Facebook Pixel Η μεταγραφή στην ΑΕΚ ήταν προσωπικό "τάμα" του Ρόβα!
| 2013-07-02 13:27:00

Η μεταγραφή στην ΑΕΚ ήταν προσωπικό "τάμα" του Ρόβα!

Η μεταγραφή στην ΑΕΚ ήταν προσωπικό "τάμα" του Ρόβα!

Στη ζωή ενός ανθρώπου υπάρχουν κάποια πράγματα που μοιάζουν να είναι προδιαγεγραμμένα από τη μοίρα. 

Οπως και στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, όπου κάποιες φορές ακόμα και ένα τραγικό περιστατικό μπορεί να καθορίσει το μέλλον. Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Βασίλη Ρόβα και της ΑΕΚ.

Η συμφωνία με την Ενωση ήταν για τον 29χρονο άσο ένα προσωπικό «τάμα». Μια υποχρέωση απέναντι στον αδερφικό φίλο του που έχασε απότομα προ διετίας σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ο κολλητός του Ρόβα, φανατικός Ενωσίτης, ήθελε όσο τίποτε άλλο να τον δει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Και τώρα, από ψηλά, θα βλέπει και θα καμαρώνει τον Ρόβα στα κιτρινόμαυρα.

Η συμφωνία του Ρόβα με την ΑΕΚ επισημοποιήθηκε και τυπικά χθες. Εκλεισε έτσι μια υπόθεση που είχε ανοίξει από το 2007. Τότε που η Ενωση είχε κινηθεί για την απόκτηση του Ρόβα από τον Ατρόμητο όπου αγωνιζόταν τότε. Νικολαΐδης και Φερέρ είχαν προκρίνει τη μεταγραφή του Ρόβα, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός που υπέστη τότε τον κράτησε μακριά από την ΑΕΚ. Τώρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα. Η Ενωση έκανε την πρότασή της και ο Ρόβας δεν είχε καμία δεύτερη σκέψη. Μολονότι ο Απόλλων έδινε σούπερ προσφορά (με 120.000 ευρώ τον χρόνο) για να τον κρατήσει στη Ριζούπολη, ο Ρόβας είχε βάλει πλώρη για Νέα Φιλαδέλφεια.

Μια επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν αρκετή. Ο Ρόβας συμφώνησε μέσα σε 5' να είναι μέλος της ΑΕΚ. «Είναι παιδί-διαμάντι. Να τον κλείσουμε αμέσως» ήταν η ατάκα του Μελισσανίδη για τον 29χρονο χαφ. Οπερ και εγένετο. Ο Ρόβας δεν κρύβει πως είναι απόλυτα βέβαιος για την επιλογή του. Ξέρει πως η ΑΕΚ κάνει την επιστροφή της και ετοιμάζει τη δική της κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χτίσιμο μιας δυναστείας. Οσο κι αν πονάει η Γ' Εθνική, ο Ρόβας είναι απόλυτα βέβαιος πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει. Και στο δικό της γήπεδο, όπου ο Ρόβας ανυπομονεί να μπει με τα κιτρινόμαυρα.

Στην ΑΕΚ ξέρουν πως με την απόκτηση του Ρόβα βρήκαν τον ιδανικό αμυντικό χαφ. Κόφτης που ελέγχει τα πάντα μπροστά από την άμυνα. Ο 29χρονος μέσος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια στο 4-3-3 ως μοναδικός κόφτης αλλά και με παρτενέρ σε συστήματα με δύο κεντρικούς μέσους. Παίκτης με πείρα, πολλές αντοχές μέσα στο γήπεδο και απίστευτη δύναμη. Ο Ρόβας δεν διστάζει να βάλει τα πόδια στη φωτιά και ας του έχει στοιχίσει αυτό δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Και στην ΑΕΚ πιστεύουν πως βρήκαν τον ακρογωνιαίο λίθο της μεσαίας γραμμής.

Η Σεβίλλη, ο Μίτσελ και ο Μπόατενγκ

Μετά το περσινό σούπερ εξάμηνο που έκανε ο Ρόβας με τον Πανιώνιο ήταν φανερό πως είχε φτάσει η ώρα να ανοίξει τα φτερά του και να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Τότε προέκυψε το ενδιαφέρον της Σεβίλλης. Μέσω ατζέντηδων ο παίκτης είχε προταθεί στον Μίτσελ, νυν προπονητή του Ολυμπιακού και τότε των Ανδαλουσιανών. Ο Μίτσελ ήθελε τον Ρόβα και είχε υπάρξει συμφωνία για εξάμηνη συνεργασία με οψιόν ανανέωσης. Ωστόσο, ο Μίτσελ έφυγε από τη Σεβίλλη και η μεταγραφή δεν έγινε. Παραλίγο να βρισκόταν στον Ολυμπιακό, αλλά τότε από τους Πειραιώτες προτιμήθηκε ο Μπόατενγκ για τη θέση, που τελικά δεν έπαιξε ποτέ, και έτσι πήγε την τελευταία μέρα στον Απόλλωνα. Δεν βγήκε σε κακό, καθώς ο Ρόβας έκανε καλό συμβόλαιο και φουλ σεζόν με 19 συμμετοχές.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία με τον Βασίλη Ρόβα για την επόμενη τριετία. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια της ΑΕΚ και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της νέας μου ομάδας που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της μεταγραφής μου. Αυτή ήταν η επιθυμία μου από την πρώτη στιγμή αφού έκρινα ότι ήταν η πιο σωστή επιλογή για την καριέρα μου. Περιμένω να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να φέρουμε γρήγορα την ΑΕΚ στη θέση που της αρμόζει» είπε ο παίκτης στις πρώτες δηλώσεις του. Αν και ο Ρόβας φιλοδοξεί να μείνει στην Ενωση για πολύ περισσότερα χρόνια.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η καριέρα του Ρόβα ξεκίνησε από ακαδημία της Καρδίτσας. Εκεί έδειξε τις ικανότητές του και ξεπήδησε, μαζί με τον Ευθύμη Κουλουχέρη. Ωστόσο, όταν σε ηλικία 15 ετών η Αναγέννηση Καρδίτσας εμπόδισε τη μεταγραφή του στη Χαλκηδόνα του Μιχάλη Σπανού, ο Ρόβας δεν το σκέφτηκε στιγμή. Βρήκε παραθυράκι με τη χιλιομετρική απόσταση και μεταγράφηκε στον Πανναξιακό για να παίξει μια σεζόν.

Ακολούθησε το «σχολείο» της Προοδευτικής και έπειτα το πρώτο αντάμωμα με τη μοίρα. Ο γιος του Μιχάλη Σπανού, Γιώργος, τον πήρε στον Ατρόμητο. Την ομάδα δηλαδή που απορρόφησε τη Χαλκηδόνα. Ο Ρόβας έγινε κομμάτι της ομάδας του Περιστερίου, αλλά μετά ήρθε η πρόκληση του Αρη. Εκεί ξεκίνησε καλά, ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά βρέθηκε να παίζει μόνος σε μια ομάδα γεμάτη ξένους.

Ο Αναστόπουλος πίστεψε σε αυτόν και τον πήρε στα Γιάννενα. Και όταν βρέθηκε στον ΟΦΗ, ήξερε καλά ποιον παίκτη έπρεπε να πάρει για να δέσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ο Ρόβας βρέθηκε πριν από ενάμιση χρόνο στον Πανιώνιο και το περσινό εξάμηνο με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο ήταν συγκλονιστικό.

Οι αριθμοί

4 Είναι ο αγαπημένος αριθμός του Βασίλη Ρόβα και αυτός που ζήτησε να πάρει στην ΑΕΚ. Επειτα από χρόνια αυτή η φανέλα που αποτελούσε φετίχ για τους Ενωσίτες στα χρόνια που τη φόραγε ο Στέλιος Μανωλάς θα περάσει σε παίκτη που δεν θα είναι αμυντικός, αλλά αμυντικός μέσος.

3 χρόνια θα είναι η συνεργασία του Ρόβα με την ΑΕΚ. Τόσο είναι και το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μείνει σε μια ομάδα, όταν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο. Ωστόσο, στην Ενωση εκτιμά πως μπορεί να βρει το λιμάνι του και να μείνει για πολύ περισσότερα χρόνια στο δυναμικό της.

77 συμμετοχές με δύο γκολ μετρά συνολικά ο Βασίλης Ρόβας στη μεγάλη κατηγορία. Το... κοντέρ θα γράψει τα επόμενα, έπειτα από δύο σεζόν, όταν η ΑΕΚ βρεθεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία και ο Ρόβας θα φορά τη φανέλα της.

10 ομάδες είναι μαζί με την ΑΕΚ αυτές που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα ο 29χρονος μέσος. Και επιθυμεί να είναι το... δέκα το καλό για όλους.

DNA

Ονοματεπώνυμο: Βασίλης Ρόβας
Εθνικότητα: Ελληνας
Ημερ. γέννησης: 6/1/1984
Υψος: 1,78 μ.
Βάρος: 74 κ.

Προηγούμενες ομάδες

2003-04 Πανναξιακός
2004-06 Προοδευτική
2006-09 Ατρόμητος
2009-10(α) Αρης
2009-10(β) ΠΑΣ Γιάννινα
2010-11(α) Αρης
2010-11(β) ΟΦΗ
2011-12 (α) ΟΦΗ
2011-12 (β) Πανιώνιος
2012-13(α) Πανιώνιος
2012-13(β) Απόλλων

ΣΕΖΟΝ ΣΥΜΜ. ΓΚΟΛ

2003-04 - -
2004-05 17 -
2005-06 24 1
2006-07 15 1
2007-08 19 1
2008-09 22 -
2009-10(α) 5 -
2009-10(β) 10 -
2010-11(α) - -
2010-11(β) 9 -
2011-12 (α) 4 -
2011-12 (β) 10 -
2012-13(α) 14 -
2012-13(β) 19 -

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags