στη διοργάνωση είναι 3,9 εκατ. ευρώ. Στα σίγουρα έσοδα συνυπολογίζονται και τα 550.000 ευρώ που θα μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας, δηλαδή μίνιμουμ άλλα 3,3 εκατ. ευρώ από τα έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Κάθε νίκη πριμοδοτείται με 800.000 ευρώ και η ισοπαλία με 400.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «16» με 3 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά με 3,3 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά με 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο μεν νικητής του τελικού εισπράττει 9 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 5,6 εκατ. ευρώ.

Στα χρήματα που θα εισπράξει κάθε σύλλογος συνυπολογίζονται και αυτά από το μάρκετ πουλ, δηλαδή τα τηλεοπτικά/εμπορικά δικαιώματα που αποδίδει η UEFA σε κάθε χώρα. Το συγκεκριμένο ποσό, που ακόμη δεν έχει οριστεί, μοιράζεται ανάμεσα στους εκπροσώπους κάθε χώρας που συμμετέχουν στο Champions League. Αν, συνεπώς, δεν υπάρξει άλλη ελληνική ομάδα στους ομίλους (δηλαδή αν ο πρώτος των play-offs δεν «επιζήσει» στους δύο προκριματικούς γύρους που θα κληθεί να περάσει), ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί ολόκληρο το ποσό που προβλέπεται για την Ελλάδα.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags