Facebook Pixel Π. Παπαδημητρίου: Προσκυνήστε τον Ρομπέρτο!
| 2013-11-06 14:50:00

Π. Παπαδημητρίου: Προσκυνήστε τον Ρομπέρτο!

Π. Παπαδημητρίου: Προσκυνήστε τον Ρομπέρτο!

Αυτό που συνέβη στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι πρωτοφανές! Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Πρωτοφανές (και πιθανότα ανεπανάληπτο) στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποτέ ένας τερματοφύλακας δεν υποχρέωσε μόνος του σε ήττα έναν αντίπαλο, πολύ περισσότερο ένα τόσο μεγάλο όνομα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με φανέλα βαριά όσο αυτή της Μπενφίκα.

Ο Ρομπέρτο έκανε αναμφίβολα, όχι απλώς το παιχνίδι της σεζόν γι΄αυτόν (θυμίζω ότι είχε αποκρούσει δυο πέναλτι μέχρι στιγμής), αλλά -όπως φαίνεται- το παιχνίδι της ζωής του. Οι αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού στην εξέδρα μας έπεισαν ότι απόψε ένας νέος ήρωας γεννήθηκε. Η λατρεία τους γι' αυτόν θα παραμένει άσβεστη για πάντα, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στο μέλλον κάτω από τα δοκάρια της ομάδας ο Ισπανός πορτιέρο ή το που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν. Ο Ρομπέρτο, στη βραδιά της ζωής του, μπήκε στην καρδιά του ερυθρόλευκου οπαδού κι εκεί θα μείνει for ever and ever.

Δε φοβήθηκε, ούτε κώλωσε, όταν η ομάδα του πελαγωμένου Μίτσελ έμπαζε από παντού. «Ελάτε πάνω μου», ήταν σα να έλεγε στον Καρντόζο και τους άλλους. Και τους υποχρέωσε με την απίστευτη εμφάνιση του να βλέπουν την εστία των 7 και 32 σαν το καλάθι του μπάσκετ.
Όχι μόνο επτά φορές, αλλά όσες μέρες και να έπαιζαν , γκολ δεν θα του έβαζαν!

Δικαίως τον προσκυνά ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά και όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags