Facebook Pixel Το φιλανθρωπικό έργο του Μπουμσόνγκ και η ομάδα του!
| 2011-03-24 20:25:00

Το φιλανθρωπικό έργο του Μπουμσόνγκ και η ομάδα του!

Το φιλανθρωπικό έργο του Μπουμσόνγκ και η ομάδα του!

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. Ωστόσο, ελάχιστοι ήξεραν πως έχει και δική του ομάδα…

Ο άσος του Παναθηναϊκού κατάγεται από το Καμερούν και μαζί με την μητέρα του, έχουν ιδρύσει την Boum FC. Μια ομάδα, την οποία συντηρεί ο ίδιος και πήρε την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου.

Διαβάστε τα λόγια του «Μπουμ»:

Αναλυτικά:

«Η ιδέα ξεκίνησε από το γεγονός ότι κατάγομαι από το Καμερούν και πηγαίνω συχνά εκεί στο σπίτι της μητέρας μου στο Γιαουντέ. Έχει δεθεί με την περιοχή και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που χαροποίησε πάρα πολύ τα παιδιά. Όταν ήρθε στην Γαλλία μου είπε για αυτό και την σημασία που είχε για την σωστή ανατροφή των παιδιών. Το πρώτο ματς της ομάδας ήταν πριν πέντε χρόνια και πλέον υπάρχουν τμήματα για παιδιά όλων των ηλικιών.

Οι οικονομικές ενισχύσεις της ομάδας έρχονται από την δική μου τσέπη. Το κάνω με την καρδιά μου αλλά το κλαμπ μεγαλώνει από την καρδιά μου για αυτά ρα παιδιά που αγαπούν να παίζουν μαζί. Πάντα σκεφτόμουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά και πλέον έχουμε και αντρική ομάδα.

Έχω δώσει τον λόγο μου ότι κανένα παιδί ποτέ δεν θα πληρώσει το παραμικρό. Υπάρχουν πάνω από 200 παιδιά και ξοδεύω αρκετά χρήματα κάθε χρόνο. Προσπαθώ μέσω της ομάδας να προσφέρω κοινωνικό έργο, μόρφωσω και βραβεία για αυτούς που θα πηγαίνουν καλά και στο σχολείο. Πρέπει η ομάδα μου πάνω από όλα να βοηθά τους νέους να γίνονται καλύτερο.

Αυτά τα παιδιά δεν σταματούν να με εκπλήσσουν. Δεν ήταν η πρώτη φορά, όμως, που δείχνουν πίστη, συναδερφικότητα. Υπάρχει αγάπη για την γειτονιά τους, είναι υπερήφανοι που παίζουν για αυτή την ομάδα και αυτό φαίνεται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας.  Παίξαμε στους 32 του Κυπέλλου και βάσει των δεδομένων είναι εξαιρετική επιτυχία.

Η ομάδα μου παίζει με τις φανέλες της Λιόν γιατί με βοήθησαν να ντύσουμε την ομάδα. Δεν θα ήταν τόσο εύκολο χωρίς την Λιόν. Ελπίζω να το συνεχίσουν.  Πάντως, για το επόμενο ματς πρέπει να αγοράσω νέες μπλούζες γιατί ο αντίπαλος παίζει με άσπρα,  μπαλόνια και μερικά νέα παπούτσια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags