Facebook Pixel Σύγκριση Μπονγκ - Χολέμπας! Ποιος είναι καλύτερος;
| 2013-08-17 14:00:00

Σύγκριση Μπονγκ - Χολέμπας! Ποιος είναι καλύτερος;

Σύγκριση Μπονγκ - Χολέμπας! Ποιος είναι καλύτερος;

Ο sportdog σας παρουσιάζει το νέο, όπως όλα δείχνουν, απόκτημα του Ολυμπιακού, Γκαετάν Μπονγκ και τον συγκρίνει με τον Χοσέ Χολέμπας! Ποιος "κερδίζει" και πού;

Ο 25χρονος διεθνής Καμερουνέζος, Γκαετάν Μπονγκ αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Χοσέ Χολέμπας στον Ολυμπιακό. Επειδή πολύς κόσμος δεν παρακολουθεί γαλλικό πρωτάθλημα, ο σκύλος θα σας "γαυγίσει" 2-3 πραγματάκια για τον άσο της Βαλενσιέν.

Κατ΄ αρχήν να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται για ένα κλασικό μπακ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή-πολυεργαλείο που έχει αγωνισθεί μέχρι στιγμής στην καριέρα του σε πέντε(!) διαφορετικές θέσεις. Μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει, δηλαδή…

Ο …πολυσύνθετος, λοιπόν, κύριος Μπονγκ έχει παίξει από το 2009 στη Βαλενσιέν σε 98 επίσημα παιχνίδια ως βασικός. Στα 86 έχει παίξει αριστερό μπακ, σε 7 έχει αγωνισθεί στόπερ και σε 5 ματς ως εξτρέμ!

Την ίδια ώρα στην εθνική Καμερούν έχει παίξει τόσο ως αριστερός εσωτερικός μέσος σε 4-3-3, όσο κι ως αμυντικός χαφ! Η …σούμα δείχνει ότι ο Μπόνγκ μπορεί να παίξει σε πέντε διαφορετικές θέσεις, αλλά είναι γεγονός ότι αποδίδει καλύτερα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Όπως γίνεται, λοιπόν, κατανοητό υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα του Χολέμπας, γιατί μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις στον προπονητή ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Πάμε, όμως, να κάνουμε και μία επιμέρους σύγκριση. Ο Χολέμπας θεωρείται ένα πολύ καλό επιθετικό μπακ, αλλά ο Μπονγκ είναι …καλύτερος! Σύμφωνα με τη βάση στατιστικών δεδομένων PSD, o Καμερουνέζος άσος παίρνει στην επιθετικότητα 71 έναντι 70 του "Γερμανού".

Ωστόσο, υπερτερεί και στην άμυνα με 61 έναντι 54 και στο κοντρόλ με 73 έναντι 71. Ο Μπονγκ "κερδίζει" ακόμα τον Χολέμπας στην αντοχή (84-80), στην έκρηξη (80-68), στην ταχύτητα (87-84) και στο άλμα (79-77). Αντίθετα ο Χολέμπας υπερτερεί στο σουτ (86-81), στη σέντρα (82-77) και στην ομαδικότητα (68-66).

Βεβαίως, όλα αυτά είναι μόνο αριθμοί. Ο καλύτερος κριτής είναι το γήπεδο και εκεί θα φανεί ...τι ψάρια πιάνει ο Μπονγκ. Ο Χολέμπας, πάντως, απέδειξε ότι άξιζε να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δούλεψε, βελτιώθηκε και έφτασε στο σημείο να είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Μπορεί να ήρθε άγνωστος από τη Μόναχο 1960 επί Λίνεν αλλά γρήγορα απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που τώρα παίζει βασικός και στην Εθνική Ελλάδας, ενώ ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό με πολύ καλά χρήματα για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags