Facebook Pixel Βία στην ΕΒΓΑ και «σκάγια» σουηδικού αυνανισμού
| 2013-09-25 22:53:00

Βία στην ΕΒΓΑ και «σκάγια» σουηδικού αυνανισμού

Βία στην ΕΒΓΑ και «σκάγια» σουηδικού αυνανισμού

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει γιατί στη «βίλα των οργίων» που λέγεται Σουηδία απαιτείται με… μέτρο το μπέρδεμα, αλλά και για την μονοδιάστατη ελληνική αντίληψη γύρω από το αίσθημα της αδικίας και των τιμωριών.

Το πώς αντιλαμβανόμαστε – ως Έλληνες πάντα – το περί δικαίου αίσθημα, τις κατηγορίες, τις αδικίες, την απονομή δικαιοσύνης και πάσης φύσεως συναφή έννοια, εξαρτάται από το τι περιέχει η «κούτρα μας». Πρωτίστως όμως, από το ποια είναι τα καλά και συμφέροντα.
Για παράδειγμα, παρατηρείστε το σούσουρο που γίνεται τελευταία και, να ‘στε βέβαιοι πως βρήκαμε «μέγα ζήτημα» να ασχολούμαστε επί μακρόν, γύρω από το κατηγορητήριο του Παναθηναϊκού για την εμπρηστική επίθεση στη μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων της Nova, σε βάρος ανυποψίαστων εργαζόμενων συμπολιτών μας, οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες κινδύνεψαν να… γίνουν λαμπάδες.
Να έχουμε, Θεός φυλάξει, τραγικό ή τραγικά περιστατικά, από το τίποτα και για το τίποτα. Μόνο και μόνο επειδή κάποια αρρωστημένα, ειδεχθή μυαλά, δεν έχουν πού να ξεσπάσουν, κολασμένα σε κοινωνικό βούρκο και, προφανώς, «σημαδεμένα» από την προβληματική παιδεία και ανατροφή τους.

Ωστόσο, επειδή και οι «ψυχάκηδες» από κάπου, κάπως «οπλίζονται» με τυφλό μίσος, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί δηλαδή, όπως στην πλειονότητα των εγκλημάτων, θα σχολιάσω απλά και μόνο κάτι, με πολύ νόημα:
Όταν με τη συμπλήρωση ενός χρόνου στον θώκο της ΠΑΕ ΠΑΟ, ο πρόεδρος της, ξανά-τονίζει τα χιλιοειπωμένα του, περί «ιεραποστολικής διακονίας» για το…ξόρκισμα του «κακού» του ποδοσφαίρου με την αφοπλιστική (γύρω από την… αλήθεια και την «κάθαρση») έκδοση του περιοδικού «Παράγκα & Όραμα»(!) και, παράλληλα, αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει στο «διάγγελμά του», ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η προεδρική καρέκλα αυτού του ιστορικού συλλόγου, εύλογο, πραγματικά εποικοδομητικό και χρήσιμο – ειδικότερα αυτό το τελευταίο – να το απαγγέλει έχοντας φάτσα τον καθρέφτη του…

Πήγαιναν Μέγαρο, πυρπόλησαν το Van

Και επανέρχομαι στα κατηγορητήρια, τις πειθαρχικές επιτροπές και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις-διώξεις, για να πω με βάση τον πρόλογο μου, ότι όλα τούτα είναι απλά… Ελληνικά. Αθεράπευτες ανοησίες και μπούρδες.
Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν τα αίτια πάνω στα οποία στηρίζεται ένα κατηγορητήριο για τις ΠΑΕ. Τι σημαίνει αν τα βαφτίζουμε μεμονωμένα ή εκτεταμένα επεισόδια; Αν έγιναν εντός ή εκτός γηπέδου; Αν ήταν στη… χιλιομετρική περίμετρο με σημείο αναφοράς το… ψιλικατζίδικο ή την… ΕΒΓΑ της γειτονιάς;
Ξεφτιλίκια πράματα. Προβοκάτσια, περαστικοί για το… Μέγαρο Μουσικής οι παρ ολίγον εγκληματίες! Καμπάνα και μάλιστα αυστηρή, εξοντωτική για τέτοιες ενέργειες, για να δουν μετά οι πρόεδροι, οι διοικήσεις και οι ομάδες. Προασπίζουν πραγματικά τα συμφέροντα των δικών τους ΠΑΕ και του αθλήματος του ποδοσφαίρου, για το οποίο κατά τα άλλα ιδρώνουν, αγωνιούν και επιχειρούν με «καθαρά χέρια» την εξεύρεση λύσεων…
Μην ανησυχείτε όμως και έχουν γνώση οι φύλακες. Ήδη καλλιεργήθηκε μέσω μερίδας του Τύπου το κλίμα της… απόγνωσης για πιθανή, κυοφορούμενη αδικία εις βάρος των εχόντων το άδικο! Για να έχει κόσμο η Λεωφόρος τότε που «πρέπει» να έχει…

Τελευταίος τροχός της αμάξης για την UEFA

Όσο για τον ΠΑΟΚ, που παραπονιέται ότι η UEFA τον έχει στην μπούκα του κανονιού και περίμενε ευκαιρία να του την «σφυρίξει» πάλι την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, απέδειξε ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η εν γένει συμπεριφορά σ’ αυτές, του είναι παντελώς άγνωστες.
Ασφαλώς, διότι ο λαός το λέει: Τα μεταξωτά βρακιά… Μάλιστα κύριοι. Οι ερασιτεχνισμοί απαγορεύονται διά ροπάλου. Όταν δε, είσαι υπότροπος. Χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει «κάτι» μαζί σου. Σιγά τώρα! Τι να έχει, δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ, την τελευταία τρύπα στο ζουρνά της;

Μέλημα του δικεφάλου θα έπρεπε να ήταν η απόλυτη ευπρέπεια στους κανονισμούς. Πόσα άτομα προβλέπονται για έναν αγώνα που η γηπεδούχος έχει «φάει λουκέτο» στο σπιτικό της; Τόσα. Ούτε… μισό παραπάνω.
Αφήστε που κάποιος μου ψιθύρισε ότι δεν ήταν εκεί εν τέλει το ζήτημα. Στο πόσοι δηλώθηκαν στη σχετική λίστα και πόσοι βρέθηκαν να παρακολουθούν το παιχνίδι με την Σάλκε, αλλά στη συμπεριφορά τους πιο πολύ.
Οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη δεν πιστεύω ότι έκαναν τα στραβά μάτια. Προφανώς είχαν άγνοια περί της ευπρέπειας που απαιτεί η UEFA στα 40, πόσα είναι τέλος πάντων, άτομα που επιτρέπει να βρίσκονται στις εξέδρες όταν υπάρχει τιμωρία.
Να μην έχουν εικόνα ημίγυμνων, να μη βρίζουν τους αντιπάλους (Γερμανούς, τους άλλους τόσους θεατές, επί του προκειμένου), να μην κάνουν σαματάδες. Να είναι κόσμιοι και να παρακολουθούν με τα… κοστούμια και τα… σμόκιν που υπαγορεύει το πρωτόκολλο αισθητικής και ευπρέπειας για να ζεις από κοντά μια θεατρική παράσταση στο Λονδίνο ή την Όπερα του Παρισιού.
Έτσι είναι. Δεν υπερβάλλω. Αυτό προβλέπεται για τους κατ’ εξαίρεση λιγοστούς παρευρισκόμενους θεατές μιας τιμωρημένης ομάδας.
Το θέμα είναι, βέβαια, από πού και πώς να το γνωρίζουν κάποιοι άπειροι, ακάματοι, ερασιτέχνες παράγοντες;

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια φίλοι μου κι ας μην αρέσει. Μια αλήθεια που έρχεται σε αντιδιαστολή με το πώς αντιλαμβανόμαστε, όπως έλεγα και στην αρχή, τις ποινές και τη δικαιοσύνη εμείς οι Έλληνες…

Πρώτοι στις… αυτοκτονίες και την αυτοϊκανοποίηση

Και να κλείσω με τους «ξενερουά» Σουηδούς, οι οποίοι είπαν να ασχοληθούν με «δαίμονες και αγγέλους» στο ελληνικό πρωτάθλημα, τη στατιστική και τις… κάρτες των αγώνων της SuperLeague, εκφράζοντας την απορία μου για το χρόνο που τους περίσσεψε από τα όργια και την ακολασία.
Εκεί που «το ‘χουν» οι συμπαθείς αυτοί Σκανδιναβοί, γιατί από μπάλα «μυρουδιά». Έχουν ένα πρωτάθλημα εντελώς αναξιόπιστο όπως ξέρει όλη η υφήλιος και αυτό για το οποίο είναι πασίγνωστοι ευρέως είναι η… ανωμαλία τους.
Δεν το «παίζω», ούτε είμαι πουριτανός. Τα ταμπού είναι μακριά από τη φιλοσοφία μου. Ωστόσο τι να πει κανείς για ένα λαό που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής επειδή στις 19 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στο Νόρκεπινγκ… το μεγαλύτερο πάρτι οργίων που έχει γίνει ποτέ σε χώρα της Σκανδιναβίας!
Μια χώρα, ένα έθνος και ένας κόσμος που αυτοαποκαλούνται: «Προοδευτικοί & Κουλτουριάρηδες».
Μια χώρα που είναι από τις πρώτες στις… αυτοκτονίες!
Μια χώρα όπου μόλις τις προάλλες, δικαστήριο της, απεφάνθη ότι όποιος θέλει να… αυτοϊκανοποιηθεί δημόσια έχει το ελεύθερο αρκεί να μην… στοχεύει κάποιον άλλο!!! Αφορμή η υπόθεση ενός 65χρονου που αυνανιζόταν σε παραλία και… αθωώθηκε! Οπότε, πλέον, στη Σουηδία είναι ελεύθερο το πεδίο σε επίδοξους αυνανιστές να επιδίδονται στο... χόμπι τους όπου και όταν θέλουν!

Αυτοί είναι οι Σουηδοί. Στα σόδομα και γόμορα, πρώτοι οι τύποι! Για ποδόσφαιρο καλύτερα να αφήσουν να μιλάνε άλλοι… Γιατί όποιοι παίρνουν τοις μετρητοίς όσα τους λένε για μπάλα, προσοχή… στους «πυροβολισμούς»!..
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags