29/03/11 - 18:32

Κινδυνεύουν με αποβολή οι Βόσνιοι

Η Βοσνία κινδυνεύει με αποβολή από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις εξαιτίας της άρνησης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας να αλλάξει το καταστατικό της ώστε να συνάδει με τις απαιτήσεις της UEFA και της FIFA.

Κινδυνεύουν με αποβολή οι Βόσνιοι
49.264views 0shares

Αυτό σημαίνει πως η εθνική Βοσνίας δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να συμμετέχει στα προκριματικά του Euro 2012 ενώ ούτε οι σύλλογοι της θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Οι Βόσνιοι θα πρέπει να αλλάξουν το προεδρικό σύστημα της ομοσπονδίας τους μέχρι την Παρασκευή (1/4).

Η εθνική Βοσνίας στην οποία αγωνίζεται και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς του ΠΑΟΚ, έχει επτά βαθμούς στον 4ο όμιλο και βρίσκεται στην 4η θέση.

Η ομοσπονδία της Βοσνίας (NFSBiH) λειτουργεί με καθεστώς τριών προέδρων που εναλλάσσονται στην προεδρία και που βασίζεται σε εθνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό, ένας Σέρβος, ένας Κροάτης και ένας Βόσνιος Μουσουλμάνος εναλλάσσονται στην προεδρική καρέκλα. Σε συνέδριο της NFSBiH τα 28 από τα 53 μέλη της ομοσπονδίας ψήφισαν κατά της κατάργησης του συστήματος.

«Δεν είμαι προσωπικά υπεύθυνος για την αποτυχία του συνεδρίου να αλλάξει το καταστατικό μιας και δεν αποφάσισα μόνος μου», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Μπόγκνταν Τσέκο που ψήφισε κατά.

Τα μέλη της NFSBiH ανησυχούν πως σε περίπτωση που το προεδρικό σύστημα αλλάξει και υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος, τότε υπάρχει κίνδυνος μειοψηφίας για τη μία από τις τρεις φυλετικές εθνικότητες.

Πηγή: sentragoal.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ