Facebook Pixel Φεύγει ο Μπλάνκο;Λεπτομέρεια…
| 2011-04-06 20:09:00

Φεύγει ο Μπλάνκο;Λεπτομέρεια…

Φεύγει ο Μπλάνκο;Λεπτομέρεια…

Ο Γιώργος Κουτσογιαννέλης γράφει για την επικείμενη αποχώρηση του Ισμαέλ Μπλάνκο από την ΑΕΚ.

Αν έχεις όλα τα προβλήματά σου λυμένα και πηγαίνοντας το πρωί για δουλειά, ανακαλύπτεις ότι σου έχουν κλέψει το αυτοκίνητο, θα χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Θα το φέρεις βαρέως, θα θεωρείς τον εαυτό σου μέγα γκαντέμη, θα το συζητάς για μέρες. Αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο σε μια περίοδο που έχεις χάσει τη δουλειά σου, έχεις άρρωστο το παιδί σου, ετοιμοθάνατο τον πατέρα σου και δεν σου βγαίνουν τα λεφτά για το ενοίκιο του σπιτιού σου, το λιγότερο που θα σε απασχολήσει, θα είναι το ρημάδι το αυτοκίνητο που είχες κι έχασες. Θα το περάσεις στα ψιλά.
Στα ψιλά περνάει και το επικείμενο διαζύγιο της ΑΕΚ με τον πρώτο της σκόρερ. Σε μια άλλη ΑΕΚ, αν επρόκειτο να κουνήσει μαντήλι ο ποδοσφαιριστής-«σημαία», ο αγαπημένος της εξέδρας, αυτός που έχει «κερδίσει» με τα γκολ του τα περισσότερα πρωτοσέλιδα από κάθε άλλον στην ομάδα, ο «κιτρινόμαυρος» κόσμος θα «βούιζε». Τώρα, η υπόθεση του Μπλάνκο και γι' αυτούς που έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τη διαφαινόμενη απώλειά του (δεν είναι πολλοί αυτοί), είναι μια σταγόνα στον ωκεανό της θλίψης.
Ακόμη χειρότερα, είναι μια απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική εξέλιξη για μια ομάδα-εταιρεία που ίσως να θέλει να κρατήσει τους καλύτερους (αυτό ελέγχεται, διότι οι καλοί κοστίζουν), αλλά δεν μπορεί. Δεν μπορεί γενικώς. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει σχετικά εύκολα τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να εμποδίσει πανάκριβο ποδοσφαιριστή της από το να μετακινηθεί τσάμπα σε ανταγωνιστή, δεν μπορεί να είναι έστω και σχετικά συνεπής στις πληρωμές της, δεν μπορεί να πείσει εκατό αγριεμένους οπαδούς ότι οι ομάδες που αντιπροσωπεύουν κάτι παραπάνω από ένα χωριό, μετακινούνται με πούλμαν και όχι με ταξί. Δεν μπορεί να προσελκύσει στο γήπεδό της περισσότερους από 5.000 θεατές και άλλα πολλά...
Όσον αφορά στο γιατί οδηγούμαστε σε διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Μπλάνκο και ποιος ευθύνεται γι' αυτό, όλοι θα έχουν κάτι να πουν. Κάποιοι θα σταθούν στην καλή (για την εποχή) πρόταση των 600.000 ευρώ που έκανε η ΠΑΕ στον «Ζορό» και ο «Ζορό» έπρεπε να δεχθεί. Δίκιο θα έχουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως του προτάθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με το τρέχον συμβόλαιό του (390.000 ευρώ) και δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που προσδοκούν σε αύξηση αυτές τις ημέρες... Ως διαχειριστής μιας προβληματικής εταιρείας, επιπλέον, ο Σταύρος Αδαμίδης δεν μπορεί και δεν πρέπει να τάζει συμβόλαια εκατομμυρίου, διότι οι τσέπες του είναι άδειες.
Κάποιοι θα πουν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η σημερινή διοίκηση την υπόθεση του Μπλάνκο, μόνο σε διαζύγιο θα μπορούσε να οδηγήσει. Δίκιο θα έχουν κι αυτοί. Μια διοίκηση που σχεδιάζει την πώληση του Μπλάνκο στην Εσκισεχισπόρ δεν τον θέλει στην Ελλάδα, αλλά στην... Τουρκία. Έστω και με καθυστέρηση, ο Μπλάνκο έλαβε από την επίσημη ΑΕΚ μια καλή πρόταση, αλλά δεν έλαβε την αγάπη, το ενδιαφέρον και το σεβασμό που άξιζε. Δεν προτάθηκε ούτε στον Σκόκο, ούτε στον Τζεμπούρ να πάει στο Εσκί Σεχίρ. Στον Μπλάνκο προτάθηκε. Επίσης, δεν προτάθηκε στον Σκόκο και στον Τζεμπούρ συμβόλαιο 600.000 ευρώ. Στον Μπλάνκο προτάθηκε.
Όπως φαίνεται, η «Ενωση» χάνει έναν εξαιρετικό επαγγελματία που δεν αντέδρασε ποτέ στις «σκληρές» (ίσως και άδικες) αποφάσεις των εκάστοτε προπονητών και έναν επιθετικό που σκόραρε με κάθε τρόπο. Όταν μια ομάδα έχει στο ρόστερ της έναν (αγορασμένο) γκολτζή που έχει χρόνια μπάλας μπροστά του και δεν της κόστισε πολλά στα προηγούμενα συμβόλαιά του, οφείλει να κάνει το παν να τον ανανεώσει. Αν εδώ και δύο χρόνια, γινόταν κάποια στιγμή προτεραιότητα για την ΑΕΚ η ανανέωση του Μπλάνκο, το θέμα θα είχε κλείσει πανηγυρικά και η φωτογραφία της υπογραφής νέου συμβολαίου θα είχε τραβηχτεί τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα. Το χάρισμα του γκολ πληρώνεται διότι είναι δυσεύρετο και δεν θα είναι καθόλου εύκολο για αυτή την ΑΕΚ να αγοράσει, να αποκτήσει ως δανεικό ή ως ελεύθερο έναν άλλο γνήσιο γκολτζή. Κατά τα άλλα, είναι βέβαιο ότι η ΑΕΚ δεν θα «πεθάνει» αν φύγει ο Μπλάνκο, ούτε θα «απογειωθεί» αν ανατραπεί η κατάσταση και ο Μπλάνκο μείνει. Η γενικότερη κατάσταση είναι αυτή που θλίβει και η απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο της ομάδας. Το γεγονός ότι η επικείμενη απώλεια του «Ζορό» μπορεί να κριθεί και ως... λεπτομέρεια, είναι απλώς ενδεικτικό...

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags