Facebook Pixel Ο MVP του πρωταθλήματος Βαλβέρδε, ίσως να μην είναι εδώ!
| 2011-04-03 22:32:00

Ο MVP του πρωταθλήματος Βαλβέρδε, ίσως να μην είναι εδώ!

Ο MVP του πρωταθλήματος Βαλβέρδε, ίσως να μην είναι εδώ!

O Mιχάλης Τσόχος γράφει για το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Τελικά μπορούμε να το πούμε, ότι μετά από αρκετά χρόνια που τα πρωταθλήματά μας τα χαρακτήριζαν, τα σημάδευαν κάποιοι μεγάλοι παίκτες το φετινό το σημαδεύουν με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα οι προπονητές των ομάδων.

Πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο το φετινό πρωτάθλημα ως προς την κατάκτησή του το κρίνει ο Βαλβέρδε και η παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ναι μεν ο Ιμπαγάσα, ναι μεν ο Μιραλάς, ναι μεν στο δεύτερο μισό ο Τζεμπούρ, ναι μεν ο Αβράαμ Παπαδόπουλος που είναι ο κορυφαίος Ελληνας παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως ο Βαλβέρδε. Αυτός έπλασε και όχι έχτισε γιατί ήρθε αρχές Αυγούστου αυτόν τον Ολυμπιακό αυτός τον κράτησε σοβαρό από την πρώτη μέχρι την 28η αγωνιστική και η εμφάνισή του Ολυμπιακού κόντρα στην Καβάλα είναι ένα ακόμη παράσημο για τον Ισπανό τεχνικό που κατάφερε παρά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και τις μίνι διακοπές που έκαναν οι παίκτες του λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος κατάφερε και τους εμφάνισε σε πολύ καλή κατάσταση και με μία σοβαρή εμφάνιση στην 14η συνεχόμενη νίκη εντός έδρας! Και ας μην ξεχνάμε ότι στον Ολυμπιακό σπάνιζαν τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους εμφανίσεις και τέτοια σοβαρά ματς μετά τις μαθηματικές κατακτήσεις. Συνήθως το έριχναν στο σορολόπ και τις γκέλες.

Ο δεύτερος προπονητής που σημαδεύει αυτό το πρωτάθλημα είναι ο Σάκης Τσιώλης. Και με την ομάδα που έφτιαξε στον Βόλο και είναι μακράν η έκπληξη του πρωταθλήματος και κοντά παρά το γεγονός ότι είναι νεοφώτιστη να μπει στα πλέι οφ, αλλά και με την μεταμόρφωση του Αρη που μέσα σε τρεις αγωνιστικές τον έχει κάνει άλλη ομάδα και είναι έτοιμος να τον βάλει στα πλέι οφ κόντρα στο δικό του δημιούργημα. Όπως και να έχει ο Τσιώλης θα είναι στα πλέι οφ, είτε με το δημιούργημά του, είτε με τη νέα του ομάδα που την μεταμόρφωσε ριζικά.

Ο τρίτος προπονητής που σημαδεύει το φετινό πρωτάθλημα είναι ο Τάκης Λεμονής. Πήρε την χειρότερη με διαφορά ομάδα του πρώτου γύροι και την μετέτρεψε σε ένα αήττητο σύνολο όπου στις τελευταίες 11 αγωνιστικές μετρά μόλις μία ήττα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Και επειδή κάποιος θα πει ότι στην σωτηρία τον Πανιώνιο τον οδηγεί ο Κώστας Μήτρογλου η απάντηση είναι ότι ο Μήτρογλου δεν θα είχε δεχτεί ποτέ να πάει στην Νέα Σμύρνη αν εκεί δεν ήταν προπονητής ο Λεμονής, ο οποίος και τον έπεισε.

Ότι οι προπονητές σημάδεψαν το φετινό πρωτάθλημα επιβεβαιώνεται και από τις ομάδες που απέτυχαν να πετύχουν τους στόχους τους. Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε επειδή η επιλογή στήριξης του Νιόπλια δεν του βγήκε. Η ΑΕΚ πληρώνει τις επιλογές του Ντούσκο το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ τα πειράματα με τους προπονητές όλη τη σεζόν, η Καβάλα αν και έχει εξαιρετικούς παίκτες πάλι δεν πέτυχε το στόχο της Ευρώπης γιατί συνεχίζει να μην επιλέγει έναν σοβαρό προπονητή και τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα. Τέλος η Λάρισα και ο Αστέρας που μάλλον υποβιβάζονται πληρώνουν επίσης την ανυπαρξία ενός καλού προπονητή.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από όσο θυμάμαι εγώ ένα πρωτάθλημα κρίνεται σχεδόν στο σύνολό του από τους προπονητές και όχι από τους παίκτες και αυτό όπως και να το κάνουμε είναι πρόοδος για το ποδόσφαιρο και μάλιστα σημαντική.

Υ.Γ. Είναι πλέον και επιβεβαιωμένο με δηλώσεις ότι ο Βαλβέρδε αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην είναι και την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό. Το πιθανότερο ναι μεν είναι ότι θα μείνει, αλλά δεν είναι και το σίγουρο. Και εν τέλει ίσως να έχει να κάνει με κάποιο πραγματικό ενδιαφέρον από την Ισπανία. Δεν ξέρω αν είναι η Σεβίλλη ή η Μπιλμπάο, αλλά φαίνεται ότι κάτι παίζει.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags