Facebook Pixel "Πάντα θρύλος, σε όλες τις εποχές"
| 2011-03-23 16:12:00

"Πάντα θρύλος, σε όλες τις εποχές"

"Πάντα θρύλος, σε όλες τις εποχές"

Με ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο καταπιάνεται ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο σχόλιό του, αναφορικά με το αν οι μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος θα μπορούσαν να αγωνιστούν με τα σημερινά δεδομένα...

Πόσες φορές δεν έχετε μπει στο τριπάκι της κουβέντας για το αν κάποιοι σημερινοί σταρ θα έπαιζαν δίπλα σε ιερά τέρατα του παρελθόντος ή το ανάποδο, που είναι πιο συχνό, πόσοι από τους παλιούς σταρ θα άντεχαν στους σημερινούς ρυθμούς; Το νόμισμα έχει, φυσικά, δύο όψεις και συνήθως ένα λάθος παρονομαστή, που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Ο Μέσι δεν είναι θέμα αν συγκρίνεται με τον Μαραντόνα, αλλά αν αυτός θα έπαιζε το ίδιο καλά πριν είκοσι χρόνια ή αν ο Ντιέγκο σήμερα θα ήταν το ίδιο χρήσιμος όπως τότε. Ο Πελέ, ο Κρόιφ, ο Ζιντάν τι θα έκαναν αν έπαιζαν σήμερα;

Η Κομανέτσι θα έκανε τον κόσμο να παραμιλά στην γυμναστική, ο Γκάλης θα έκανε τη διαφορά, αν ξεκινούσε τώρα την καριέρα του; Tο 1972 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου, ο Μάρκ Σπιτς πέρασε στην ιστορία με 7 χρυσά μετάλλια και ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ στην κολύμβηση. Ο πρώτος άνθρωπος που πέτυχε τέτοιον άθλο, σήμερα με τους χρόνους που έκανε τότε δεν θα έμπαινε καν στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, πολύ δε περισσότερο δεν θα του έφταναν για να κολυμπήσει σε κάποιον τελικό στο Πεκίνο το 2008 όταν ο Μάικλ Φελπς κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια! Την απάντηση έδωσαν Αμερικανοί επιστήμονες, που έβαλαν τον μεγάλο αθλητή σε ειδικό σωλήνα- εξομοιωτή και απέδειξαν πως η τεχνική του, ήταν καλύτερη από των τωρινών κολυμβητών και υπολόγισαν πως αν ο Σπιτς, ήταν ξανά 20 ετών, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, αναλύοντας όλες τις κινήσεις του, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι χρόνοι του θα ήταν ανάλογοι των επιτυχιών του το 1972, δηλαδή κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ αν κολυμπούσε στο Πεκίνο πριν δύο τρία καλοκαίρια.

Όποιοι υποστηρίζουν πως σήμερα δεν θα είχε τύχη ένας καλός παίκτης, ας λάβει υπόψη αυτή την παράμετρο και ας αναλογιστεί πως ο Κρόιφ -για παράδειγμα- με την μπάλα που ήξερε, αν είχε την σημερινή ιατρική και προπονητική υποστήριξη θα έκανε τα ίδια στο γήπεδο! Ο Τζόρνταν, όσα χρόνια και αν περάσουν θα έχει πάντα θέση στην κορυφή όλων των εποχών στο μπάσκετ, επειδή αυτά που από την φύση του μπορούσε να κάνει ήταν χαρισματικά. Με την αντίστοιχη προπόνηση του 2020 και του 2030 και την ανάλογη φαρμακευτική υποστήριξη, ο Μπολτ, ο Φέντερερ, ο Μέσι, ο Φελπς θα ήταν όπως και τώρα έτσι και στη κορυφή.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ζιντάν, τον Πελέ, τον Μαραντόνα, τον Μποργκ, τον Αλι, την Κομανέντσι, τον Λιούις, τον Εστιάρτε, τον Στίβεν Ρέντγκρειβ, την Ναβρατίλοβα, τον Μπούμπκα, τον Μάτζικ Τζόνσον. Ο αληθινός πρωταθλητής σε όλες τις εποχές θα είναι πάντα ένας θρύλος, πραγματικός σταρ και ξεχωριστός.

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags