Facebook Pixel "Καπνίζω από τα 13, δεν το κόβω, θα πεθάνω"! (vid)
| 2013-12-04 09:00:00

"Καπνίζω από τα 13, δεν το κόβω, θα πεθάνω"! (vid)

"Καπνίζω από τα 13, δεν το κόβω, θα πεθάνω"! (vid)

Ποιος μεγάλος μπαλαδόρος είχε πει τα παραπάνω λόγια, πότε και γιατί; Ήταν γιατρός, φιλόσοφος, επαναστάτης και είχε πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ σε Μουντιάλ!

Ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Χαρισματικός, αλλά κι επαναστάτης. Ο Σόκρατες έφυγε σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών από γαστρική αιμορραγία.

Όποιος τον είχε δει να αγωνίζεται, ειδικά στο Mουντιάλ 1982, τον έβαλε για πάντα στην καρδιά του. Ντελικάτος, τεχνίτης, αρχοντικός. Με πάσες δίχως καν να βλέπει…

Ο Σόκρατες ήταν θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα και του Τζον Λένον, σπούδασε ιατρική και ήταν φιλοσοφημένος. Επαγγελματίας, μάλιστα, έγινε μετά τα 20 του όταν πήγε στην Μποταφόγκο. Πιο ύστερα έπαιξε και στην Κορίνθιανς για να μεταβεί στην Ευρώπη και τη Φιορεντίνα το 1984.

Γεύθηκε πρωταθλήματα και κύπελλα Βραζιλίας, ενώ στα Mουντιάλ 1982 (ήταν αρχηγός) και 1986 έδωσε το παρών. Ειδικά η ομάδα της Βραζιλίας του 1982 ήταν από τις καλύτερες που έχει παρακολουθήσει ποτέ ο πλανήτης, έστω κι αν δεν σήκωσε την κούπα.

Ωστόσο είχε κι αδυναμίες που δεν ντρεπόταν να της αποκαλύψει. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε πει:

"Είμαι αυτός που είμαι. Καπνίζω από τα 13 μου. Μόνο ένα φιλοσοφικό θέμα υπάρχει για εμένα. Γιατί να υποκριθώ ότι είμαι κάτι που δεν είμαι; Ναι, καπνίζω. Θα πεθάνω από καρκίνο του πνεύμονα ή από εμφύσημα. Δεν μπορώ να το κόψω"!

Ας τον θαυμάσουμε σε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει σε Mουντιάλ, κόντρα στην ΕΣΣΔ το 1982

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags