Facebook Pixel «Είχε δίκιο ο Σισέ για ό,τι έγινε στο Καραϊσκάκη»
| 2011-03-27 21:44:00

«Είχε δίκιο ο Σισέ για ό,τι έγινε στο Καραϊσκάκη»

«Είχε δίκιο ο Σισέ για ό,τι έγινε στο Καραϊσκάκη»

Απόλυτο δίκιο είχε ο Τζιμπρίλ Σισέ για όσα δήλωσε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος άσος δήλωσε πως δεν υπήρξε κανένας σεβασμός και πως ό,τι έγινε στο Καραϊσκάκη ήταν καταστροφικό!

Παράλληλα, σε μία μεγάλη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα contra.gr, πετάει… τις μπηχτές του στον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως πέρυσι που πήραν τον τίτλο δεν μίλαγαν τόσο, ενώ ξεκαθαρίζει, πως δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση στο συμβόλαιό του, αν του ζητηθεί κάτι τέτοιο από την διοίκηση.

Ακολουθεί ένα μέρος της συνέντευξης:
 

Ήταν, τελικά, η κατάκτηση του πρωταθλήματος τόσο εύκολη υπόθεση όσο την κάνατε να φαίνεται;

Ο κόσμος νομίζει ότι ήταν εύκολη, αλλά για μας τους παίκτες όχι τόσο. Το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ φάνηκε εύκολο, κυρίως λόγω της έκτασης του σκορ. Είναι εύκολο μόνο όταν δουλεύεις σκληρά, όταν θέλεις να είσαι στους κορυφαίους.

Παρά το γεγονός ότι κατακτήσατε το πρωτάθλημα με διαφορά, οι του Παναθηναϊκού θεωρούν ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

Ο Παναθηναϊκός πέρσι πήρε το πρωτάθλημα, αλλά οι άνθρωποί του δεν μιλούσαν πολύ. Γιατί άραγε; Φέτος η ομάδα τους δεν πήρε τίποτα, ίσως γι' αυτό μιλούν πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα γιατί έχει πολύ καλή νοοτροπία, πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλές εγκαταστάσεις, καλό «stuff». Γι'  αυτό πήρε το πρωτάθλημα. Νομίζω απλώς ότι ζηλεύουν.

- H επαναπρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε έφερε πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Τι συνετέλεσε σε αυτό;

Ο πρόεδρος έφερε έναν καταπληκτικό προπονητή, που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει ένα πάρα πολύ καλό σύστημα και το σύστημα αυτό μας βοηθάει να παίζουμε καλά και να δημιουργούμε εύκολα ευκαιρίες.

Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο κύριος Μαρινάκης δήλωσε ότι προτίθεται να κάνει την ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της επόμενης σεζόν. Σε σάς μίλησε γι αυτό;

Για να είμαστε ειλικρινείς, το να κάνεις κάτι παραπάνω στην Ευρώπη προϋποθέτει να έχεις πολύ καλούς παίκτες. Και αυτό απαιτεί πάρα πολλά χρήματα. Ο πρόεδρός μας, πάντως, έχει δείξει ότι θέλει να φτάσει την ομάδα ψηλά.

Πολλοί υποστηρίζουν πως όταν γύρισες από το Βραζιλία, μετά τα Χριστούγεννα, δεν ήσουν πια ο ίδιος παίκτης. Σε χαρακτήρισαν έως και αδιάφορο...

Δεν αντιμετωπίζω τίποτα αδιάφορα στη ζωή μου. Θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια και να παίξω ποδόσφαιρο. Να παίξω καλό ποδόσφαιρο όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για μένα. Μπορεί να φύγω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξαναγυρίσω. Πολλοί νομίζουν ότι πήγα στη Βραζιλία για να διασκεδάσω, αλλά εγώ πήγα εκεί για την αποθεραπεία μου και πάλεψα πάρα πολύ γι’ αυτή. Πολλές φορές ο κόσμος δεν σκέφτεται ή αδιαφορεί για το ποιός ήσουν πριν. Μην ξεχνάμε ότι έχω παίξει στην Εθνική Βραζιλίας με τον Ρονάλντο και τον Ροναλντίνο. Μπορώ να ξαναγίνω αυτός που ήμουν και θα γίνω γιατί είμαι ο Ντουντού!

Μετάνιωσες που έμεινες στον Ολυμπιακό όπου, στην παρούσα φάση, δεν σου δίνεται η δυνατότητα να παίζεις πολύ;

Όχι, δεν έχω μετανιώσει που έμεινα και δεν παίζω. Είμαι απλά λυπημένος. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαι αυτός που πρέπει, αλλά δεν είμαι ο προπονητής. Αν πάλι δεν με θέλει ο προπονητής, ας μου το πουν. Θα τους ευχαριστήσω όλους και θα αποχωρήσω.

- Αν ο Ολυμπιακός, με πρόσχημα και την οικονομική κρίση, σου ζητήσει μείωση αποδοχών θα τη δεχτείς;

Θα σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν θα συμφωνούσα σε μείωση του μισθού μου. Ξέρεις γιατί; Διότι δεν υπάρχει σε κανένα συμβόλαιο όρος που να λέει ότι αν δεν παίζεις καλά θα πάρεις λιγότερα ή αν παίζεις καλά θα πάρεις περισσότερα. Τον πρώτο χρόνο έπαιξα πολύ καλά και τότε η ομάδα μού ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιο.

- Ο Σισέ είπε ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στo ελληνικό πρωτάθλημα, οι καλοί παίκτες είναι αναγκασμένοι να φύγουν. Συμφωνείς;

Έχει δίκιο, γιατί ό,τι συνέβη στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό ήταν καταστροφικό. Δεν υπήρχε σεβασμός σε τίποτα. Μη σκεφτόμαστε μόνο τι βλέπουμε εδώ, αλλά τι βλέπουν και στο εξωτερικό. Αυτά έγιναν στο Καραϊσκάκη. Τι θα γίνει στο επόμενο μεταξύ μας παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ; Μπορεί να ξανασυμβεί το ίδιο. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες που να αποτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Γιατί δεν είναι μόνο, αυτά που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και οι συμπλοκές έξω από αυτό. Κάποια πράγματα μπορούν όντως να συμβούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε ένα ντέρμπι, αλλά εδώ πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα και η νοοτροπία του κόσμου γιατί δεν υπάρχει σεβασμός.

- Συζητήσατε με τον φίλο σου τον Ζιλμπέρτο Σίλβα για τα επεισόδια στη λήξη του ντέρμπι;

Ήταν πολύ απογοητευμένος και στενoχωρημένος με όλα αυτά που έγιναν. Αλλά του είπα ότι εδώ είναι Ελλάδα και συμβαίνουν αυτά, όπως και στο εξωτερικό μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σιγά - σιγά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags