Facebook Pixel Ο Γιαννακόπουλος δεν θα μπει μέσω του... Τύπου!
| 2013-11-25 14:45:00

Ο Γιαννακόπουλος δεν θα μπει μέσω του... Τύπου!

Ο Γιαννακόπουλος δεν θα μπει μέσω του... Τύπου!

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για τα τρία δεδομένα στην υπόθεση του Γιαννακόπουλου, τα επόμενα βήματα που αναμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού και τις προοπτικές που ανοίγουν στον ΠΑΟ.

Το ότι θα γινόταν δεκτή με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού η είδηση ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζει μπάσιμο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν το πιο αναμενόμενο πράγμα στον κόσμο και φυσικά δεν υπήρχε για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός η οποιαδήποτε αγωνία για τα χθεσινά πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Ακόμα και εκείνος ο οπαδός του Παναθηναϊκού που μπορεί να χρεώνει τα μύρια όσα, κατά τη δική του εκτίμηση, στον Γιαννακόπουλο, είναι σε θέση να καταλάβει ότι μπορεί για πλάκα να κάνει την αγαπημένη του ομάδα πολύ πιο ανταγωνιστική απ' ό,τι είναι σήμερα.

Οχι επειδή το λένε οι εφημερίδες! Το βεβαιώνει η οικογενειακή παραγοντική παράδοση στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού αλλά και η αποτελεσματικότητα του ίδιου του διαδόχου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όταν βρέθηκε σαν την καλαμιά στον κάμπο να διαχειριστεί μία αυτοκρατορία από την οποία είχε φύγει ο Ομπράντοβιτς (με τους όποιους αναπόφευκτους κλυδωνισμούς μιας τέτοιας μετάβασης) και χωρίς τη συμπαράσταση των Παύλου και Θανάση. Θυμάμαι σε μία συζήτηση τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πριν μπει στην ΑΕΚ, να λέει ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ένα τέτοιο σενάριο για τον δικό του γιο, αν του έμενε για χίλιους λόγους η ομάδα στα χέρια.

«Εσείς νομίζετε ότι είναι εύκολο πράγμα. Αλλά σας διαβεβαιώ ότι το να βρίσκεσαι στο τιμόνι τέτοιων ομάδων με τέτοια πίεση και τόσο κόσμο από πίσω μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο για κάποιον χωρίς μεγάλη πείρα σε τέτοιες καταστάσεις» ήταν τα λόγια του, όταν η κουβέντα είχε πάει σε θέματα ιδιοκτησιακών εξελίξεων στις μεγάλες ομάδες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιαννακόπουλος δεν χρειάζεται τον ενθουσιασμό του Τύπου για να μπει στον Παναθηναϊκό. Το να βγαίνει προς τα έξω ότι είναι ήδη ο ιδιοκτήτης του εξυπηρετεί την... εμπορικότητα του Τύπου αλλά όχι και τον ίδιο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Αλαφούζο και την Παναθηναϊκή Συμμαχία ούτε με τη γενική της συνέλευση και το τι θα... αποφασίσει (για να μην κοροϊδεύουμε και τον κόσμο), αφού τα πάντα σε αυτήν την υπόθεση εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Γιαννακόπουλο. Ακόμα και τα περί πρότασης στον Αλαφούζο κατ' εμέ είναι ασόβαρα. Ποια πρόταση; Αυτή που περίμενε και ο Νικολαΐδης να του κάνει ο Μελισσανίδης; Για να αγοράσει τι; Τις φανέλες;

Πρόκειται για υπόθεση η οποία πολύ απλά δρομολογείται ως εξής: ο Γιαννακόπουλος έχει κατά σειρά να συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο (πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας), να πάρει στα χέρια του τα οικονομικά στοιχεία της «πράσινης» ΠΑΕ, να τα εξετάσει από κοινού με τους εκπροσώπους της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ήδη επιχειρηματικά και θα αποφασίσουν από κοινού αν θα επεκτείνουν και στο ποδόσφαιρο τη συνεργασία τους και αν θα κρίνουν ότι το όλο ντιλ βρίσκεται μέσα στα όρια τα οποία έχουν θέσει στο δικό τους αρχικό πλάνο, πηγαίνουν και πάλι στον Αλαφούζο μαζί, του παρουσιάζουν τις προοπτικές που παρουσιάζονται για τον Παναθηναϊκό (δηλαδή το σχέδιό τους) και πολύ απλά... αναλαμβάνουν.

Το να περιμένει για παράδειγμα ο οποιοσδήποτε να ρωτήσει ο Γιαννακόπουλος τον Αλαφούζο... «πόσα χρωστάει από την πολυμετοχικότητα και μετά ο Παναθηναϊκός;», να του απαντήσει ο Αλαφούζος ένα Χ ποσό και να του βγάλει ο Γιαννακόπουλος μία επιταγή της ΒΙΑΝΕΞ και να τα πληρώσει θα πρέπει να έχει πάρει πολλά... φάρμακα! Το να επενδύσει ακόμα και 100 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος από κοινού με τον ισχυρό του συμπαίκτη δεν το βλέπω καθόλου απίθανο. Το να πάνε τα μισά στις παλιές αμαρτίες το βλέπω απίθανο, γιατί η επένδυση αυτή θα έχει αποτύχει με το... καλημέρα.

Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό, που έχει ξεσηκώσει τους φίλους του από την ώρα που το έβγαλε στον αέρα ο Sentra 103,3 το πρωί του Σαββάτου, υπάρχουν τρία δεδομένα: το ενδιαφέρον είναι 100% πραγματικό και όχι επικοινωνιακή φωτοβολίδα, υπάρχει ισχυρός συμπαίκτης που επιτρέπει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει το μεγάλο βήμα με ασφάλεια και με προοπτικές επιτυχίας και υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει, αν αποφασίσει να κάνει το τελικό βήμα. Ολα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα περιμένουμε τις επόμενες μέρες.

Αλήθειες & ψέματα

* Είναι πολύ τυχερός ο Χούουμπ Στέφενς που στο χθεσινό κρισιμότατο ματς στην Τούμπα απέναντι στην ομάδα του ήταν ο Αρης. Με όσα έκανε στην ενδεκάδα του «δικέφαλου» ο Ολλανδός και αναγκάστηκε να διορθώσει μετά το γκολ του Ουντότζι, το πιθανότερο θα ήταν ότι σήμερα δεν θα βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αν ο αντίπαλός του δεν ήταν ο προβληματικός συμπολίτης του.

* Το να προσπαθεί ο Ολλανδός να πείσει ότι για τη συντριβή της ομάδας του στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό φταίνε μόνο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και όχι ο ίδιος ή πολύ περισσότερο να πει στον Σαββίδη ότι «αυτή η ομάδα έχει αυτές τις δυνατότητες και τίποτα περισσότερο» δεν είναι και η καλύτερη δυνατή συνταγή.

* Εκτός κι αν ο Στέφενς είναι από εκείνους τους προπονητές που θεωρούν ότι το να έχει ή να μην έχει κερδίσει ένας προπονητής την πραγματική εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του αποτελεί απλώς μία λεπτομέρεια. Γιατί δεν τίθεται ζήτημα ότι ο Στέφενς είναι επιτυχημένος στη μέχρι σήμερα καριέρα του. Οπως δεν τίθεται θέμα ότι τα αποδυτήρια της Τούμπας δεν... τρελαίνονται για πάρτη του.

* Αλήθεια 'ή ψέματα το ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφυγε εξαιρετικά προβληματισμένος από το ΟΑΚΑ μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό και ότι ακόμα και χθες συζητούσε τους προβληματισμούς του με τους στενούς του συνεργάτες; Από την άλλη, δεν αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη για γρήγορες αποφάσεις. Εδώ δεν υπάρχει ερωτηματικό...

* Αλήθεια 'ή όχι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκοπεύει να συνεχίσει το παιδομάζωμα ταλέντων από τη Super League που του έχει βγει 100% μέχρι σήμερα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πλησιάσει τους ανθρώπους του Πανιώνιου ακόμα και για τον Τάσο Αυλωνίτη, αν και οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο ότι έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Το ίδιο, βεβαίως, είχε συμβεί και με την περίπτωση του Δημήτρη Κολοβού που τελικά ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

* Ο Πανόπουλος είχε τον τελευταίο καιρό την παραμικρή ενόχληση για τον Πέτρο Μάνταλο ή για τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης είναι δεδομένη η συμφωνία του με τον Μελισσανίδη και δεν πρόκειται να την κάνει... γυριστή;

* Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό που είπε μετά τη νίκη επί του Αρη ο Ιβάν Σαββίδης «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα»; Ή ακόμα περισσότερο το «δεν έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της ομάδας»; Και εκεί που το πήγαινε πολύ ήρεμα, τι το ήθελε το «έχω πει στους κύριους παίκτες ότι ο στόχος που έχω θέσει δεν αναιρείται»; Για τα περί αποχώρησης από τη Super League δεν αξίζει να ασχοληθώ. Oπως επίσης δεν κατάλαβα το ποιος είναι αυτός που πεθαίνει. Με τον Σαββίδη μπορεί όντως να ισχύει το... χαμένοι στη μετάφραση!

* Για τον Νίκο Καρέλη και το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε με τον ΠΑΣ, δεν μπορώ να πω πολλά. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το παιδί θα μπορέσει να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό. Από το να έχει ήδη, όμως, απαξιωθεί από μερίδα του Τύπου και να χαρακτηρίζεται ως παλαιστής υπάρχει απόσταση.

* Μετά τις κακές εντυπώσεις στο ξεκίνημά του, το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού αποφάσισε να τον αποσύρει και να τον προστατεύσει. Είναι, πάντως, δεδομένο ότι οι Αναστασίου και Νταμπίζας θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει προσεκτική διαχείριση των μικρών του ρόστερ, για να βγάλουν το βάρος της σεζόν χωρίς να τους αφήσει προβλήματα.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags