Facebook Pixel Το μήνυμα του Φερέιρα στον Νίνη…
| 2011-03-23 23:16:00

Το μήνυμα του Φερέιρα στον Νίνη…

Το μήνυμα του Φερέιρα στον Νίνη…

Ο Γιάννης Σκόκας γράφει για την απόφαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα να αφήσει τον Σωτήρη Νίνη εκτός ενδεκάδας έπειτα από μήνες. Το παιχνίδι με την Λάρισα, οι δηλώσεις και το σερί που χάλασε.
 

Η έλευση στον Παναθηναϊκό του πορτογάλου προπονητή κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα περί τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, επέφερε και την αγωνιστική ωριμότητα του Σωτήρη Νίνη. Επί των ημερών του 66χρονου τεχνικού στο Τριφύλλι, ο διεθνής μεσοεπιθετικός καλούμενος πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα πιο σύνθετο ρόλο στα χαφ των Πρασίνων, απέδειξε ότι παραμένει ό,τι ποιοτικότερο έχει να επιδείξει η νέα γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο 4-3-3 που εφάρμοσε, σχεδόν εξαρχής, ο κόουτς Φερέιρα, ο Νίνης πήρε θέση βασικού στον κεντρικό άξονα (ως επί το πλείστον μαζί με τους πολύπειρους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστα Κατσουράνη) καταδεικνύοντας ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχθεί (και) στα πόδια του 20χρονου άσου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ίβηρας προπονητής που πείστηκε από τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του Νίνη και πίστεψε στο ταλέντο του, του έδωσε σε μόνιμη βάση φανέλα βασικού. Ουδόλως τυχαίο είναι το γεγονός ότι τον συμπεριέλαβε στην αρχική ενδεκάδα των Πρασίνων σε 13 σερί ματς, εξαιρουμένων βεβαίως όσων αναμετρήσεων ο «μικρός» αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Το σερί αυτό έσπασε μετά την κάκιστη εμφάνιση του Νίνη στην εκτός έδρας ήττα (2-0) από τη Λάρισα. Ο Φερέιρα, εμφανώς δυσαρεστημένος από την αγωνιστική αδράνεια του διεθνούς μεσοεπιθετικού, τον αντικατέστησε μόλις στο 39’ του πρώτου ημιχρόνου. Κάτι που προφανώς δεν χαροποίησε το «golden boy» του Παναθηναϊκού όπως κατέδειξε και ο τηλεοπτικός φακός. Μολονότι δεν αντέδρασε ακραία, η απογοήτευση φαινόταν στο πρόσωπό του και στον αργό βηματισμό με τον οποίο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο της «AEL FC Arena».

«Ο Νίνης είναι 20 ετών και κατά την άποψη μου αρχίζει να μαθαίνει ποδόσφαιρο ανώτερου επίπεδου. Πρέπει όμως να μάθει να συγκεντρώνεται σε αυτό. Οταν όλοι μιλάνε για τις ικανότητες του και το τι θα μπορούσε να κάνει, αυτό σίγουρα θα τον κάνει πιο ευαίσθητο. Αυτό όμως συμβαίνει με όλους τους ποδοσφαιριστές του κόσμου όταν αρχίζουν να ανεβαίνουν. Και σε εκείνο το σημείο χρειάζεται να είναι σωστοί πνευματικά για να αντέξουν το βάρος και φυσικά να έχουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους» δήλωσε λίγο αργότερα ο πορτογάλος τεχνικός, ενώ ο Νίνης έκανε λόγο «για τη χειρότερη ημέρα της ζωής μου!».

Ακόμη πιο ηχηρό όμως ήταν το μήνυμα του κ. Φερέιρα προς τον Νίνη κατά τις δύο επόμενες εβδομάδες καθώς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, μολονότι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή δεν τον χρησιμοποίησε ούτε λεπτό, ενώ την περασμένη Κυριακή εναντίον της Κέρκυρας τον άφησε εκ νέου εκτός ενδεκάδας και απλώς του έδωσε χρόνο συμμετοχής (15’) στο φινάλε της αναμέτρησης.

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο πάντως ο κόουτς Φερέιρα δεν απομακρύνθηκε από το Νίνη, αλλά του έδωσε να καταλάβει (μέσα από κατ’ ιδίαν συζητήσεις) ότι για να επανέλθει στην ενδεκάδα θα πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά με αφοσίωση και ανεπηρέαστος από όσα λέγονται ή γράφονται για αυτόν. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, το «χρυσό παιδί» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο επερχόμενο ματς με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας. Μένει να φανεί αν έλαβε το μήνυμα του κόουτς Φερέιρα…

Πηγή: Tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags