Facebook Pixel Ανατροπή με τη διάταξη για Ψωμιάδη!
| 2013-12-20 21:02:00

Ανατροπή με τη διάταξη για Ψωμιάδη!

Ανατροπή με τη διάταξη για Ψωμιάδη!

Ποτέ δεν είναι αργά… Οι βουλευτές που αντέδρασαν στη «φωτογραφική» διάταξη για εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη απ’ την ΑΕΚ κατάλαβαν ότι δεν ωφελείται η «Ένωση», αλλά το κράτος. Έτσι, ζήτησαν να επανέλθει

Το συμφέρον που θα έχει το κράτος -κι όχι η ΑΕΚ- απ’ τη ρύθμιση για εκχώρηση των χρεών απ’ τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ στο Δημόσιο συνειδητοποίησαν, έστω και καθυστερημένα, οι αντιδρώντες βουλευτές.

Έπειτα από ζωηρές ενστάσεις που διατύπωσαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (για το ότι παρόμοιες διατάξεις είναι άσχετες με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς) και κάποιες άστοχες αιχμές, όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη περί συμφέροντος της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη στο άρθρο 11, ο Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να το αφαιρέσει.

Κατόπιν συζητήσεων ωστόσο που είχε -στις οποίες οι αντιφρονούντες βουλευτές φέρονται να κατάλαβαν ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι προς όφελος του κράτους, μιας και θα μπορεί να εισπράξει χρήματα όπως αυτά που έχουν επιδικαστεί στην ΑΕΚ απ’ τον Μάκη Ψωμιάδη- οι συγκεκριμένοι παρουσιάζονται να ζήτησαν την επαναφορά του.

Κάτι που σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν θα χρειαστεί να περιμένει τον Γενάρη, όταν και θεωρείτο ότι θα περνούσε ούτως ή άλλως η σχετική διάταξη, αλλά θα μπορεί από τώρα να διεκδικήσει (ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο) τα 44 εκατ. ευρώ συν τόκους που είχε αποφασιστεί να επιστραφούν στην «Ένωση».

Πηγή: spor-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags