Facebook Pixel Τα... χώνει ξανά ο Σαββίδης!
| 2013-12-20 21:29:00

Τα... χώνει ξανά ο Σαββίδης!

Τα... χώνει ξανά ο Σαββίδης!

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 19.914.000 ευρώ!

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ημέρα που ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και μέσα από τη διαδικασία των Γενικών Συνελεύσεων της ΠΑΕ. Στη σημερινή Τακτική που διεξήχθη το μεσημέρι στο γήπεδο της Τούμπας οι παρουσίες ήταν ελάχιστες και ο χρόνος που χρειάστηκε η όλη διαδικασία δεν ξεπέρασε τα τριάντα λεπτά. Την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Ζήσης Βρύζας και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομμάτης, ενώ το ποσοστό του - περίπου - εβδομήντα ένα τοις εκατό του κ. Ιβάν Σαββίδη εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Γκοντσαρόβα, σε σύνολο συμμετοχών - σχεδόν ογδόντα δυο τοις εκατό. 

Αφού πρώτα παρουσιάστηκε κι αναλύθηκε η τρέχουσα χρήση, μέσω της οποίας έγινε γνωστό πως η ΠΑΕ υπέστη ζημία ύψους 4.784.265 ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε 36.235.000. Εξέλιξη που αποδόθηκε κατά κύριο λόγο στον πρώιμο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις απώλειες των σχετικών εσόδων. Παράλληλα, η αρχική εισήγηση για τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που «άνοιξε» κι έχει - αρχικό - χρονικό ορίζοντα τις 20 Ιανουαρίου με δυνατότητα παράτασης ενός - ακόμη - μήνα. Στο μεταξύ, ενώ η αρχική εισήγηση για το ύψος της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είχε υπολογιστεί στα 11.931.144 ευρώ το τελικό νούμερο που οριστικοποιήθηκε ανέρχεται στα 19.914.000. Η τιμή για τη νέα μετοχή παραμένει στα 0,33 ευρώ, ενώ αν καλυφθεί πλήρως το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέλθει στα 52.453.499 ευρώ με το ποσοστό των μετοχών του ομογενή επιχειρηματία να ξεπερνά το ογδόντα τοις εκατό!

Την πρωτοβουλία ν' αναλύσει τα του ισολογισμού ανέλαβε ο φοροτεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Δημήτρης Πανοζάχος. Εξηγώντας τα της ζημίας σχολίασε: «Οι ζημίες προέρχονται από τη λειτουργία. Πέρσι κόστισε στην ΠΑΕ η απουσία ευρωπαϊκών αγώνων, έφερε πτώση σε έσοδα και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ζημίες. Με τα εισιτήρια από αγώνες και τα παιχνίδια στην Ευρώπη δε θα είχαμε ζημία». Αναφορικά με το αν καλύπτονται οι ζημίες με τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανέφερε: «Καλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της ΠΑΕ. Υπάρχει ο νόμος που καθορίζει τα όρια. Με την ΑΜΚ αυτή καλύπτονται τα όρια». Και συνέχισε ως εξής: «Στη διάρκεια του έτους που διανύσαμε καταβλήθηκαν 24.900.000 ευρώ στις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.  Η πρώτη ήταν τα 9.900.000 ευρώ και στη συνέχεια με μία έκτακτη  Γ.Σ. κατατέθηκαν και άλλα 14.000.000 ευρώ. Η ΠΑΕ στην προσπάθεια να καλύψει την ζημία από πέρσι και με τη μεταβολή της αξίας των ποδοσφαιριστών έχει επιλέξει να κάνει νέα ΑΜΚ ύψους 19.900.000. Με αυτό το ποσό καλύπτονται όλες οι ανάγκες της». Και κατέληξε εξηγώντας για το ύψος των χρεών προς το Δημόσιο που περιλαμβάνονται στον ισολογισμό: «Περιλαμβάνεται μόνο ένα μέρος. Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί που είναι στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Οι επόμενες περίοδοι που θα έχουμε δικαστική διένεξη με το Δημόσιο θα είναι τον Φεβρουάριο».

Για το αν καλύπτονται οι ζημίες με τη νέα ΑΜΚ:
«Καλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της ΠΑΕ. Υπάρχει ο νόμος που καθορίζει τα όρια. Με την ΑΜΚ αυτή καλύπτονται τα όρια».

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags