Facebook Pixel Λεπτό προς λεπτό, η μεγάλη επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι
| 2013-08-19 11:48:00

Λεπτό προς λεπτό, η μεγάλη επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι

Λεπτό προς λεπτό, η μεγάλη επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι

Στις 10 Ιανουαρίου 2010 ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση σε επίσημο αγώνα, σκοράροντας, μάλιστα, στο 2-1 του Ολυμπιακού με τη Λάρισα. 

Οπως έγινε αργότερα γνωστό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση λόγω προβλήματος στα νεφρά του. «Θα επιστρέψω» είπε τότε ο ίδιος κι έστω κι αν λίγοι τον πίστεψαν, χθες έκανε την υπόσχεσή του πράξη.

Μετά από 3,5 χρόνια πάτησε ξανά γήπεδο σε επίσημη αναμέτρηση και μάλιστα έκανε τη... διαφορά. Οταν στο 57' αντικατέστησε τον Κουτσιανικούλη οι πλέον των 6.000 φιλάθλων του ΟΦΗ σηκώθηκαν από τη θέση τους και του προσέφεραν μια καθολική αποθέωση.

Ολων τα βλέμματα ήταν στραμμένα με περιέργεια πάνω του. Μπορεί να είχε παίξει σε φιλικά, ωστόσο άλλο τα επίσημα, και άπαντες ήθελαν να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο 33χρονος Αργεντινός εξτρέμ. Και τι είδαν; Οτι η χρόνια αποχή μπορεί να του έχει κοστίσει σε εκρηκτικότητα και αντοχή, αλλά ταυτόχρονα κι έναν παίκτη με τέτοια ποιότητα που έκανε όλους ν' αναρωτιούνται: «Δηλαδή τι θα κάνει αν φτάσει στο 100% της φυσικής του κατάστασης;».

Η πρώτη του ενέργεια ήταν ένα τάκλιν στο 58' πάνω στον Λαμπρόπουλο, το οποίο κι επέφερε την κίτρινη κάρτα. Η συνέχεια; Εξαιρετική. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έβγαλε την ποιότητά του στο χορτάρι, βελτίωσε αισθητά την εικόνα του ΟΦΗ, χωρίς, όμως, να καταφέρει να τον οδηγήσει στη νίκη, έστω κι αν όλες οι απειλητικές φάσεις των γηπεδούχων από το 60' κι έπειτα (και καλύτερες συνολικά στην αναμέτρηση) προήλθαν από τα πόδια του.

Εκτός των ευκαιριών που μπορείτε να διαβάσετε στο live του αγώνα, ο Γκαλέτι, που ξεκίνησε στα δεξιά, αλλά μετατοπιζόταν τόσο στον άξονα όσο και στ' αριστερά της επίθεσης, είχε ακόμη δύο τρομερές ντρίμπλες (και άδειασμα αντιπάλων) στο 70' και στο 88', ένα τακουνάκι-πάσα στον Νιμανί στο 77' και δύο σέντρες (η μία μάλιστα σέντρα?σουτ στον αέρα), που, όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Γενικά η μπάλα πέρναγε συνεχώς από τα πόδια του και ο ίδιος έδειξε ότι στο διάστημα που αντέχει ν' αγωνιστεί μπορεί και κάνει τη διαφορά. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και για 90λεπτο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags