Facebook Pixel Να ξυπνήσουν όλοι εν όψει τελικού κυπέλλου πριν είναι αργά
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-04 20:30:00

Να ξυπνήσουν όλοι εν όψει τελικού κυπέλλου πριν είναι αργά

Να ξυπνήσουν όλοι εν όψει τελικού κυπέλλου πριν είναι αργά

Φέρτε στο μυαλό σας μια υποθετική σκηνή. Γίνεται ο τελικός κυπέλλου στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι είναι στο 0-0 και στο 89’ ο Ατρόμητος σκοράρει σε βάρος της ΑΕΚ. Τι θα γίνει εκείνη τη στιγμή;

Με δεδομένο ότι η Ένωση είναι ήδη ένα καζάνι που βράζει σε όλα τα επίπεδα και με μερίδα οπαδών να έχει δείξει τις άγριες προθέσεις της από χθες, τόσο πριν το ματς όσο κι όταν σκόραρε ο Γκερέιρο, τι να υποθέσουμε; Ότι θα μπούνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί της ΑΕΚ και θα τα κάνουν γης μαδιάμ, παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια;

Το αναφέρουμε αυτό διότι η κατάσταση στην Ένωση είναι κάτι περισσότερο από έκρυθμη. Όταν, δηλαδή, μια ομάδα σκοράρει και οι οπαδοί της ψάχνονται για φασαρίες, τότε είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει.

Το καμπανάκι, λοιπόν, κτυπάει από τώρα πολύ έντονα για όλους. Για την ΕΠΟ που διοργανώνει το παιχνίδι, για την ΓΓΑ που μόνο λόγια είναι, για την αστυνομία που συχνά τα κάνει θάλασσα, για την ΠΑΕ ΑΕΚ που βρίσκεται σαφώς σε θέση αδυναμίας και δεν μπορεί με τίποτα να ελέγξει τους οπαδούς, ειδικά όσους φέρονται ακραία.

Υπάρχει καιρός για να οργανωθεί όλος ο μηχανισμός έτσι ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα έκτροπα που θα ξεφτιλίσουν για μια ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον θεσμό του τελικού κυπέλλου. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους όλοι. Και κυρίως αυτοί που συνήθως μοιρολογάνε μετά από τα τραγικά συμβάντα που συμβαίνουν στα γήπεδά μας. Σημασία, όμως, έχει να παρθούν τα ανάλογα μέτρα έτσι ώστε να πάνε όλα μια χαρά και ο κόσμος να απολαύσει το παιχνίδι.

Εμείς απλά κτυπάμε εγκαίρως το καμπανάκι, επειδή τα τελευταία δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Και καλύτερα να υπάρχει πρόληψη, παρά μετά οι φορείς, που συχνά κοιμούνται, να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags