Facebook Pixel Ακυρη η απεργία στην Ισπανία, κανονικά οι αγώνες το Σ/Κ
| 2011-03-30 18:15:00

Ακυρη η απεργία στην Ισπανία, κανονικά οι αγώνες το Σ/Κ

Ακυρη η απεργία στην Ισπανία, κανονικά οι αγώνες το Σ/Κ

Δικαστήριο της Μαδρίτης δικαίωσε τις έξι ομάδες, που είχαν αντιταχθεί στην απεργία που κήρυξε η Λίγκα για το προσεχές Σαββατοκύριακο (2-3/04) και τα παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν θα διεξαχθούν κανονικά.

Η Λίγκα αποφάσισε σε προηγούμενη συνεδρίασή της την κήρυξη απεργίας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν για την 30ή αγωνιστική, όμως έξι ομάδες αντιτάχθηκαν και αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά, προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί καταχρηστική. Δικαστήριο της Μαδρίτης δικαίωσε τις Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ, Σαραγόσα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, κάνοντας δεκτή της προσφυγή τους και όλοι οι αγώνες πρωταθλήματος θα διεξαχθούν κανονικά.

«Το συμπέρασμα των συλλόγων ότι έχουν υποστεί οικονομική ζημία από τον συγκεκριμένο νόμο δε στοιχειοθετείται επαρκώς και ως εκ τούτου απορρίπτεται. Το Δικαστήριο αποφασίζει τη μη αλλαγή του επίσημου προγραμματισμού των αγώνων της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας για τις επόμενες αγωνιστικές», ανέφερε η ανακοίνωση του Δικαστηρίου της Μαδρίτης.

Η κόντρα των ομάδων της Πριμέρα Ντιβιζιόν με την Κυβέρνηση έγκειται στο γεγονός ότι ένα παιχνίδι κάθε αγωνιστικής μεταδίδεται από ελεύθερο κανάλι, με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα για τις ομάδες. Αν οι ομάδες προχωρούσαν σε απεργία, η σεζόν στην Ισπανία θα τελείωνε στα μέσα Ιουνίου, καθώς το ημερολόγιο μέχρι τότε είναι πλήρες...

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags