Facebook Pixel Βοήθεια από τον Μυτιληναίο περιμένει ο Τάκης
| 2011-03-23 19:04:00

Βοήθεια από τον Μυτιληναίο περιμένει ο Τάκης

Βοήθεια από τον Μυτιληναίο περιμένει ο Τάκης

Κρούση στον Βαγγέλη Μυτιληναίο για οικονομική βοήθεια έκανε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά τα άλλα, ο Τάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα χρέη της ομάδας προς παίκτες που πέρασαν παλαιότερα από το σύλλογο, καθώς επίσης και στην προσπάθεια που γίνεται για την εξασφάλιση της αδειοδότησης.

«Εχοντας έναν ορυμαγδό χρεών δεν μπορούσαμε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι είχε να κάνει με τα τρέχοντα έξοδα. Μέχρι τα Χριστούγεννα είχαμε βρει μια ρέγουλα αλλά ξέρετε ότι ο Ιανουάριος ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας με την οφειλή προς την ΕΠΟ και αυτό δημιούργησε μια μικρή καθυστέρηση στις οφειλές. Η προτεραιότητα πήγε σε αυτά που κάνουν άμεσα κακό στην ομάδα για να μην αφαιρεθούν βαθμοί π.χ. Μιλήσαμε με τους παίκτες αρκετές φορές. Ηρακλειδείς είμαστε εμείς και την αγαπάμε την ομάδα".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής είπε πως "δεν έχουμε κέρδος αν κάποιος δεν πληρωθεί. Τους ζητήσαμε να κάνουν υπομονή και κάνουν. Ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά που ήταν στον Ηρακλή και πέρυσι και πρόπερσι και έχει μαζευτεί ένα χρέος που έχει να κάνει και με τα προηγούμενα. Στο διάστημα Μαρτίου, Απριλίου, Ιουνίου περιμένουμε αρκετά έσοδα και τους είπαμε ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους. Άλλωστε, η δουλειά του ποδοσφαιριστή είναι τώρα πιο διασφαλισμένη από ποτέ. Ο Βέρα π.χ. παίζει κάπου στην Παραγουάη και πληρώνεται από τον Ηρακλή. Η διοίκηση έχει αποδείξει στην πλειοψηφία των παικτών ότι τους σέβεται και προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Στις ακαδημίες τον Μάιο παραλάβαμε απλώς χρέη και κακό ψυχισμό. Όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι 9, 10 και 11 μήνες απλήρωτοι είναι λογικό να μην κάνουν τη δουλειά τους με κέφι. Και εκεί έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα που σε γενικές γραμμές έχει καθυστερήσεις αλλά τακτοποιείται".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Γιάννης Τάκης δεν δίστασε να ζητήσει ανοιχτά τη βοήθεια του Ευάγγελου Μυτιληναίου, με τον πρώην παράγοντα του Γηραιού να βρίσκεται πρώτος στη λίστα των ατόμων πάνω στους οποίους θα στηριχθούν οι διοικούντες: "Στραφήκαμε πολύ έγκαιρα στον Ευάγγελο Μυτιληναίο για την ομάδα που αγαπά ακόμη και να μας βοηθήσει σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Ξέρω ότι όποτε χρειάστηκε, το προηγούμενο καλοκαίρι και τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια εξυγίανσης των φορολογικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ έγινε μια πολύ σοβαρή και προσεκτική δουλειά ώστε να εντοπίσουμε ακριβώς τι ανάγκες υπήρχαν.

Φιλοδοξούμε ότι την Πέμπτη, γιατί έχουμε επαφές με τους ανθρώπους του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα ότι για άλλη μια φορά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ομάδα μας θα συνδράμει στην προσπάθεια που κάνουν οι φίλαθλοι σε ένα αγώνα ποιότητας, σε έναν αγώνα που είναι καθαρός. Ελπίζω και είναι μια δημόσια έκκληση αυτή, ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στις ανάγκες που υπάρχουν και για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα του Ηρακλή και της ΠΑΕ, για να δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε και τι στόχους πρέπει να έχει αυτή η ομάδα εκτός από το να παίρνουμε την άδεια και να σώζεται τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η επιλογή της άμεσης βοήθειας από τον κ. Μυτιληναίο έτσι όπως τώρα τα πράγματα είναι μονόδρομος. Θεωρούμε ότι ο κ. Μυτιληναίος είναι σήμερα ένα κεφάλαιο για τον Ηρακλή. Θεωρούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν στροφές δύσκολες στη σχέση με τον σύλλογο αλλά γνωρίζουμε ότι στις δύσκολες στιγμές βοήθησε αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που τώρα καταβάλλεται από τους φιλάθλους του Ηρακλή. Από τη στιγμή που θα συνδράμει ο κ.Μυτιληναίος και με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συζητήσουμε και πάλι μαζί του. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ηρακλή και είναι από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες σε μια εποχή που το είδος σπανίζει.

Δεν νομίζω ότι κάποιος μαθαίνει σήμερα για την εμπλοκή του κυρίου Μυτιληναίου. Ο κόσμος ήξερε και για το καλοκαίρι αλλά και τον Δεκέμβριο στις διεργασίες με την εφορία συνέδραμε ουσιαστικά. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι αυτή η καινούρια σχέση, αν δημιουργηθεί, θα είναι μια καινούρια σχέση δύο πιο έμπειρων πλευρών και από την πλευρά των φιλάθλων του Ηρακλή και από την πλευρά του κυρίου Μυτιληναίου. Αν θελήσει να εμπλακεί θα τον υποδεχτούμε με καλή διάθεση".

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κύριος Τάκης αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι και παραδέχτηκε πως στον τομέα αυτόν τα πράγματα έμειναν ολίγο πίσω από τον αρχικό σχεδιασμό: "Το αγωνιστικό είναι ένα κομμάτι που δεν το βάζουμε πίσω. Δεν τελείωσε ακόμη η χρονιά, ένα πρωτάθλημα που ήταν ιδιαζόντως σκληρό και δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ως διοίκηση και ως ομάδα. Θεωρούμε ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια η ομάδα και οι παίκτες θα δείξουν ότι δικαίως είναι στον Ηρακλή και δικαίως κάνουν αυτή τη δουλειά.

Αρκετά έγκαιρα, στα μέσα Ιανουαρίου, είχαμε κάνει μια πρες κόνφερανς και είπαμε την κατάσταση όπως ήταν. Επειδή είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου, επειδή κανείς από μας δεν είναι επιχειρηματίας είπαμε την αλήθεια σε όλους τους φιλάθλους του Ηρακλή ότι είμαστε αναγκασμένοι να στραφούμε στον κόσμο. Θέλω να σας πω ότι σε αυτό το κομμάτι ήμασταν λίγο πιο αισιόδοξοι. Αντιλαμβάνομαι τη γενικότερη κατάσταση και το πρόβλημα που βιώνει ο καθένας αλλά μείναμε λίγο πίσω στον σχεδιασμό".

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags