Facebook Pixel Κ. Κουκουλάς: Τα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού και ο τεράστιος Γκαλέτι
| 2013-10-28 16:32:00

Κ. Κουκουλάς: Τα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού και ο τεράστιος Γκαλέτι

Κ. Κουκουλάς: Τα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού και ο τεράστιος Γκαλέτι

Αν αυτό που συνέβη χθες το Καραϊσκάκη γινόταν σε κάποιο γήπεδο στην Αγγλία, όλοι θα ψάχναμε στο youtube για να δούμε την εικόνα. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας να αποθεώνουν έναν παίκτη της αντίπαλης.

Ομως το σκηνικό αυτό, ξένο για τα δικά μας δεδομένα, διαδραματίστηκε στο Καραϊσκάκη με πρωταγωνιστές τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, έναν από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα όπου θα συνέχιζε να τη φορά αν η μοίρα δεν του έπαιζε σκληρό παιχνίδι. Ο Αργεντινός πρόσφερε πάρα πολλά στον Ολυμπιακό, ήταν πρωτεργάτης σε μεγάλες νίκες και ο κόσμος δεν ξεχνά, κάτι που απέδειξε χθες με έναν τρόπο που στα ελληνικά γήπεδα τον βλέπουμε πιο σπάνια και από τον κομήτη του Χάλεϊ.

Οι λίγες αυτές στιγμές της εισόδου του Γκαλέτι στον αγωνιστικό χώρο στο 75' στάθηκαν ικανές να σκιάσουν ακόμα και τη νίκη του Ολυμπιακού. Το 5-1 επί του ΟΦΗ ίσως να μην ανταποκρίνεται στη συνολική εικόνα του αγώνα, αφού οι Κρητικοί κρατούσαν το 1-1 μέχρι το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Ομως, όπως έχει πει και ο Μπούκοβι, αν δεν γίνονταν λάθη, όλα τα ματς θα έληγαν 0-0. Χθες στο Φάληρο αρκούσε ένα σφάλμα του κορυφαίου μέχρι εκείνο το λεπτό παίκτη του ΟΦΗ, του Σήφη Δασκαλάκη, για να αλλάξει όλη η εικόνα.

Μια άστοχη έξοδος, το δεύτερο γκολ του Μήτρογλου στο ματς και ολοκληρωτική παράδοση στη συνέχεια από τον ΟΦΗ. Το 1-1 του 45' έγινε μέσα σε λίγα λεπτά 3-1 (με το εξαιρετικό φάουλ του Χολέμπας) και στα τελειώματα του ματς, η διαφορά ανέβηκε ακόμα πιο πολύ και έφτασε στο 5-1, με τον Ολυμπιακό να μην έχει διάρκεια (κάτι το φυσιολογικό μετά από ευρωπαϊκό ματς και ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο), αλλά ξεσπάσματα που του έφεραν μια νίκη η οποία δεν φάνταζε τόσο εύκολη όταν οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Μίτσελ είδε χθες να παίρνει λύσεις και... ασίστ από έναν παίκτη που δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου πριν από μερικά βράδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Κάμπελ. Τέσσερις τελικές πάσες για γκολ δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά, με τον Κοσταρικανό να δείχνει και αυτός ότι μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη λύση από τον πάγκο, όταν ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δώσει ανάσες (όπως έκανε χθες) στον Φουστέρ, αλλά και σε άλλους παίκτες.

Αντίθετα, αυτός που απογοήτευσε και σωστά αντικαταστάθηκε ήταν ο Βάις, το αντίθετο δηλαδή του Κάμπελ. Ο ένας δίνει την μπάλα, ενώ ο Σλοβάκος υπάρχουν στιγμές που δεν τη δίνει από το ένα πόδι στο άλλο και γι' αυτό (μετά από καιρό) βρέθηκε στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός εν όψει της συνέχειας με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκεται στο απόγειο και από αγωνιστικής και από ψυχολογικής πλευράς έχοντας πλέον βάλει στο "παιχνίδι" και παίκτες όπως ο Κάμπελ, ο Γιαταμπαρέ και ο Εντινγκά που είχαν μείνει πίσω στο ξεκίνημα, αλλά τώρα δίνουν ακόμα περισσότερες στον Μίτσελ στην πλέον δύσκολη και καθοριστική χρονική στιγμή για τους "ερυθρόλευκους".

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags