Facebook Pixel Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Μαραντόνα και …Μπιγκόν!
| 2013-11-11 09:00:00

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Μαραντόνα και …Μπιγκόν!

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Μαραντόνα και …Μπιγκόν!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Μπιγκόν, που είχε προπονήσει τον Μαραντόνα στη Νάπολι, να συνταξιδεύει, ερχόμενος στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού, με άνθρωπο του ΠΑΟΚ!

Σαν σήμερα στις 11.11.1999 έμπαινε στο αεροπλάνο ο Αλμπέρτο Μπιγκόν, που νωρίτερα είχε προπονήσει τη Νάπολι του Μαραντόνα από το 1989-1991, για να αναλάβει τον Ολυμπιακό και να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς.

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ θα θυμηθούν οι παλιότεροι και θα μάθουν οι νεότεροι όλες τις λεπτομέρειες της άφιξης του Ιταλού προπονητή, ο οποίος έμεινε στη χώρα μας λίγους μήνες, μέχρι τις 10 Απριλίου 2000, όταν χώρισαν οι δρόμοι του με τον Ολυμπιακό.

Ο 66χρονος σήμερα Μπιγκόν έμεινε ανενεργός για εφτά ολόκληρα χρόνια, μέχρι να ξανακάτσει σε πάγκο το 2007, στην ελβετική Σιόν.

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, τι έγραφε στις 12.11.1999 το Βήμα, ενώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό δημοσίευμα:

"Με περίπου μια ώρα καθυστέρηση, από τη στιγμή που προσγειώθηκε το αεροπλάνο εμφανίστηκε χθες στην Αθήνα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού κ. Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Ο 52χρονος Ιταλός τεχνικός έφθασε στις 14.05 στο ανατολικό αεροδρόμιο και έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα αφίξεων στις 14.45 καθώς λόγω αυξημένης κίνησης υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή των αποσκευών.

Στο Ανατολικό Αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε εκ μέρους του Ολυμπιακού ο υπεύθυνος διεθνών και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ κ. Πέτρος Κόκκαλης. Εν πτήσει πάντως ο Μπιγκόν είχε την πρώτη επαφή του ως προπονητής του Ολυμπιακού με Έλληνα παράγοντα. Δεν ήταν άνθρωπος του Ολυμπιακού, αλλά του ΠΑΟΚ! Συμπτωματικά συνταξίδευσε από το Μιλάνο στην Αθήνα με τον κ. Στράτο Γιδόπουλο. Έλληνας μάλιστα που αναγνώρισε και τους δυο πήρε την πρωτοβουλία κι έκανε τις συστάσεις, αλλά και τον μεταφραστή!

Ο Ιταλός τεχνικός ανέλυσε στους δημοσιογράφους το χρονικό της πρόσληψής του στον Ολυμπιακό. «Με τη διοίκηση του Ολυμπιακού ήρθαμε σε επαφή για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε από το καλοκαίρι. Το επεισόδιο, όμως, του κ. Μπάγεβιτς με τον Ζάχοβιτς που ακολούθησε το ματς με τον ΠΑΟΚ ώθησε τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη να μου ζητήσει να αναλάβω από τώρα την ομάδα. Αποδέχθηκα την πρόταση γιατί τη θεωρώ πολύτιμη»».

Να σημειωθεί ότι κι επί Μπιγκόν είχε δημιουργηθεί επεισόδιο όταν έγινε αλλαγή ο Ζάχοβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags