Facebook Pixel Θέλει Ευρώπη ο Ερνάντεζ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-03 17:59:00

Θέλει Ευρώπη ο Ερνάντεζ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλει Ευρώπη ο Ερνάντεζ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλυτα ικανοποιημένος από την έως τώρα παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας των Αρκάδων Ντάνιελ Ερνάντεζ λέγοντας πως ο στόχος είναι να βγει στην Ευρώπη με την ομάδα του.  

Αναλυτικά η συνέντευξη του τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης

Πώς βλέπεις το παιχνίδι με τον Ατρόμητο...

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη».

Τι πρέπει να έχει ο Αστέρας για να κερδίσει τον Ατρόμητο;

«Πρέπει να έχουμε μία ομάδα κλειστή αμυντικά και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στην επίθεση τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε».

Έχοντας μία πρώτη εικόνα του πρωταθλήματος, πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Αστέρας...

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον Αστέρα όσο ψηλότερα γίνεται. Η χρονιά είναι μεγάλη και εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να παίρνουμε κάθε αγωνιστική ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Μετά από δύο μήνες στην Τρίπολη, πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή σου στον Αστέρα και στην πόλη;

«Τώρα ξέρω τους δρόμους της Τρίπολης. Με βοήθησε σημαντικά όλο το προσωπικό του συλλόγου. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα για μένα, αλλά σήμερα απολαμβάνω την αγάπη του κόσμου και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα».

Ταυτόχρονα με τον Αστέρα αγωνίζεσαι και με την εθνική Βενεζουέλας. Πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός των αγωνιστικών υποχρεώσεων σου;

«Πάντα είναι μεγάλη μου τιμή και πηγαίνω με διάθεση να αγωνιστώ με την εθνική Βενεζουέλας. Θέλουμε φέτος να καταφέρουμε να πάρουμε το εισιτήριο πρόκρισης για το Μουντιάλ. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι όνειρο ζωής να παίξει σε ένα μουντιάλ. Αν τα καταφέρουμε θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει η Βενεζουέλα στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλη τη χώρα, όπως ήταν και όταν φτάσαμε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση επιστρέφω στην Ελλάδα για να παίξω με τον Αστέρα».

Ποια θεωρείς τα μυστικά ενός καλού τερματοφύλακα;

«Θεωρώ πώς δεν υπάρχουν μυστικά. Οι τερματοφύλακες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συμπαίκτες μας και να κάνουμε τα πράγματα να φαίνονται πιο απλά στο γήπεδο. Θεωρώ ότι ένας τερματοφύλακας πρέπει να έχει ταλέντο, αλλά και να δουλέψει πολύ στο γήπεδο για να ανέβει σε υψηλό επίπεδο».

Οι δυσκολότεροι επιθετικοί που έχεις αντιμετωπίσει;

«Είχα την τύχη να παίξω σε ένα ιδιαίτερα δυνατό πρωτάθλημα όπως είναι το Ισπανικό που έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές, ενώ και με την εθνική ομάδα έχω αντιμετωπίσει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να ξεχωρίσω ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φορλάν, ο Σουάρεζ και άλλοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Από αυτούς θα ξεχωρίσω ως δυσκολότερους τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο».

Ποια ήταν τα όνειρα σου, όταν ξεκινούσες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και ποια είναι από δω και πέρα...

«Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο είχα ως όνειρο να παίξω στην Α' Εθνική και να αγωνιστώ σε ένα μουντιάλ. Εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα ήθελα όμως να παίξω και με τον Αστέρα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο είχες κάποιο ίνδαλμα...

«Είχα τερματοφύλακες όπως είναι φυσικό, γιατί είναι η θέση μου. Ξεχώριζα τον Πήτερ Σμάιχελ και τον Έρβιν Φαν Ντερ Σάαρ. Ο Σμάιχελ μπορούσε να βγάλει οποιαδήποτε μπάλα από το τέρμα με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Ο Βαν Ντερ Σάαρ παρά το ύψος του ήταν ιδιαίτερα κοντρολαρισμένος και έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Αγωνίστηκαν και οι δύο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες. Μου αρέσει η παράδοση που έχει αυτός ο σύλλογος, ενώ το Όλντ Τράφορντ είναι από τα γήπεδα που μου αρέσει πάρα πολύ».

Νιώθεις πώς οφείλεις κάτι από την καριέρα σου, σε κάποιους ανθρώπους;

«Στους γονείς μου οφείλω τα πάντα. Μου έδωσαν έναν καλό χαρακτήρα και συνεχίζουν να με στηρίζουν. Ο πατέρας μου, ο θείος μου και ο αδερφός μου έχουν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, με τους δύο τελευταίους να έχουν παίξει επαγγελματικά. Κανένας όμως σαν τερματοφύλακας».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της ομάδας;

«Να μας στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε τον Αστέρα όσο ψηλότερα γίνεται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags