Facebook Pixel Σαβιόλα ο 14ος!
| 2013-07-25 11:03:00

Σαβιόλα ο 14ος!

Σαβιόλα ο 14ος!

Ο Χαβιέ Σαβιόλα έγινε ο 14ος Αργεντινός που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Αναμφίβολα, ο 32χρονος επιθετικός που έχει αγωνιστεί σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπενφίκα και Μάλαγα είναι το μεγαλύτερο όνομα από την Αργεντινή που έχει αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκης» με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Εκτός από τον Χαβιέ Σαβιόλα, φέτος μεταγράφηκαν στον Πειραιά άλλοι δύο συμπατριώτες του, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ και ο Τομάς Ντε Βινσέντι συνεχίζοντας την λάτιν παροικία στο λιμάνι, αφού ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπήρχε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Σαβιόλα είναι ο 14ος παίκτης από την Αργεντινή που φοράει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο την τελευταία 20ετία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει ποιοι ήταν και τι έκαναν με τα «ερυθρόλευκα» οι προηγούμενοι.

Φυσικά υπήρχαν και άλλοι παίκτες από την Αργεντινή που έγιναν παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Φούνες, αλλά εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με τους... σύγχρονους!

Η αρχή με τον Σούρερ

Ο Γκάμπριελ Σούρερ έγινε ο πρώτος Αργεντινός που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Τη σεζόν 2004-05, οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν ως πρωταθλητές καθώς είχαν χάσει τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό και απέκτησαν τον 33χρονο Σούρερ από την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Σούρερ έμεινε στο λιμάνι για δύο χρόνια, έχοντας 59 συμμετοχές και ένα γκολ. Μετά από ένα χρόνο κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στη Μάλαγα.


Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags