Facebook Pixel «Πολύ σημαντικό αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ»
| 2013-12-07 19:20:00

«Πολύ σημαντικό αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ»

«Πολύ σημαντικό αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ»

Ο Άκης Ζήκος αναφέρθηκε στο πλάνο της ΑΕΚ αναφορικά με τις ακαδημίες, αλλά και στις δυσκολίες της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

-Για την δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να φιλοξενηθούν παιδιά και από την επαρχία:

«Το να μπορούμε να φιλοξενήσουμε παιδιά από την επαρχία, είναι ένας στόχος. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει με ξενώνα στο προπονητικό των Σπάτων, νομίζω ότι αυτό είναι δύσκολο. Θα δημιουργηθεί μια οργάνωση τέτοια, που να μπορούμε να έχουμε παιδιά από την επαρχεία, που είναι ποδοσφαιρομάνα. Υπήρχαν κατά το παρελθόν διοικήσεις που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Αλλά η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία. Και είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια σοβαρότητα και τέτοια στήριξη στα τμήματα των Ακαδημιών.

-Για τον στόχο που υπάρχει:

«Μέσα από την σωστή δουλειά και από την εκπαίδευση που έχουν ανάλογα με την ηλικία τους. Και η εκγύμναση τους να γίνεται ηλικιακά σωστά. Στόχος μας η ομάδα να είναι πρωταθλήτρια, αλλά κάτω από συνθήκες σωστής εκπαίδευσης. Για να φτάσουν σε μια ηλικία που να μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε και τα πρωταθλήματα, γιατί αυτό δίνει χαρά και κίνητρο στα παιδιά. Αλλά στόχος είναι να γίνεται σωστή δουλειά. Οι άλλες χώρες δεν κάνουν κάτι περισσότερο στις Ακαδημίες από το να έχουν οργάνωση, να κάνουν σωστή δουλειά, να έχουν υποδομές και αξιοκρατία. Αν έχεις όλα αυτά τα στοιχεία και αν έχεις και συνέχεια σ' αυτό που κάνεις, τότε μπορείς να πεις πως θα αρχίσεις να βγάζεις παίκτες. Ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για μας, είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να γίνουν σωστοί επαγγελματίες. Πρέπει να εκπαιδευτούν τα παιδιά. Είναι ένας στόχος εξίσου σημαντικός, γιατί βλέπω πως τα παιδιά από τότε που γίνονται επαγγελματίες, αρχίζουν να ξεφεύγουν. Πρέπει να γίνουν και καλοί ποδοσφαιριστές αλλά και σωστοί επαγγελματίες».

-Για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ:

«Η προσπάθεια της ΑΕΚ είναι πάρα, πάρα πολύ δύσκολη. Κατά καιρούς έχω πέσει και εγώ θύμα εκπλήξεων στο κύπελλο. Φανταστείτε μια ομάδα να παίζει κάθε Κυριακή με ομάδες που κλείνονται πίσω και δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Και να υπάρχει και η πίεση. Μιλάμε για δύσκολες συνθήκες. Και αυτό που έχει καταφέρει η ΑΕΚ μέχρι τώρα είναι πολύ σημαντικό. Για μένα είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ. Ο κόσμος έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή κοντά στην προσπάθεια. Πολλοί πιστεύουν πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίζει με 5-0 σε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο όμως αυτό. Θα πρέπει να το έχει στο μυαλό του ο κόσμος»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags