Facebook Pixel Το "πουλί" πετάει, ο Στοχ γλεντάει! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-19 08:00:00

Το "πουλί" πετάει, ο Στοχ γλεντάει! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το "πουλί" πετάει, ο Στοχ γλεντάει! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η "Σκυλίσια Μέρα" φέρνει στο φως ντοκουμέντα από το μεγάλο ρεκόρ που έκανε στον ΠΑΟ ο Τάκης Οικονομόπουλος - Το "πουλί" γεννήθηκε σαν σήμερα, όπως και ο Μίροσλαβ Στοχ...

Ποδοσφαιρική η "Σκυλίσια Μέρα", αφού σαν σήμερα ήρθαν στην ζωή ο Τάκης Οικονομόπουλος και ο Μίροσλαβ Στοχ.

Για τον μεγάλο Τάκη Οικονομόπουλο, μάλιστα, βρήκαμε για να σας παρουσιάσουμε από τον sportdog ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκουμέντο σχετικά με το απίστευτο ρεκόρ που είχε κάνει.

Όλων των εποχών

Ο βετεράνος διεθνής γκολκίπερ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου 1943, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες όλων των εποχών. Στον Παναθηναϊκό έφτασε στο απόγειο της καριέρας του κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα, δυο κύπελλα και μια θέση στον ιστορικό τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος, λοιπόν, έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ το 1965, όταν κράτησε ανέπαφη την εστία του για 1.088 λεπτά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά. Δεν είχε δεχθεί γκολ από τις 17 Ιανουαρίου. Και τα δίχτυα του …κουνήθηκαν στις 16 Μαϊου λίγο πριν λήξει το ματς! Το ρεκόρ αυτό πλησίασαν αργότερα μόνο οι Βασίλης Κωνσταντίνου (988 λεπτά) και Γιόζεφ Βάντσικ (906 λεπτά).

Κράτησαν το μηδέν

Στον ημερήσιο Τύπο της εποχής, στις 10 Μαϊου 1965, ξετρυπώσαμε μια αναφορά για τον Οικονομόπουλο και το ρεκόρ που ακόμα "έτρεχε":

ΤΙΤΛΟΣ: "Η μεγάλη έκπληξη της χθεσινής ημέρας, ΠΑΟ – Πιερικός 0-0".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Ο Καμάρας άψογος σαν μπακ έπαιξε θαυμάσια και τον επιθετικό ρόλο και ανεδείχθη ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Ανεύθυνοι για το 0-0 είναι φυσικά και οι Οικονομόπουλος, Σούρπης, Παπουλίδης, Ανδρέου, οι οποίοι μάλιστα κατόρθωσαν να μην παραβιαστεί η εστία τους για ενδέκατο στη σειρά ματς. Οι τρείς τελευταίες υπέπεσαν σε πολλά λάθη, τα οποία κάλυπτε ο θαυμάσιος και πάλι Οικονομόπουλος".

Στο 85΄ με σουτ στο "Γ"

Την επόμενη αγωνιστική ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που ήταν 12ος. Σε ξερό γήπεδο, μάλιστα. Ο αγώνας έγινε στις 16 Μαϊου 1965 κι εμείς αλιεύσαμε από τον Τύπο της επόμενης μέρας:

ΤΙΤΛΟΣ: "Ο ΠΑΟ κερδίζοντας 4-1 την Καλαμαριά, Κατέπληξε τους θεατές".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Στο 85ο λεπτό ο Καραμητυλιός προχώρησε μόνος και πραγματοποίησε σουτ στο «Γ» της εστίας του ΠΑΟ, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του".

Και κάπως έτσι, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από τα δημοσιεύματα, σταμάτησε το ρεκόρ του Οικονομόπουλου.



Ο μπαλαδόρος Στοχ

Γενέθλια, όμως, έχει σήμερα και ο Στοχ, ο οποίος προφανώς και θα θέλει να τα γιορτάσει με γκολ και νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Την αξία του διεθνούς Σλοβάκου τη διαπιστώνουμε στο χόρτο και στην χώρα μας πλέον, αφού είναι παίκτης με μεγάλο ταλέντο. Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1989, πέρασε μεταξύ άλλων κι από την Τσέλσι (ένα φεγγάρι κι από την Τβέντε) για να πάει στη Φενέρ και μέσω αυτής να έρθει δανεικός στην Ελλάδα.

Ας τον απολαύσουμε, έτσι για τα "χρόνια πολλά", σε ένα βιντεάκι με ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας πριν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ: 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags