Facebook Pixel Πειθαρχική δίωξη σε ΑΕΚ για τα επεισόδια
| 2011-04-05 16:57:00

Πειθαρχική δίωξη σε ΑΕΚ για τα επεισόδια

Πειθαρχική δίωξη σε ΑΕΚ για τα επεισόδια

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Εμμανουήλ Αντωνακάκης, για τα επεισόδια με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Στη διώξη γίνεται αναφορά τόσο στην επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο γήπεδο στο 80΄ της αναμέτρησης, αλλά και σε όσα έγιναν μετά το τέλος του ματς.

Αναλυτικά:

«Άσκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος της ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, νομίμως εκπροσωπουμένης.

Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στην Αθήνα, στις 3-4-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη αγώνα της ομάδας τους. Και συγκεκριμένα:

Κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την ομάδα «ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ», που διεξήγετο στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και συγκεκριμένα στο 80ο λεπτό του αγώνα, πενήντα (50) περίπου φίλαθλοί της (εγκαλουμένης) εξήλθαν από την κερκίδα της θύρας 35 και επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν εξωτερικά της εν λόγω κερκίδας, με πέτρες, σίδερα και άλλα αντικείμενα, αλλά τελικώς απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια δε και μετά τη λήξη του αγώνα διακόσιοι (200) περίπου φίλαθλοι της ίδιας ομάδας (εγκαλουμένης), εξερχόμενοι του γηπέδου, επιτέθηκαν στο ίδιο ως άνω σημείο και πάλι απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες για να τους απομακρύνουν αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών μέσων. Από τις παραπάνω επιθέσεις - επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε (5) αστυνομικά όργανα και υπέστησαν φθορές δύο προστατευτικές ασπίδες, τέσσερα προστατευτικά κράνη και μία προσωπίδα αερίων των αστυνομικών.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 14 παρ. 1 και 2, 15 παρ. 4 και 6, σε συνδ, με το άρθρο 31 του πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags