Facebook Pixel Εδώ είναι Βραζιλία και χορεύουν σάμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-07-01 02:53:00

Εδώ είναι Βραζιλία και χορεύουν σάμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ είναι Βραζιλία και χορεύουν σάμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «ανίκητοι» πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου Ισπανοί έχασαν με 3-0 στον τελικό των Συνομοσπονδιών από την καλύτερη «σελεσάο». Ραντεβού στο Μουντιάλ!

Τρελό πάρτι και νίκη με 3-0 για την Βραζιλία κόντρα στην Ισπανία στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που διεξήχθη στο Μαρακανά. Οι Βραζιλιάνοι ήταν καλύτεροι, το ήθελαν πιο πολύ και με τους Φρεντ (δις) και Νεϊμάρ να βρίσκουν δίχτυα πήραν το τρόπαιο. Κουρασμένοι και άτυχοι οι Ισπανοί, έχασαν πέναλτι και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 68’ λόγω της αποβολής του Πικέ.

Τους έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό!

Η Βραζιλία μπήκε φορτσάτη στον τελικό και με την… ώθηση 80.000 φιλάθλων κατάφερε μόλις στο δεύτερο λεπτό να ανοίξει το σκο. Ο Χουλκ έκανε την σέντρα, οι Πικέ – Αρμπελόα καθυστέρησαν και ο Φρεντ με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να ελέγχουν απόλυτα το ματς και να φθάνουν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στην αντίπερα όχθη, η πρώτη σοβαρή αντίδραση των Ισπανών σημειώθηκε στο 20’, όταν απείλησαν με σουτ του Ινιέστα, ενώ στο 42’ έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάρης.
 

Ο Πέδρο βγήκε μόνος του από δεξιά με τον Σέζαρ και τον πλάσαρε όμορφα, αλλά λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ο Νταβίντ Λουίζ την έδιωξε με σωτήριο τάκλιν σε κόρνερ! Η φάση αυτή μάλλον… θύμωσε τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι στο 44’ έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους διπλασιάζοντας εύκολα τα τέρματά τους. Ο Νεϊμάρ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Όσκαρ, εκείνος του τη γύρισε έγκαιρα για να μη βγει οφσάιντ και ο νέος άσος της Μπαρτσελόνα με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0!

Γκολ, χαμένο πέναλτι και κόκκινη…

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία μπήκε αποφασισμένη να αλλάξει την ροή του ματς, όμως δεν ρώτησε και την άποψη των αντιπάλων της. Στο 47’ ο Νεϊμάρ πάτησε ωραία την μπάλα στο Φρεντ, αυτός σούταρε και βρήκε ξανά δίχτυα για το 3-0. Οι πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπη παρά την τριάρα δεν τα έχασαν και με κάποιες αλλαγές προσπάθησαν να ανασυνταχθούν. Μάλιστα, στο 54’ μετά από πέναλτι που έκανε ο Μαρσέλο στον Νάβας, είχαν την ιδανική ευκαιρία για να ξαναμπούν στο ματς, ωστόσο ο Ράμος αστόχησε!

Και σαν να μην έφτανε αυτό στην Ισπανία, στο 68’ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς ο Πικέ ήταν αδύνατον να προλάβει τον Νεϊμάρ, τον ανέτρεψε και έτσι είδε την κόκκινη κάρτα. Κάπου εκεί τελείωσε και ο τελικός, καθώς στα επόμενα είκοσι λεπτά είδαμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με φάσεις και από τις δύο πλευρές. Οι Βραζιλιάνοι άνετοι πια έστησαν ένα τρελό πάρτι, ενώ οι Ισπανοί παρόλο που έψαξαν το γκολ της τιμής, έπεσαν πάνω στο εξαιρετικό Σέζαρ, ο οποίος στο 88’ απέκρουσε ένα εξαιρετικό σουτ του Βίγια μέσα από την περιοχή.

Έτσι λοιπόν, το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος, η Βραζιλία κατέκτησε με εμφατικό τρόπο το Κύπελλο Συνομοσπονδιών μπροστά στους φιλάθλους της και η Ισπανία περιμένει το Μουντιάλ για να πάρει του χρόνου στο ίδιο γήπεδο την εκδίκησή της…

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο (88' Ερνάνες), Οσκάρ, Χουλκ (73' Ζάντσον), Νεϊμάρ, Φρεντ (80' Ζο).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα (46' Αθπιλικουέτα), Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μάτα (52' Χεσούς Νάβας), Τόρες (59' Βίγια).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags