Facebook Pixel Γεωργέας: "Δεν θα παίζω βασικός επειδή είμαι φίλος με τον Δέλλα"!
| 2013-08-15 08:30:00

Γεωργέας: "Δεν θα παίζω βασικός επειδή είμαι φίλος με τον Δέλλα"!

Γεωργέας: "Δεν θα παίζω βασικός επειδή είμαι φίλος με τον Δέλλα"!

Μεγάλη και απολαυστική συνέντευξη του Φούλη! Τι λέει για την επιστροφή του, τη θέση που θα παίζει, τα "κλουβιά" της Γ΄ Εθνικής, τον "κύριο" Δέλλα κ.ά.  

Πώς βιώνεις τη φετινή χρονιά, με την ΑΕΚ να ξεκινάει από την Γ Εθνική;

"Είναι μια εμπειρία κι αυτή. Τα δύσκολα θα είναι στα εκτός έδρας παιχνίδια. Που θα πηγαίνουμε στα κλουβιά. Στο διοικητικό κομμάτι όμως και στην οργάνωση, είναι πολύ καλύτερα απ' ότι όταν ήμασταν στην Α' Εθνική". 

- Τώρα δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς μήπως ξεκινήσεις από τον πάγκο και μπεις στην ενδεκάδα μέσα στην σεζόν;

"Όχι, όχι, μην το λες αυτό, έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Πιστεύω θα πάμε καλά".

- Πώς βίωσες την περσινή κατάσταση όντας μακριά από την ομάδα;

"Έβλεπα το χάλι και στεναχωριόμουν. Ένιωθα ακόμα κομμάτι στην ομάδα".

- Και όταν σε πήραν για να επιστρέψεις;

"Με πήρε ο κόουτς, ο κύριος Δέλλας και ούτε που το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Του είπα αμέσως επιστρέφω".

- Ποιος είναι ο στόχος σου τώρα, να μπεις στο νέο γήπεδο, να επιστρέψεις με την ομάδα στην κορυφή;

"Για νέο γήπεδο ακόμα θα το δούμε. Δεν ξέρω αν θα προλάβω. Αν με πάνε τα πόδια μακάρι να προλάβω. Στόχος είναι η ομάδα να γίνει υγιής και να επιστρέψει στην θέση που της αξίζει, στα μεγάλα σαλόνια και να κατακτά τίτλους".

- Πώς είναι από εκεί που ήσουν συμπαίκτης και φίλος με τον Δέλλα, να τον φωνάζει κύριο Δέλλα;

"Το κάνω για ...τυπικούς λόγους. Όχι, εντάξει, με τον Δέλλα είμαστε φίλοι, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι ο προπονητής και τον αντιμετωπίζω σαν προπονητή που πρέπει να τον σέβεσαι. Κάνουμε χαβαλέ, αλλά στην προπόνηση σεβόμαστε τον προπονητή".

- Ποια η άποψη σου για τον Δέλλα ως προπονητή, είναι ένα μεγάλο στοίχημα;

"Ο Δέλλας είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι καλύτερο να έχει καλούς Έλληνες προπονητές. Και πιστεύω πως ο Δέλλας μπορεί να τα καταφέρει, γιατί έχει πολλές γνώσεις αλλά και δουλεύει πολύ σκληρά".

- Βλέπεις να μπαίνεις και εσύ κάποια στιγμή σ' αυτό το τιμ;

"Δεν ξέρω, μακάρι να μείνω στην ΑΕΚ, θέλω πολύ. Θα το δούμε. Θα δούμε από τι πόστο".

- Νέα ομάδα, νέοι παίκτες, ποια είναι η εικόνα που έχεις;

"Έχουμε καλή ομάδα. Αλλά πάνω απ' όλα έχουμε καλά παιδιά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι το παν. Να μην υπάρχουν βεντέτες, να μην υπάρχουν παίκτες που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους, για να μπορέσει να φτιαχτεί μια καλή ομάδα. Αυτά τα έχουμε".

- Πώς είναι με τα πολλά νέα παιδιά; Τα καθοδηγείς;

"Έχουμε καλά παιδιά και ακούνε. Είναι καλά παιδιά και τα πάμε καλά μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό το γεγονός πως ακούνε. Διότι πλέον στα νέα παιδιά, τους λές μια κουβέντα και σου λένε πέντε. Όμως στην ομάδα υπάρχουν καλά παιδιά".

- Στην ΑΕΚ σε υπολογίζουν σε πολλές θέσεις, χαφ, μπακ...

"Και στο τέλος δεν θα παίξω σε καμία. Το είπα και στον προπονητή, πως όχι επειδή είμαστε φίλοι, θα πρέπει να παίζω εγώ. Αν δει πως αξίζει να παίζει κάποιος άλλος, να παίζει αυτός, αν αξίζω εγώ να παίξω εγώ. Έτσι ήμουν μια ζωή. Δεν είχα ζήτημα αν θα έπαιζα εγώ ή όχι. Απλώς όταν δεν έπαιζα, δούλευα ακόμα πιο σκληρά, προκειμένου να πείσω ότι αξίζω και να κερδίσω την θέση. Και στο τέλος τα καταφέρνω".

- Έχεις συζητήσει με τον Δέλλα για τη θέση που θα παίζεις;

"Δεν έχουμε κάνει ακόμα τέτοια κουβέντα".

- Θεωρείς πως αυτή η αναγέννηση ήταν η μόνη λύση;

"Πιστεύω πως ήταν μονόδρομος. Έτσι όπως είχε γίνει η κατάσταση. Το καλό είναι πως μπήκε ένας άνθρωπος στην ομάδα με οικονομική επιφάνεια και με δυναμική. Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν ένα παράπτωμα και δεν υπήρχε κανείς να τιμωρήσει εκείνον που το έκανε. Δεν υπήρχε διοίκηση, δεν υπήρχε τίποτα. Ενώ φέτος υπάρχει διοίκηση ισχυρή. Και το παν για να γίνει μια καλή ομάδα, είναι αυτό, να υπάρχει διοίκηση ισχυρή".

- Περίμενες όταν έφυγες πως θα ξαναγυρίσεις;

"Όταν έφυγα μου είπαν φύγε τώρα γιατί θέλουμε να πάρουμε... καλύτερους και γυρίζεις του χρόνου. Όσο περνούσε όμως η χρονιά, δεν το πίστευα πως θα ξαναγυρίσω".

- Θεωρείς σωστή την πρακτική να υπάρχουν τόσες πολλές προσωπικότητες μέσα στην ομάδα;

"Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχει γίνει και έχουν μπει όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα. Το πιο σημαντικό είναι πως έχουν παίξει όλοι μπάλα. Ξέρουν τι ζητάει το ποδόσφαιρο, τι ζητούν οι παίκτες. Τα ξέρουν όλα αυτά και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

- Περίμενες πως θα υπάρχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο της ομάδας ή ανησυχούσες μήπως θα ήταν επιφυλακτικός λόγω της Γ΄ Εθνικής;

"Περίμενα πως θα είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα αλλά όχι τόσο πολύ. Ακουγόταν κάποια στιγμή γκρίνια για τις τιμές των διαρκείας και τέτοια, αλλά ο κόσμος έχει μεγάλη συμμετοχή όπως φαίνεται. Και δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη ζήτηση η ΑΕΚ στην Γ΄ Εθνική".

- Ποιος είναι τώρα ο στόχος που μπορεί να μπει; Προφανώς το αυτονόητο είναι η άνοδος, αλλά είναι και το στις 100% νίκες;

"Θα δούμε για το 100% στις νίκες. Στόχος είναι να ανεβεί τις κατηγορίες γρήγορα και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Για τις νίκες θα το δούμε στην πορεία".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags