Facebook Pixel Αυτοί έβαλαν τον Αδαμίδη στην ΑΕΚ!
| 2013-08-03 18:00:00

Αυτοί έβαλαν τον Αδαμίδη στην ΑΕΚ!

Αυτοί έβαλαν τον Αδαμίδη στην ΑΕΚ!

Στον ανακριτή για την υπόθεση των χρεών της ΑΕΚ κατέθεσε -ως μάρτυρας- και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Βασίλης Πουλάκος...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την υπόθεση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τα οποία βαρύνεται η διοίκηση του Σταύρου Αδαμίδη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, στο γραφείο του ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση βρέθηκε προ ημερών και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ Βασίλης Πουλάκος, ενώ το σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί και ένα... περίγραμμα της κατάθεσής του.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Η... παρέλαση στον 10ο τακτικό ανακριτή κ. Στασινόπουλο, για τα θέματα της ΑΕΚ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πριν από λίγες ημέρες το κατώφλι του πέρασε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ επί διοίκησης Σταύρου Αδαμίδη, Βασίλης Πουλάκος, ο οποίος με την σειρά του, ως μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε για όσα κακώς κείμενα στην εταιρεία βάλλεται ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή για το που πήγαν τόσα χρήματα (σ.σ. στα 17, 5 εκατομμύρια ευρώ προσδιόρισε ο κ. Πουλάκος το συνολικό ποσό που έβαλαν στην "Ένωση" Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011, οπότε και σταμάτησε η χρηματοδότηση από τους μετόχους), ο μάρτυρας έκανε λόγο καταρχάς για 9,5 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν στο Δημόσιο για παρακρατημένους φόρους και ασφαλιστικά ταμεία, για εξόφληση τραπεζικού δανεισμού (Citibank) προηγούμενων διοικήσεων ύψους 2 εκατομμυρίων, αλλά και για ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ που δόθηκε στην Ερασιτεχνική.

Από εκεί και πέρα ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ είπε στον ανακριτή ότι "επί των ημερών μας ουδεμία προσφυγή κατατέθηκε, που θα πει ότι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών εξυπηρετούνταν κανονικά πέραν μιας τρίμηνης καθυστέρησης", ενώ προσδιόρισε το ποσό της μηνιαίας μισθοδοσίας στην εταιρεία στις 250.000 ευρώ. Ο ανακριτής ρώτησε ακόμη τον κ. Πουλάκο για το "ποιοί όρισαν τον Αδαμίδη στην θέση του προέδρου" και εκείνος απάντησε ότι "εξ όσων γνωρίζω, ήταν επιλογή Παππά με την σύμφωνη γνώμη Νοτιά". Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Σταύρο Αδαμίδη έχει οριστεί τακτική δικάσιμος τους πρώτους μήνες του 2014, ενώ στο μεταξύ ο ανακριτής θα συνεχίσει να καλεί πρόσωπα που εκ της θέσης τους είχαν γνώση όσων λάβαιναν χώρα στην εταιρεία».

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags