Facebook Pixel «Διαιτησίες ακατάλληλες και ανίκανες»
| 2011-03-22 17:57:00

«Διαιτησίες ακατάλληλες και ανίκανες»

«Διαιτησίες ακατάλληλες και ανίκανες»

Για αλλοίωση αποτελέσματος στον χθεσινό αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια (0-0) έκανε λόγο ο ΠΑΣ Γιάννινα, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, υποστηρίζοντας πως η ομάδα δεν έχει ισότιμη αντιμετώπιση από διαιτησία.
 

Αναλυτικά:

«H ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση που έτυχε από τη διαιτησία η ομάδα μας στον χθεσινό εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό.Σαν διοίκηση ουδέποτε ασκήσαμε κριτική και διαμαρτυρηθήκαμε κατά της διαιτησίας, αποφεύγοντας να συμβάλουμε κι εμείς στην δυσπιστία που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, η αλλοίωση αποτελέσματος, με την τελείως αδικαιολόγητη ακύρωση του κανονικότατου γκολ, που πέτυχε ο ποδοσφαιριστής μας Σιαλμάς στο 68 λεπτό του αγώνα, μας αναγκάζει να παρεκκλίνουμε από αυτή την πρακτική.Διαιτησίες ακατάλληλες και ανίκανες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων, όχι μόνον μας προβλημάτισαν, αλλά από την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε πεισθεί ότι δεν είναι διασφαλισμένη η ισόνομη και ισότιμη αντιμετώπιση της ομάδας μας.

Δεν διαμαρτυρηθήκαμε όμως, από το πρώτο πέναλτι που δεν μας δόθηκε, λόγω της ιστορίας και της σοβαρότητας που διακρίνει την ομάδας μας, αλλά και της εμπιστοσύνης στις αγωνιστικές ικανότητές της, θεωρώντας ότι με αυτές θα ξεπερνούσαμε οποιεσδήποτε «αδικίες».

Η χθεσινή όμως αντιμετώπισή μας από την διαιτησία, αποκορύφωμα των δυο προηγούμενων αγωνιστικών, όπου και σε αυτές δεν είχαμε δίκαιη αντιμετώπιση, με την καθαρή αλoίωση αποτελέσματος σε βάρος μας, σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή μας από «βρώμικο» αντιαθλητικό παίξιμο χωρίς καμία μάλιστα πειθαρχική ποινή, όχι απλά μας υποχρεώνει να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε, αλλά πλέον μας αναγκάζει να ψάξουμε τους λόγους, την προέλευση και την σκοπιμότητα, πιθανόν, αυτής της αντιμετώπισης.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζητά ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα παίζεται επί ίσοις όροις και θα κρίνεται από τις προσπάθειες ποδοσφαιριστών και προπονητών στο γήπεδο. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες ή σκοπιμότητες είναι αντίθετες με αυτή μας την βούληση, θα μας βρουν απέναντί τους.

Ελπίζουμε και απαιτούμε να είναι η τελευταία αυτή αδικία κατά της ομάδας μας και στους επόμενους αγώνες η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της, με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αμεροληψία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν, από οποιαδήποτε ομάδα, παράπονα για «αλλοίωση αποτελέσματος», αφού με αυτά ουσιαστικά θα οδηγηθούμε στην απαξίωση του ποδοσφαίρου, την απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και την απέχθεια κάποιων παραγόντων με υγιείς αντιλήψεις και οικονομική συνέπεια».

«Άψογη φιλοξενία»

Παράλληλα η διοίκηση εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί την ΠΑΕ Ιωνικός για την φιλοξενία της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιωνικός κ. Χρήστο Κανελλάκη, αλλά και τον γενικό αρχηγό κ. Ανδρέα Πασπαλιάρη για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν τόσο στην αποστολή της ομάδας μας, όσο και στους ανθρώπους της που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Νεάπολης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags