25/03/11 - 09:10

"Με σοκάρει η σιωπή του Μαρινάκη"

Νέες δηλώσεις Κούγια για τις κασέτες. "Πατέρας και Μαρινάκης συνεργάστηκαν με τον Μπέο". "Ύποπτος ο Βοργιάς". Ποιοι πέντε διαιτητές αν ανοίξουν το στόμα τους θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

"Με σοκάρει η σιωπή του Μαρινάκη"
31.255views 0shares

Tα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης Κούγια στην "Εξέδρα":

«Άνθρωποι που είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και γι αυτό το λόγο έχουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τους αφήνουν στο απυρόβλητο. Γιατί; Μα γιατί συνεργάστηκαν μαζί τους. Ο Μπέος καθαρά με τις δηλώσεις του εκβιάζει τον Μαρινάκη και τον Πατέρα λέγοντας ότι έκαναν διακοπές μαζί στη Μύκονο και λέγοντας ότι με τον Πατέρα συζητούσαν καθημερινά. Δυστυχώς, συνεργάστηκαν με τον Μπέο τόσο ο Πατέρας όσο και ο Μαρινάκης φέτος.

Αυτό είναι αναμφισβήτητο και αυτό το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα ο Μπέος. Αυτό θα τελειώσει. Και αν δεν το καταλάβουν αυτό ο κύριος Μαρινάκης, και ο εκάστοτε Πατέρας ή ο εκάστοτε Βγενόπουλος, ώστε να πάψουν να έχουν συνομιλητές αυτού του επιπέδου, τότε το ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει ποτέ. Είναι χρυσή ευκαιρία αυτή τη στιγμή να αλλάξει το ποδόσφαιρο».

«Ύποπτος ο ρόλος του Βοργιά»

Για τον πρώην διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι ακούγεται η φωνή τυο Σ.Πιλάβιου σε μία από τις κασέτες, ο Α.Κούγιας υπογράμμισε:

«Ο Βοργιάς δεν ξέρει τίποτα. Δεν έχει ακούσει τίποτα. Σας το λέω από πρώτο χέρι. Ο Βοργιάς είναι ένα άτομο που έχει χυθεί πολύ αίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διαιτησίες του. Δεν δικαιούται να ομιλεί. Ο Βοργιάς κατά την κρίση μου παίζει ύποπτο ρόλο σε αυτήν την ιστορία. Νομίζουν έτσι κάποιοι ότι μπορούν να παρέμβουν στο ποδόσφαιρο.

Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό που έχει σχέση με τη διοίκηση της ΕΠΟ και με τη διοίκηση της διαιτησίας. Αυτή είναι η κρίση μου. Θέλουν κάποιοι να ξαναδιοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι που ζούσαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή δεν έχουν να φάνε».

«Με σοκάρει η σιωπή του Μαρινάκη»

Ο Α.Κούγιας αποκάλυψε ότι το πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να μην δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των μαγνητοφωνημένων περιεχόμενο των δύο κασετών είναι «ένα πρόσωπο φοβερά σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον επιχειρηματικό κόσμο», όμως δεν ήθελε να πει το όνομά του γιατί δεσμεύεται όπως υποστήριξε. Έδωσε όμως το στοιχείο ότι αυτό το πρόσωπο έχει πλέον απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο, ενώ δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση με τις κασέτες.

Για τον Πατέρα είπε ότι «μιλάμε συνεχώς…», αλλά αισθάνεται απογοητευμένος γιατί: «Ευθέως το λέω. Με έχει απογοητεύσει το γεγονός ότι ο κ. Πατέρας όπως και ο κ.Μαρινάκης ανέχονται συμπεριφορές ανθρώπων σαν τον Μπέο. Είναι μεγάλη απογοήτευση! Ή γίνονται συνομιλητές του Μπέου ή κάνουν διακοπές μαζί του.

Ο κ.Μαρινάκης θα έπρεπε ή ο ίδιος ή οι δικηγόροι του να έχουν επικοινωνήσει μαζί μου. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Επιχειρηματίας της οικονομικής οντότητας του Μαρινάκη, πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, πρόεδρος του Ολυμπιακού, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, που λογικά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν έχει κάνει ακόμη μήνυση και αγωγή. Αυτό είναι κάτι που με σοκάρει. Περιμένω πώς και πώς τη στιγμή που θα συναντηθώ με τον κ.Μαρινάκη, γιατί κοινωνικά κάπου θα συναντηθούμε, να του πω αυτή την απορία μου, να την εκφράσω προσωπικά…»

Για το Δαλούκα: «Προσπαθεί να έχουμε μία επαφή, κρατάω μία απόσταση… Ήταν εξαιρετικός διαιτητής ο Δαλούκας. Νομίζω ότι τον χάλασαν οι κακές παρέες. Όταν κάνεις παρέα με τον Μπέο, δεν μπορείς να έχεις καλό αποτέλεσμα…»

Για τα «κουκούτσια» και τους πέντε διαιτητές

Ο Α.Κούγιας τόνισε ότι πίσω από το σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου κρύβεται ο στοιχηματισμός, καθώς όπως υποστήριξε:

«Θα δείτε με έκπληξη ότι υπάρχει σε κάθε αγωνιστική ένα ποντάρισμα σε ένα παιχνίδι που είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της Β’Εθνικής. Ενώ σε όλες τις ομάδες γίνεται ένας στοιχηματισμός από 1.000 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ σε κάθε παιχνίδι, σε ένα ματς μόνο γίνονται 200.000 και 300.000 και 400.000 ευρώ. Το σημαντικό είναι τα «κουκούτσια». Τα κουκούτσια στο στοίχημα είναι διαφορετικά στο στοίχημα (σ.σ. παλιά ήταν έκφραση που χρησιμοποιούσαν για να ευνοηθεί μία ομάδα, π.χ. να «παίξει» έδρα) Τα κουκούτσια στο στοίχημα είναι οι κάρτες , τα κόρνερ, οι αποβολές, τα πέναλτι, σε ποια στιγμή μπαίνουν τα γκολ κ.λ.π. Γίνονται απίστευτοι συνδυασμοί και εκεί πέφτουν τα πολλά λεφτά.

Ο Δαλούκας δεν λέει αλήθεια. Καλύπτει ανθρώπους. Ο Δαλούκας μπορεί να βοηθήσει να ξετυλιχτεί το κουβάρι, αλλά φοβάται να μιλήσει. Το τι ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να το ξεκαθαρίσουν ο Δαλούκας, ο Καλόπουλος, ο Κωνσταντινέας, ο Λαμπρόπουλος και ο Βοσκάκης.

Άμα παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη αυτών των πέντε διαιτητών τα τελευταία χρόνια θα καταλάβει πολλά. Αν δει κανείς ποιος διαιτητής παίζει τα περισσότερα παιχνίδια και δει τι στοίχημα έγινε στα ματς αυτά, θα καταλάβει».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ