Facebook Pixel Χάθηκε η μπάλα και το μέτρο...
| 2011-04-04 19:23:00

Χάθηκε η μπάλα και το μέτρο...

Χάθηκε η μπάλα και το μέτρο...

O Γιώργος Γαλάτσης γράφει για την κατάσταση στην ΑΕΚ και το μέλλον στην ΠΑΕ

Πέρα από το γραφικό του πράγματος, αναρωτιόμουν χθες το εξής απλό καθώς έβλεπα τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να καταφθάνουν με τα taxi στο Ολυμπιακό στάδιο: Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και σοβαρού τραυματισμού ενός παίκτη, κατά τη διάρκεια της διαδρομής; Ποιος θα πλήρωνε το ''μάρμαρο'' και για πόσο καιρό θα τραβιόταν η ομάδα;

Απίθανο θα πείτε, πρέπει να 'χεις...φιλενάδα τη γκαντεμιά για να σου συμβεί κάτι τέτοιο σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων. Ωστόσο οι πιθανότητες έστω και απειροελάχιστες υπήρξαν. Να τρακάρει κάποιο από τα taxi και να 'χουμε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών...

Ο οπαδός, λοιπόν, μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να ζητάει ό,τι του γουστάρει. Η πίκρα από τα ''6'' είναι μεγάλη και ακόμη μεγαλύτερη η αγανάκτηση του από την ''ομαδική φυγάδευση'' του ποδοσφαιρικού τμήματος μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Στην ΑΕΚ, όμως, τι κάνουν; Χαμένα τα 'χουν, εντελώς; Παραδίδουν τη διοίκηση της ομάδας στους οργανωμένους; Πως επέτρεψε ο Σταύρος Αδαμίδης να συμβεί κάτι τέτοιο, κι αν ήταν αντίθετος τι προτίθεται να κάνει σήμερα για εκείνον ή εκείνους που ''έβαλαν'' τους παίκτες μέσα στα ταξί;

Τι κάνει εκεί πέρα ο Δημητριάδης; Γενικός αρχηγός σημαίνει ''είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει μέσα στα αποδυτήρια''. ''Πελάγωσε'' κι αυτός; ''Έχασε τη μπάλα;''.

Κι όλα αυτά γιατί ο Αδαμίδης έχει μείνει μόνος του. Για την ακρίβεια όχι ακριβώς μόνος! Κάνει παρέα με εκατοντάδες χιλιάδες ''φέσια''. Και ψάχνει να βρει λύσεις. Που δεν θα τις βρει, κάτω απ' αυτές τις συνθήκες.

Μοιραία, λοιπόν, ''επιτρέπει'' στον κάθε οργανωμένο να του φοράει ''καπέλο'' και να κάνει την ομάδα...παιχνιδάκι στα χέρια του. Γιατί δεν έχει δύναμη, σοβαρούς και δυνατούς συνεργάτες και πάνω απ' όλα ''πλάτες'' (βλέπε μετόχους) και λεφτά.

Η εξυπνάδα, η τεχνογνωσία, η διάθεση, η καψούρα, το μεράκι και η αφοσίωση, δεν αρκούν για να πάει μπροστά μια ομάδα. Αν δεν έχεις ''το πακέτο'' αργά ή γρήγορα το ''βαπόρι'' θα σε παρασύρει στον ''βυθό'', θα ''σε πνίξει''.

Αυτό πρέπει να καταλάβει ο Σταύρος Αδαμίδης, όσο είναι καιρός. Να το παλέψει, ναι, αλλά να υπάρχει λόγος. Σημαντικός λόγος και πιθανότητες. Καλές πιθανότητες κι όχι μηδενικές. Γιατί είναι πρόεδρος της ΑΕΚ κι όχι της Κόλτσεστερ. Γιατί η ομάδα που υπηρετεί έχει υψηλές απαιτήσεις, άρα και...υψηλές απογοητεύσεις και ''εκρήξεις''.

Το τι θα κάνει ο τωρινός πρόεδρος ''στο τέλος της ημέρας'' είναι καθαρά δικό του ζήτημα. Απλά στην περίπτωση που αποφασίσει να το παλέψει και τη νέα αγωνιστική χρονιά κάτω από τις σημερινές συνθήκες πρέπει να γνωρίζει ότι σύντομα, πολύ σύντομα, στην πρώτη αποτυχία, θα τον ''παρασύρει το κύμα''.

Διότι εκτός των άλλων δεν έχει το λαϊκό έρεισμα του Νικολαϊδη. Την ΑΕΚ των ''Μπουρμποκρασάδων'' την παρουσίασε το 2004 ένας άνθρωπος που αποτελούσε το ίνδαλμα χιλιάδων ΑΕΚτζήδων κι αφού πρώτα δούλευε αυτό το ''πλάνο'' 'κανα 8μηνο από την Μαδρίτη.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, λοιπόν, ποιος θα παρουσιάσει η νέα ΑΕΚ του...ΔΝΤ; Ο Αδαμίδης δεν είναι Νικολαϊδης. Κι αυτή την παράμετρο πρέπει να την προσμετρήσει σοβαρά καθώς θα παίρνει τις αποφάσεις του...

Πηγή: sentragoal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags