Facebook Pixel Στο χείλος του... Financial Fair Play Τσέλσι και Σίτι!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-08 15:44:00

Στο χείλος του... Financial Fair Play Τσέλσι και Σίτι!

Στο χείλος του... Financial Fair Play Τσέλσι και Σίτι!

H Τσέλσι και η Μάντσεστέρ Σίτι είναι οι πρώτες υποψήφιες να πέσουν θύματα του Financial Fair Play που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η UEFA στο άμεσο μέλλον.

Οι δυο βρετανικές ομάδες, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα οικονομικών αναλυτών, κινδυνεύουν ακόμη και με έκπτωση από τα ευρωπαικά Κύπελλα των επερχόμενων ετών αν δεν λάβουν από τώρα μέτρα προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα που φέρνει η Ευρωπαική Ομοσπονδία.

Στόχος της UEFA με την εφαρμογή του Financial Fair Play είναι να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων που χρηματοδοτούνται από πολύ πλούσιους αλλά και από λιγότερο πλούσιους επενδυτές. Με απλά λόγια, οι ομάδες δεν θα μπορούν να δαπανούν περισσότερα από όσα παράγουν ως επιχειρήσεις κι έτσι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να εκλείψει και η διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα της UEFA καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει χρέη που ξεπερνούν τα 75 εκ ευρώ περίπου μέσα στην πρώτη πενταετία. Το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2013 ωστόσο με την έρευνα που έγινε πρόσφατα από το BBC τόσο η Σίτι όσο και η Τσέλσι οδηγούνται ολοταχώς στην «κόκκινη κάρτα».

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι «Πολίτες» που στα ταμεία τους συσσωρεύονται χρέη που φτάνουν τα 110 εκ Λίρες (περίπου 125 εκ ευρώ) ενώ στα όριά της βρίσκεται και η Τσέλσι που χρωστάει 50 εκ λίρες (57ε. Ευρώ περίπου).

Μάλιστα για την Σίτι οι Βρετανοί αναλυτές προτείνουν ήδη αλλαγή οικονομικής πολιτικής, αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και μείωση του μπάτζετ προκειμένου να προλάβει η ομάδα του Μάντσεστερ να εναρμονιστεί ενώ πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται για την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει η Τσέλσι.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags