Facebook Pixel Γιατί δεν το λέει και ο Ερνέστο;
| 2011-03-28 20:25:00

Γιατί δεν το λέει και ο Ερνέστο;

Γιατί δεν το λέει και ο Ερνέστο;

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για «σίριαλ» που έχει ανακύψει με το συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δεν έχω κρύψει πως είμαι υποστηρικτής του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενός κανονικού προπονητή, ικανού να δημιουργήσει (όπως και το έκανε) μια καλή ομάδα και να ανεβάσει το επίπεδό της μέσα από τη σωστή δουλειά που κάνει. Γιατί απλά, με τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η κορυφαία ελληνική ομάδα, δηλαδή ο Ολυμπιακός.

Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε προπονητές επιπέδου Λίπι, Μπενίτεθ, Ρανιέρι τότε καταλαβαίνετε πως αλλάζουν τα πράγματα. Όταν όμως στα τελευταία 15 χρόνια όπου η ομάδα κυριαρχεί έχουμε δει πολλούς «μαθητευόμενους μάγους» τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό τότε καταλαβαίνετε πως ο Βαλβέρδε είναι ό,τι καλύτερο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πλέον, μετά από δύο επιτυχημένες θητείες, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρει πιο είναι το «ταβάνι» του στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Και είναι αλήθεια, πως ο ίδιος θεωρεί ότι έχει τις δυνατότητες για να πάει πιο ψηλά. Πρωτάθλημα (δύο φορές) και κύπελλο έχει κατακτήσει με τους «ερυθρόλευκους». Αυτό που του λείπει είναι μια καλή πορεία στην Ευρώπη και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που την νέα σεζόν θα έχει την δυνατότητα να το πετύχει. Θα την έχει όμως;

Εδώ λοιπόν, είναι το θέμα. Οι δηλώσεις του στην AS τις οποίες στην συνέχεια αρνήθηκε ο Ισπανός προπονητής, δείχνουν την τάση που έχει. Από την άλλη, η επίσημη ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δείχνει την ξεκάθαρη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Βαλβέρδε. Το θέμα είναι λήξαν, είπε η ΠΑΕ, όμως ο Βαλβέρδε είναι αλήθεια πως δεν πράττει το ίδιο. Προσέξτε, δεν λέω ότι ο Ισπανός θα φύγει από τον Ολυμπιακό.

Ο Βαλβέρδε θα μείνει και την νέα σεζόν. Μόνο μια περίπτωση θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην έξοδο. Σε προηγούμενο άρθρο είχα τονίσει πως το «ζουμί» είναι στις αποφάσεις που έχει πάρει ο Βαλβέρδε για το υπάρχον υλικό και ουσιαστικά για τους παίκτες που δεν χρειάζεται και θα εισηγηθεί να μην παραμείνουν και την νέα σεζόν στον Ολυμπιακό.

Σε δεύτερη μοίρα έρχονται και οι εισηγήσεις του για τις θέσεις που θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της ομάδας ώστε την νέα σεζόν όχι απλά να ξαναπάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αλλά και να κάνει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν στα όσα πει ο Βαλβέρδε υπάρξει συμφωνία, όπως αναμένεται, με τον Μαρινάκη, τότε τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά. Αν κάτι «στραβώσει», εκεί τότε αλλάζει το θέμα.

Είναι ξεκάθαρο άλλωστε πως για τον Βαλβέρδε το θέμα δεν είναι λήξαν... Θα ήταν αν μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού ερχόταν και μια δήλωση του Ισπανού στο ίδιο μήκος κύματος. Όμως ο Βαλβέρδε δεν το έκανε, όπως και στις δηλώσεις του στους Ελληνες δημοσιογράφους μετά το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα λέγοντας απλά πως δεν μιλάει για φήμες. Θα μπορούσε κάλλιστα να λήξει εν τι γεννέσει του το θέμα, αν δήλωνε πως «είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και θα είμαι και την νέα σεζόν».

Τελεία και παύλα. Δεν το λέει όμως και η αλήθεια είναι πως αυτό εκνευρίζει. Γιατί δεν το κάνει; Γιατί θεωρεί πως δεν χρειάζεται να τοποθετείται δημόσια για ένα θέμα ακόμη σαν και αυτό, καθώς έχει ανοικτή δίοδο επικοινωνίας με την διοίκηση. Και την Κυριακή άλλωστε πριν την ανακοίνωση του Ολυμπιακού προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ο Βαλβέρδε μίλησε με τους "ερυθρόλευκους" και τους επανέλαβε πως δεν υπάρχει θέμα.

Εκτιμώ επίσης πως με το να μη μιλάει δημόσια διατηρεί το όνομά του στην Ισπανία ψηλά. Είτε μιλάμε για διετές συμβόλαιο είτε για 1+1 είναι ξεκάθαρο πως τα μελλοντικά πλάνα του Βαλβέρδε είναι στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εκεί θέλει να γυρίσει και θα γυρίσει γρήγορα, το νωρίτερο το καλοκαίρι του 2012. Και είναι αλήθεια πως κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό.

Ο Βαλβέρδε, όμως, μπορεί να κατηγορηθεί μόνο αν αποδειχθεί πως «παίζει» στις πλάτες του Ολυμπιακού ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο δεν το αξίζει ο σύλλογος και ο Μαρινάκης που του πρόσφερε τα πάντα. Ή για να λέμε την αλήθεια «σχεδόν» τα πάντα. Δεν είναι άλλωστε όλα στα χέρια του Μαρινάκη και ο Βαλβέρδε γνωρίζει πως και εκ των έσω υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελαν να τον δουν να φεύγει.

Ίσως και για αυτό επιλέγει την συγκεκριμένη στρατηγική ώστε να είναι εκκωφαντική η στήριξη του Μαρινάκη προς το πρόσωπό του για να μην «κουνηθεί» κανείς εν όψει προγραμματισμού. Και ο νοών νοείτο!

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags