29/03/11 - 17:16

Φέρτε πίσω τους... κακοδιαχειριστές

O Mανόλης Βογιατζάκης γράφει για την επανεμφάνιση του Νίκου Νοτιά και τους υπόλοιπους μετόχους.

Φέρτε πίσω τους... κακοδιαχειριστές
34.217views 0shares

Όλα θα τα δούμε και θα τ’ ακούσουμε αυτό τον καιρό στην ΑΕΚ. Μετά τις αλλεπάλληλες γκέλες της διοίκησης την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε ξαφνικά την επανεμφάνιση στο προσκήνιο και του Νίκου Νοτιά.

Τι μας είπε ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ; Ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή καλεί τους αρχικούς μετόχους να βοηθήσουν την ομάδα για να ξεπεράσει την κρίση. Ποιους εννοεί; Τους κακοδιαχειριστές; Ή μήπως αν είναι να βάλουν χρήματα δε θα λογίζονται πια ως κακοδιαχειριστές; Ιδού το ερώτημα… Αν θυμάμαι καλά η διοίκηση της ΑΕΚ είναι η ίδια, η οποία πριν λίγοκαιρό δεν ενοχλήθηκε καν όταν ορισμένα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου χαρακτήριζαν τους μετόχους ως «κλέφτες» και «απατεώνες». Δεν είναι δυνατόν όμως τη μία να μην …ιδρώνει το αυτί κανενός και την άλλη, ύστερα από ελάχιστο χρονικό διάστημα, να τους ζητάς να επιστρέψουν και να βοηθήσουν.

Τα ερωτήματα βέβαια που προέκυψαν μετά την επιστολή του κ. Νίκου Νοτιά είναι ακόμα περισσότερα. Πως είναι δυνατόν να απευθύνεται πρόσκληση στους πρώην μετόχους για να συμμετέχουν και πάλι ενεργά, τη στιγμή που οι νυν μέτοχοι, κατά καιρούς έχουν τονίσει ότι είχε χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους; Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε ένα οποιοδήποτε σύνολο, η διάσπαση αποτελεί φυσική εξέλιξη. Ο Πέτρος Παππάς δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Νοτιά, αλλά πως δέχεται αυτό το κάλεσμα (αν το δέχεται) όταν για παράδειγμα πριν λίγο καιρό κατηγορούσε τον Νικολαϊδη ότι έκανε κακοδιαχείριση, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεροκέφαλο»;

Και πείτε λοιπόν ότι κάποιοι πρώην μέτοχοι επιλέγουν να επιστρέψουν και να βάλουν ξανά χρήματα στην ομάδα. Αλήθεια, ποιος θα τα διαχειριστεί; Ποια διοίκηση, τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη;

Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Νοτιάς στην τοποθέτησή του ότι: «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα μας, λόγω διαχειριστικών δαπανών του παρελθόντος, τα οποία βαραίνουν όλους τους υπάρχοντες αλλά και τους αποχωρήσαντες μετόχους». Μάλιστα. Δεν έχει άδικο. Όλοι φταίνε σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι μόνο ένας. Υπάρχουν όμως πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Νίκου Θανόπουλου και Σταύρου Αδαμίδη, το άνοιγμα στα οικονομικά της ομάδας «αγγίζει» τα 14 εκ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή περισσότερα από το άνοιγμα του 2004. Αν αυτό ισχύει, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο ποσό, η κακοδιαχείριση δεν είναι δυνατόν να «βαραίνει» όσους δε συμμετείχαν στη διοίκηση της ΠΑΕ. Ούτε φυσικά η σπατάλη των δύο τελευταίων ετών, ειδικά σε ότι αφορά στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και κάτι ακόμα. Η απόφαση του Νίκου Νοτιά να απευθύνει το κάλεσμα στους πρώην μετόχους μέσω των μέσων ενημέρωσης. Αν πραγματικά ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο θα ήταν πιο λογικό να γίνουν προσωπικές συζητήσεις και όχι με επιστολή στον Τύπο.

Πηγή: novasports.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ