Facebook Pixel «Δεν έγινε και τίποτα...» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-31 18:34:00

«Δεν έγινε και τίποτα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν έγινε και τίποτα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είδαμε τίποτα, δεν ακούσαμε τίποτα, δεν έγινε τίποτα. Αυτή ήταν με λίγα λόγια η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Οι δύο δικηγόροι της ΠΑΕ, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Τούμπας, υποστήριξαν πως οι φίλαθλοι που μπήκαν μέσα δεν προκάλεσαν επεισόδια, τόνισαν πως απλά έπεσαν 10 μπουκάλια, ενώ για τον πυρσό που πέτυχε τον Σεμπάστιαν Σάχα, αναφέρθηκε πως απλά έκαψε την μπλούζα. Μάλιστα, στο σημείο αυτό οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» υποστήριξαν πως οι δικοί τους παίκτες δέχονται καπνογόνα από την κερκίδα σε όλα τα γήπεδα που πάνε

Πρώτος μίλησε ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος υποστήριξε: «Η είσοδος των φιλάθλων από μόνοι τους δεν συνιστά από μόνη της επεισόδιο σύμφωνα με το νόμο. Στα άρθρα του νόμου γίνεται καθορισμός για είσοδο με επεισόδια και είσοδο χωρίς επεισόδια. Πουθενά στην έκθεση της αστυνομίας ή στην έκθεση του παρατητηρή δεν αναφέρεται ότι η είσοδος συνδέεται και με επεισόδια. Και ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνα ότι διέκοψε το παιχνίδι για εισβολή οπαδών και όχι για επεισόδια».

Όσον αφορά τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, τόνισε: «Επίσης,δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί το κατηγορητήριο όταν αναφέρει αμέτρητα βεγγαλικά. Το θεωρούμε αφηρημένο ως έννοια. Το μόνο συγκεκριμένο είναι ότι έπεσαν 10 μπουκάλια».

Στο σημείο αυτό ήρθε ο… αντίλογος από τον πρόεδρο, ο οποίος υποστήριξε πως σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και κυνήγησε τους παίκτες της ΑΕΚ με πυρσό. Η απάντηση του κ. Μαυρομάτη ήταν αφοπλιστική: «Μα ένας οπαδός συνιστά επεισόδια. Με βάση όλα αυτά ζητάμε να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο με χρηματική ποινή».

Στο ίδιο ύφος ήταν και τα λεγόμενα του δεύτερου δικηγόρου της ΠΑΕ ΠΑΕ, κύριου Λάμπρου Μπίρδα, ο οποίος ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι υπότροπος σε μεμονωμένα επεισόδια. Γι’ αυτό  στην χειρότερη περίπτωση χρηματική ποινή».

Ο Σάχα και η… καμένη μπλούζα

Τελευταίος μίλησε ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ, Νώντας Παπαεπαμεινώντας, ο οποίος είχε και κάποιες… διαφωνίες με τον πρόεδρο! Ο κ. Παπαεπαμεινώντας μίλησε για τα πολλά βεγγαλικά που υπήρχαν στο γήπεδο και για τον πυρσό που έπεσε πάνω στον Σάχα: «Δεν θεωρώ ότι έπεσαν 300 βεγγαλικά. Όσον αφορά τον πυρσό που έπεσε στον Σάχα, τον ακούμπησε στην μπλούζα η οποία κάηκε. Ο τερματοφύλακας δεν τραυματίστηκε..»
 
Εκεί ήρθε η αντίδραση του προέδρου, ο οποίος υποστήριξε: «Μα αφού έπεσε κάτω, το έδειξε τηλεόραση». Η απάντηση ήταν και πάλι… εντυπωσιακή: «Δεν τραυματίστηκε κάηκε η μπλούζα του. Εμείς σε όλα τα γήπεδα που πήγαμε δεχθήκαμε πυρσούς και βεγγαλικά».

Ο πρόεδρος διαφώνησε και πάλι λέγοντας: «Και στον Βόλο το ίδιο έγινε.Εκεί οι οπαδοί σας μόνο που δεν τον ισοπέδωσαν τον Βόλο…», για να λάβει την απάντηση: «Άλλο θέμα ήταν εκεί. Εκεί προκάλεσε η αστυνομία». Και ο διάλογος συνεχίστηκε με τον πρόεδρο να λέει: «Μήπως οι οπαδοί σας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή;». Και η απάντηση του ΠΑΟΚ: «Στα 4 χρόνια της διοίκησης Ζαγοράκης γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να μη συμβαίνει το παραμικρό. Δε λύνονται όλα από τη μία μέρα στην άλλη».

Η… καθυστέρηση

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπήρξε στην εκδίκαση της υπόθεσης και τόνισε πως σε άλλες περιπτώσεις λειτούργησαν διαφορετικά. Ο πρόεδρος του απάντησε λέγοντας: «Σε ποια. Ίσως να έτυχε...»

Δείτε στα δύο βίντεο του θέματος τι… δεν έγινε στην Τούμπα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags