Facebook Pixel Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει οριστικά για την απεργία στην Ισπανία
| 2011-03-29 17:56:00

Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει οριστικά για την απεργία στην Ισπανία

Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει οριστικά για την απεργία στην Ισπανία

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο η 30η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει για τα τηλεοπτικά.

Η Λίγκα (LFP) προσπαθεί να οργανώσει την αναβολή των αναμετρήσεων, προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση να καταργήσει τον νόμο του 1997, ο οποίος ορίζει ότι ένας αγώνας της πρώτης κατηγορίας κάθε εβδομάδα θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από ελεύθερο κανάλι.

Η πλειοψηφία των συλλόγων θέλει να αυξήσει τα έσοδά της από την τηλεόραση, μέσω της μετάδοσης όλων των αγώνων από συνδρομητικά κανάλια. Όμως, έξι σύλλογοι (Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ, Σαραγόσα, Εσπανιόλ, Σεβίλη και Βιγιαρεάλ) διαφωνούν με την απεργία και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να την εμποδίσουν.

Αυτοί οι σύλλογοι παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους στην δικαστή από τη Μαδρίτη, Πουριφικασιόν Πουγιόλ, η οποία θα εκδώσει την απόφασή της. Εάν η Πουγιόλ δικαιώσει τη Λίγκα και όχι τους έξι συλλόγους, τότε το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν αγώνες για την πριμέρα ντιβιζιόν, με αποτέλεσμα η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος να μετατεθεί για τις 12 Ιουνίου, ύστερα από διακοπή δύο εβδομάδων, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Πάντως, αν δεν υπάρχουν αγώνες το Σαββατοκύριακο, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν ενόψει των πρώτων αναμετρήσεών τους για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ και την Τότεναμ, αντίστοιχα.

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags