Facebook Pixel Άμα είσαι πρωταθλητής, δύο λεπτά αρκούν! (BINTEO)
| 2011-04-03 20:50:00

Άμα είσαι πρωταθλητής, δύο λεπτά αρκούν! (BINTEO)

Άμα είσαι πρωταθλητής, δύο λεπτά αρκούν! (BINTEO)

Ο Ολυμπιακός με δύο γκολ σε δύο λεπτά (65’ και 67’), «καθάρισε» την Καβάλα, η οποία είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Νικουλάε. Οι πρωταθλητές είχαν ανοίξει το σκορ στο 58’.
 

Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» σημείωσαν οι Φουστέρ, Τζιμπούρ και Μιραλάς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, ωστόσο η Καβάλα με την ήττα αυτή ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες της για είσοδο στα πλέι οφ.

Με το 3-1 επί της Καβάλας ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε 14 τις νίκες στο Καραϊσκάκη και πλέον με τρίποντο επί της Λάρισας πετυχαίνει το απόλυτο και απλησιάστο ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός κατέβασε σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια έκανε ντεμπούτο ο Μέγιερι. Δεξί μπακ ήταν ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μοντέστο και Μέλμπεργκ.

Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ουρτάδο και μπροστά του στην μεσαία γραμμή ήταν ο Ντουντού. Δεξί χαφ ήταν ο Μιραλάς, αριστερό ήταν ο Ριέρα, ο Φουστέρ ήταν ο κρυφός κυνηγός και ο Τζιμπούρ μοναδικός προωθημένος. Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με την ΑΕΚ ήταν ο Μέγιερι αντί του Πάρντο, ο Ντουντού αντί του Ιμπαγάσα και ο Ουρτάδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπου εκεί έγινε και εσωτερική αλλαγή με τον Μοντέστο να γίνεται στόπερ από αμυντικό χαφ.

Η Καβάλα έπαιξε με 4-5-1. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν βασικός γκολκίπερ. Ο Χργκοβτς και Πφερτζελ ήταν τα δύο μπακ με τους Θεοδωρέλλη και Τόμασιτς να είναι τα δύο στόπερ.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιέ και Ντικρόκ. Ο Αμπντούν ξεκίνησε δεξιά στα χαφ ενώ αριστερά ο Ονουάτσι. Ο Ρίος είχε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Βασικός στράικερ ήταν ο Νικουλάε.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας όμως να παρουσιάζουν πιο καλή εικόνα από τους Καβαλιώτες στο ξεκίνημά του. Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρίος πάνω στον Μιραλάς σε μία φάση όπου υπήρξε μία επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες, ωστόσο ο ρέφερι του αγώνα, Τάσος Σιδηρόπουλος άφησε το ματς να συνεχιστεί.


Στην συνέχεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος από την Καβάλα -η οποία έριξε γρήγορα ρυθμούς και κλείστηκε πίσω- ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ, αν και έβγαλε αρκετές καλές φάσεις. Στο 20ο λεπτό ο Μιραλάς έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο όμως πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 23ο λεπτό έκανε νέο σουτ που πέρασε πάλι έξω.

Στο 25ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια του Μανιάτη η μπάλα θα φτάσει στον Μιραλάς του οποίου το σουτ απομάκρυνε με τα πόδια του ο Γκαλίνοβιτς. Στο 29' ο Ντουντού προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό σουτ δίχως να τα καταφέρει. Στο 32' ο Ριέρα έκανε νέο σουτ που όμως μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.

Στο 33' δε ο Τζιμπούρ είχε ένα χαμένο τετ-α-τετ. Στο 37ο λεπτό η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο μες στην μικρή περιοχή. Στο 43ο λεπτό ο Αμπντούν έπιασε ένα καλό σουτ που βγήκε λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε... χορταστικό αλλά και απολαυστικό με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα, βάζοντας συνολικά τέσσερα γκολ. Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 58ο λεπτό. Ο Μιραλάς έβγαλε πολύ ωραία την μπάλα για το Χολέμπας. Ο Ελληνογερμανός βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, προσπάθησε να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Φουστέρ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό που βάσει ευκαιριών εδικαιούτο ένα γκολ.

Στο 63ο λεπτό η Καβάλα έκανε το 1-1 για την Καβάλα, φέρνοντας έτσι στα ίσια τον αγώνα. Ο Ρίος έκανε το κόρνερ, ο Νικουλάει πήδηξε πάνω από τον Μοντέστο και με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και κατάφερε να βάλει δύο γκολ... κολλητά. Στο 65ο λεπτό έμελλε να γίνει το 2-1 μετά από σέντρα του Μανιάτη και κεφαλιά του Τζιμπούρ.

Δύο λεπτά μετά ήρθε το 3-1 με τον Μιραλάς. Ο Φουστέρ έβγαλε την μπαλιά στον Βέλγο που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ. Στην συνέχεια του δεύτερου μέρους οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και κυνήγησαν και άλλο γκολ δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Πηγή: www.gazzetta.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags