Facebook Pixel Δεν μπορεί το παλικάρι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-23 13:15:00

Δεν μπορεί το παλικάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεν μπορεί το παλικάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι μόνο ότι έβαλε λάθος το πόδι στην μπάλα. Ή ότι δεν μέτρησε σωστά τα βήματα για να σουτάρει στο κατάλληλο τάιμινγκ. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Μόνο τότε χάνεις ένα τέτοιο γκολ.

Η ποιότητα και το ταλέντο του Σωτήρη Νίνη είναι αδιαμφισβήτητα. Άσχετα αν έμειναν στάσιμα ή, καλύτερα, δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Ο Νίνης, όμως, φέτος θα κλείσει τα 24 χρόνια. Οπότε, όσο και να ψάχνεις, δεν μπορείς να βρεις, πια, ελαφρυντικά στην περίπτωσή του. Ό,τι και να κάνει μέσα στο γήπεδο καταγράφεται. Αυτό που βλέπεις ...είναι! 

Στον ΠΑΟΚ μοχθεί να αποδείξει ότι ξέρει μπάλα. Ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν τα καταφέρνει. Κάποια πράγματα φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Και ο Νίνης, στις πρώτες στιγμές του στον Δικέφαλο, δεν βγάζει μάτια.

Ο ίδιος το ψάχνει και το παλεύει. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να αναγνωρισθεί. Μέχρι να αρχίσει να προσφέρει, όμως, ουσιαστικά, στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Είναι νωρίς ακόμα, άλλωστε, για γρήγορα συμπεράσματα. 

Στο τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης (2-0), που ο Νίνης δεν ήταν κακός, αλλά μέτριος, έγινε μια φάση που πέρασε στα ψιλά, αλλά δείχνει πολλά, πάρα πολλά. Ο διεθνής μέσος είναι μπροστά σε άδειο τέρμα, ο ΠΑΟΚ κερδίζει ήδη με 2-0, το ματς είναι τελειωμένο και στις καθυστερήσεις -οπότε κανένα άγχος δεν βαραίνει τα πόδια του ποδοσφαιριστή- και ο Νίνης στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Δεν είναι μόνο ότι έβαλε λάθος το πόδι στην μπάλα. Ή ότι δεν μέτρησε σωστά τα βήματα για να σουτάρει στο κατάλληλο τάιμινγκ. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Μόνο τότε χάνεις ένα τέτοιο γκολ. Ο Νίνης δεν το πίστευε ότι μπορεί να σκοράρει και αστόχησε. Ήταν μια κραυγαλέα χαμένη ευκαιρία απόρροια της γρήγορης σκέψης -λίγο πριν το κρίσιμο πλασέ- του ..."πρέπει να το βάλω, το έχω ανάγκη, για να πάρω τα πάνω μου".

Έτσι έχασε το -σίγουρο- γκολ ο Νίνης. Όταν ο ίδιος προσπαθείς, αλλά ...μένεις στην προσπάθεια, μοιραία θα επηρεαστείς ψυχολογικά. Κι αυτό θα βγει στο γήπεδο. Με μία κακή ενέργεια, μία λάθος πάσα, ένα κακό σουτ και μία χαμένη ευκαιρία που, κακά τα ψέμματα, είναι ήδη το πρώτο φαβορί για τη "χαμένη ευκαιρία της χρονιάς" στο φετινό πρωτάθλημα.   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags