Facebook Pixel K. Νικολακόπουλος: Ο Γερμανός έδειξε τον δρόμο!
| 2013-12-21 09:30:00

K. Νικολακόπουλος: Ο Γερμανός έδειξε τον δρόμο!

K. Νικολακόπουλος: Ο Γερμανός έδειξε τον δρόμο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει δύο πράγματα περί διαιτησίας, με αφορμή δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού.

*** Πλάκα πλάκα έπρεπε να έρθει ένας Γερμανός διαιτητής σε ένα αγώνα-τελικό για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να δουν κι οι Έλληνες διαιτητές ότι σε ένα παιχνίδι πρέπει να σφυρίζονται όσα πέναλτι γίνονται κι όχι όσα «πρέπει» να δίνονται.

*** Ο Σταρκ έπαιξε ένα παιχνίδι, στο οποίο όπως αποδείχθηκε παίχτηκε μία θέση τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο Ολυμπιακός εάν δεν κέρδιζε την Άντερλεχτ πολύ απλά δεν θα προκρίνονταν, καθώς στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπενφίκα νίκησε την Παρί Σεν Ζερμέν. Κι όμως δεν κώλωσε να σφυρίξει τρία πέναλτι και δη στο ίδιο ημίχρονο, το β΄!

*** Το φοβερό είναι ότι στα πρώτα λεπτά του ματς είχε κάνει ο αμυντικός των Βέλγων κι άλλο πέναλτι, το οποίο όμως δεν το σφύριξε. Είτε γιατί δεν το είδε, είτε γιατί κάπου το φοβήθηκε να το δώσει γιατί ήταν ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού!!!

*** Θα μου πεις, δεν κώλωσε να δώσει τρία στο β΄ ημίχρονο, και κώλωσε να δώσει ένα, έστω στο πρώτο λεπτό; Στο μυαλό του δεν είμαι. Και μπορεί και να μην το είδε κιόλας ο άνθρωπος.

*** Απλά ειλικρινά σκεφτόμουν όταν έβλεπα το Ολυμπιακός-Γιάννινα ότι ο Αρετόπουλος είχε επηρεαστεί από τον Σταρκ κι έδωσε κι αυτός δύο πέναλτι στο β΄ημίχρονο υπέρ του Ολυμπιακού! Σου λέει, είναι πέναλτι; Να τα δώσω. Ο Γερμανός πως τα έδωσε;

*** Και το περίεργο είναι ότι όπως ο Γερμανός, έτσι κι ο Έλληνας δεν έδωσε κι αυτός πέναλτι, εξίσου καθαρό, υπέρ του Ολυμπιακού και στα πρώτα λεπτά! Ίσως γιατί δεν είχε καλή οπτική, ίσως γιατί δεν ήθελε από το πεντάλεπτο να πάει στην βούλα και ενδεχομένως να απέβαλλε κιόλας τον αμυντικό του ΠΑΣ.

*** Η ουσία είναι ότι οι Έλληνες διαιτητές θα πρέπει να μάθουν να δίνουν όσα πέναλτι γίνονται. Υπέρ και εις βάρος οποιουδήποτε. Αρκεί όντως να γίνονται κι όχι αυτές τις φάσεις που λέμε για ψύλλου πήδημα επαφή η, κάποια σπρωξίματα στα κόρνερ.

*** Ο Σταρκ έδειξε τον δρόμο!

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags