Facebook Pixel Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα του κόσμου!
| 2011-03-27 15:19:00

Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα του κόσμου!

Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα του κόσμου!

Από το Bundesligaskandal και το Calciopoli στο Παράγκα Gate και από το 1915 στο 2011, τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα στημένων αγώνων.

Την ώρα που το «Παράγκα-gate» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ελλάδα, στο εξωτερικό το ποδόσφαιρο φαίνεται πως είναι μαθημένο από τέτοιες καταστάσεις.

Από τις αρχές του 1900 το στήσιμο αγώνων και το παράνομο στοίχημα είναι έννοιες συνυφασμένες με τον αθλητισμό και δη τον «βασιλιά των σπορ». Οι περιπτώσεις δε που οι παραβάτες έχουν πιαστεί στην «τσιμπίδα» του νόμου ουκ ολίγες.

Το Contra.gr έκανε μία αναζήτηση στις σημαντικότερες περιπτώσεις σκανδάλων που αφορούν στημένα παιχνίδια και στοίχημα σε σημαντικά εγχώρια πρωταθλήματα και εξαίρεσε περιπτώσεις ντόπινγκ, παράμονης χρησιμοποίησης παικτών, αμοιβών πάνω από το όριο, παράνομης έκδοσης διαβατηρίων, διαφθοράς μάνατζερ, μίζες μεταγραφών, υποψίες διαφθοράς και στημένων αγώνων, μικρότερες υποθέσεις δωροδοκιών και υποθέσεις που αφορούν διεθνείς διοργανώσεις ή εθνικές ομάδες.

Παρ' όλες αυτές τις εξαιρέσεις, το κείμενο που ακολουθεί ξεπέρασε τις 4.000 λέξεις για έναν ποδοσφαιρικό κόσμο που μόνο αγγελικά πλασμένος δεν είναι… Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags