Facebook Pixel Η πρώτη κούπα του Κούδα με ΠΑΟ στο "Καραϊσκάκη"!
| 2013-11-23 09:00:00

Η πρώτη κούπα του Κούδα με ΠΑΟ στο "Καραϊσκάκη"!

Η πρώτη κούπα του Κούδα με ΠΑΟ στο "Καραϊσκάκη"!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον τεράστιο Κούδα του ΠΑΟΚ που σήμερα έχει τα γενέθλιά του και εμείς θυμόμαστε, με αυτή την αφορμή, την πρώτη κούπα που σήκωσε στην καριέρα του.

Το ποιος είναι ο Γιώργος Κούδας δεν περιμένετε από εμάς να το μάθετε. Είναι πασίγνωστη η τεράστια προσφορά του τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο Κούδας, λοιπόν, ήρθε σαν σήμερα στη ζωή κι εμείς γυρνάμε πίσω το χρόνο, στην πρώτη μεγάλη κούπα που κατέκτησε.

Ο Κούδας γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1946 και αγωνίστηκε μόνο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλη του την καριέρα από το 1963-1984, με 504 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 134 γκολ. Με την Εθνική έπαιξε σε 43 αγώνες και ήταν μέλος της στο Ευρωπαϊκό του 1980.

Μπαλαδόρος και σκόρερ ο "Μεγαλέξανδρος" έγινε ο αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ. Και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά και δυο Κύπελλα. Το πρώτο χρονικά ήταν το κύπελλο του 1972.

Στις 5 Ιουλίου 1972, λοιπόν, όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε από το δημοσίευμα των Νέων της επόμενης μέρας, ο Κούδας στην φωτό πανηγυρίζει με το κύπελλο στα χέρια. Ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο, αναφερόμενο στον Κούδα, για "άξιο ηγέτη και σκόρερ".

Διαβάζουμε σχετικά: "Σαράντα χιλιάδες φίλαθλοι στο στάδιο Καραϊσκάκη και εκατοντάδες χιλιάδες μπροστά στους δέκτες της τηλεόρασης είδαν χθες βράδυ τον πανίσχυρο ΠΑΟΚ να θριαμβεύει επί του Παναθηναϊκού με 2-1 και να κατακτά πανάξια τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του, το κύπελλο Ελλάδος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζοντας για 6η φορά στον τελικό της διοργάνωσης του κυπέλλου είχε την τύχη να περιλαμβάνει στις τάξεις του τον μεγάλο Γιώργο Κούδα, που με το άριστο παιχνίδι του και τα δυο γκολ που πέτυχε οδήγησε την ομάδα του στον θρίαμβο".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags