Facebook Pixel Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το σημερινό Ολυμπιακός - Παρί
Ποδόσφαιρο
| 2013-09-17 08:48:00

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το σημερινό Ολυμπιακός - Παρί

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το σημερινό Ολυμπιακός - Παρί

Εφτασε και πάλι η πρεμιέρα των ομίλων με φόντο στο βάθος τον τελικό της Λισαβώνας, τον ερχόμενο Μάιο. 

Κάθε πορεία όπως έλεγαν οι Κινέζοι χρειάζεται το πρώτο βήμα και οι 32 ομάδες που είναι στους ομίλους σε αυτό το διήμερο θα αρχίσουν αυτό τον δρόμο με διαφορετικά όνειρα παρά την ίδια αφετηρία.

Η NOVA θα παρακολουθήσει και πάλι όλη την πορεία από τώρα έως τον μεγάλο τελικό και πρεμιέρα είναι την Τρίτη το βράδυ με τον Ο Ολυμπιακό να υποδέχεται το βαρύ πυροβολικό του ομίλου την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ιμπραίμοβιτς και ο Καβάνι αλλά και ο Τιάγκο Σίλβα, ο Λούκας, ο Λαβέτσι και ο Βεράτι είναι παίκτες που ανήκουν στο τοπ ράφι και που η παρουσία τους αλλάζει τις ισορροπίες. Η Παρί με τα λεφτά από το Κατάρ και με την έξυπνη εμπορική κίνηση που λεγόταν Μπέκαμ , πριν λίγους μήνες επέστρεψε στην κορυφή και αφού πάλεψε στα ίσια τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά θέλει το κάτι παραπάνω φέτος.

Ο Ολυμπιακός πέρσι έχασε από την Σάλκε και πρόπερσι από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα , ξεκινώντας από την πρώτη μέρα να κυνηγά την ουρά του! Βασικό αξίωμα παραμένει σε παιχνίδια ομίλων, το να μην χάνεις αν δεν μπορείς να κερδίσεις στο πρώτο ματς και αυτό που δεν έκανε τις δύο προηγούμενες χρονιές μοιάζει με αναγκαιότητα τώρα. Και μάλιστα απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Μπορεί, είναι η ερώτηση; Κανείς δεν ξέρει θα έλεγα αλλά σε πραγματικά μεγέθη η αποστολή είναι δύσκολη. Η άμυνα που πρέπει να βγει απέναντι σε αυτή την ομάδα δεν είναι υποχρέωση μόνο των αμυντικών αλλά ολόκληρης της ομάδας. Η ανασταλτική λειτουργία οφείλει να γίνεται υποδειγματικά από την πίεση των επιθετικών ψηλά ώστε να μην υπάρχει εύκολη πρώτη πάσα και στη συνέχεια με τους ακραίους χαφ να εμποδίζουν την συμμετοχή των μπακ στην ανάπτυξη. Η Παρί με τον Μπλαν στον πάγκο δεν αλλάζει την φιλοσοφία που επέβαλλε ο Αντσελότι και το στυλ της παραμένει μίας ομάδας που χτίζει τις επιθέσεις της χωρίς να τις εκβιάζει.

Αυτό το πρώτο ματς είναι πάντα κομβικό και συνήθως σηματοδοτεί καταστάσεις. Όταν το 2009 ο Ολυμπιακός νίκησε την Αλκμααρ στην πρεμιέρα με το γκολ του Τοροσίδη ουσιαστικά έβαλε το τρένο της πρόκρισης στις ράγες. Με τις ήττες από Μαρσέιγ και Σάλκε αντίθετα είδε τους άλλους να ξεφεύγουν και μετά δεν μπόρεσε να καλύψει το έδαφος. Πρωταρχικός του στόχος λοιπόν πρέπει να είναι το να μην χάσει και φέτος σε ένα ματς που τελικά μπορεί να κάνει και τη διαφορά στο τέλος.

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags