Facebook Pixel Οι 7 πιο επικίνδυνες συμμορίες χούλιγκανς!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-02 14:17:00

Οι 7 πιο επικίνδυνες συμμορίες χούλιγκανς!

Οι 7 πιο επικίνδυνες συμμορίες χούλιγκανς!

Περιστατικά που έσπειραν τον τρόμο, συγκλόνισαν το βρετανικό ποδόσφαιρο και εν τέλει οδήγησαν στην πάταξη των κρουσμάτων βίας και εξάρθρωσης των μελών τους.

Ο χουλιγκανισμός στο «Νησί» μπορεί να έχει παταχθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως ακόμη υφίστανται σύνδεσμοι που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο σε αντίπαλους οπαδούς. Ιδού η λίστα με τις επτά διαβόητες ομάδες χούλιγκανς στην Αγγλία.

1. Μίλγουολ Μπουσγουόκερς

Πρόκειται για τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Μίλγουολ. Δανείστηκαν το όνομα τους, από τον εμφύλιο Πόλεμο των ΗΠΑ (1861-1865). Ουδείς θα ήθελε να πέσει θύμα επίθεσης από τους συγκεκριμένους χούλιγκανς.

Διαθέτουν το δικό τους όπλο που ονόμασαν Millwall Brick και το οποίο κατασκευάζεται από παχύ στρώμα εφημερίδων στις οποίες τοποθετούν αιχμηρά αντικείμενα.

Οι Μπουσγουόκερς προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση στο βρετανικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ‘80 λόγω των ακραίων μεθόδων τους κάτι για το οποίο κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος.

Το 2001 χάραξαν στο πρόσωπο δύο οπαδούς της Γουλβς, ενώ το 2002 στο περιθώριο της αναμέτρησης για τα πλέι οφ, κόντρα στη Μπέρμιγχαμ έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια τα οποία πεπειραμένοι αστυνομικοί τα χαρακτήρισαν ως τα χειρότερα στην καριέρα τους!

2. Μπέρμιγχαμ Ζούλους

Πίσω στη δεκαετία του ‘70, οι ιαχές «Ζούλου, Ζούλου» στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ έμοιαζαν με προειδοποίηση μάχης. Οι «Ζulu Warriors» ήταν έτοιμοι να τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Επρόκειτο για όνομα με ετερόκλητο εθνικό υπόβαθρο που αποτελούσε πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές.

Οι βίαιες συγκρούσεις με οπαδούς της «αιώνιας» αντιπάλου Άστον Βίλα βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν το 2001 στο Κάρντιφ καταστράφηκε μία παμπ μετά από την εισβολή των θερμοκέφαλων οπαδών.

Αποτέλεσμα 9 άνθρωποι να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Το 2006, τουλάχιστον 200 οπαδοί της Μπέρμιγχαμ γκρέμισαν έναν προστατευτικό φράχτη που τους χώριζε από τους υποστηρικτές της Στόουκ σε αγώνα για το Κύπελλο. Επακολούθησε κομφούζιο. Η αστυνομία χαρακτήρισε το συμβάν ως ακραίας μορφής βία!

3. Άστον Βίλα Χάρντκοουρ

Πρόκειται για έναν ακόμη διαβόητο σύνδεσμο από το Μπέρμιγχαμ. Τα μέλη του αποκαλούνταν «The Villains» (σ.σ.: σε ελεύθερη μετάφραση 'σκληροί τύποι').

Πλέον έχουν τεθεί στο περιθώριο, όμως στο παρελθόν είχαν προλάβει να προκαλέσουν πανδαιμόνιο με την ακραία συμπεριφορά τους. Το 2002 οι σοβαρές αναταραχές σε ντέρμπι με την Μπέρμιγχαμ είχαν ως συνέπεια να πραγματοποιηθούν 15 συλλήψεις.

Το 2005, ο Στίβεν Φάουλερ μέλος των «Χάρντκοουρ» καταδικάστηκε για δεύτερη φορά σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για εκτεταμένα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα το 2004 με τους «Xέντχαντερς» της Τσέλσι.

Επίσης το 2004 συμμορίες οπαδών της Άστον Βίλα είχαν έρθει στα χέρια με οπαδούς της ΚΠΡ, όπου ένας φροντιστής του γηπέδου έχασε τη ζωή του.

4. Ίντερ Σίτι Φερμ

Πρόκειται για μία συμμορία χούλιγκανς που έδρασε από τη δεκαετία του ‘70 μέχρι και το '90. Η «Iντερ Σίτι» είχε ισχυρούς δεσμούς με τη Γουέστ Χαμ.

Πήραν το όνομα τους από τα τρένα με τα οποία ταξίδευαν για τα εκτός έδρας ματς. Τα μέλη της «Ίντερ Σίτι» συνήθιζαν να αφήνουν μία κάρτα στο σώμα εκείνων που είχαν ξυλοκοπήσει γράφοντας. «Συγχαρητήρια, μόλις συναντήσατε την Ίντερ Σίτι».

Παρά τις εξτρεμιστικές πρακτικές που ακολουθούσαν, ο Κας Πέναντ ένας έγχρωμος Λονδρέζος που είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη συμμορία ισχυρίστηκε πως σε αντίθεση με άλλα γκρουπ οπαδών, η Ίντερ Σίτι δεν κατηγορήθηκε ποτέ για ρατσιστική ή νεο-Ναζιστική στάση.

Οι μεγαλύτερες κόντρες τους ήταν με τους Μίλγουολ Μπούσγουοκερς.

5. «6.57 Κρου»

Οπαδοί της Πόρτσμουθ, ονομάστηκαν «6.57» από το τρένο στο οποίο επιβιβάζονταν στις 6.57 κάθε Κυριακή στον σταθμό Waterloo. Από τις πλέον διαβόητες συμμορίες στη δεκαετία του ‘80 έσπερναν τον όλεθρο και την καταστροφή στη χώρα.

Το 2001 σε ματς της Πόρτσμουθ με την Κόβεντρι έσπασαν καρέκλες και εκτόξευαν δεκάδες φωτοβολίδες προς τους αντιπάλους τους. Το 2004, τουλάχιστον 94 μέλη τους συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένα επεισόδια στο ματς με την Σαουθάμπτον.

Έσπασαν και λεηλάτησαν καταστήματα, ενώ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένα 10χρονο αγόρι. Περισσότεροι από 100 χούλιγκανς της Πόρτσμουθ αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ του 2006 της Γερμανίας λόγω βεβαρημένου παρελθόντος.

6. Ρεντ Άρμι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συνδέσει το όνομα της με τις μεγαλύτερες επιτυχίες βρετανικών συλλόγων στην Ευρώπη. Αντιστοίχως η Red Army θεωρείται ως ο σύνδεσμος που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους «μπέμπηδες» σε ότι αφορά τον χουλιγκανισμό.

Ονομάστηκε έτσι λόγω των χρωμάτων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 αποτελούσαν συνώνυμο των ταραχών στα γήπεδα.

Τη σεζόν 1974-75 όταν η Γιουνάιτεντ είχε υποβιβαστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, οι βίαιες αντιδράσεις των μελών της Red Army αποτελούσαν σύνηθες φαινόμενο με συνέπεια να καταγραφούν περιστατικά που μόνο δεν τιμούν το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα οι ενέργειες τους, οδήγησαν την αγγλική ομοσπονδία να τοποθετήσει φράκτες σε όλα τα στάδια της χώρας. Στο ντοκιμαντέρ «Χούλιγκαν» που γυρίστηκε το 1985 παρουσιάζονται κυνικά οι μάχες της Red Army με τους χούλιγκανς της Γουέστ Χαμ «Inter City» στα περίχωρα του Μάντσεστερ.

7. Τσέλσι Χεντχάντερς

Μόνο το όνομα του διαβόητου συνδέσμου της Τσέλσι αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τις διαθέσεις των μελών του. Ρατσιστική συμπεριφορά, στενοί δεσμοί με το Εθνικό Μέτωπο, αλλά και ακροδεξιές και παραστρατιωτικές οργανώσεις συνθέτουν το προφίλ του συγκεκριμένου γκρουπ.

Ο πρώην υποστηρικτής των Χεντχάντερς, ονόματι Κέβιν Γουίτον καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 1985 καθώς κρίθηκε ένοχος για ένα από τα σοβαρότερα κρούσματα χουλιγκανισμού.

Έπειτα από μία ήττα των «blues» ο Γουίτον αλλά και άλλοι «συναγωνιστές» του εισέβαλαν σε παμπ κραυγάζοντας «πόλεμος, πόλεμος, πόλεμος». Λίγα λεπτά αργότερα ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του μαγαζιού κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του. «Καταραμένοι Αμερικανοί έρχεστε εδώ και μας παίρνετε τις δουλειές», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση οπαδός των Χεντχάντερς.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags