Facebook Pixel Κ. Βαϊμάκης: Το έκανε να μοιάζει εύκολο
| 2013-12-21 13:10:00

Κ. Βαϊμάκης: Το έκανε να μοιάζει εύκολο

Κ. Βαϊμάκης: Το έκανε να μοιάζει εύκολο

Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλει κι ο Αναστασίου, αλλά κι ο κόσμος της ομάδας. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ήταν ένα καλό ερώτημα πώς θα προετοίμαζε το παιχνίδι ο Αναστασίου, χωρίς Σίλντενφελντ, Πράνιτς και Μπεργκ, έναν σημαντικό παίκτη δηλαδή σε κάθε θέση. Μπροστά, τα κουκιά ήταν μετρημένα: Καρέλης και Κλωναρίδης, που τον τελευταίο καιρό είναι σε καλή κατάσταση. Πίσω προτίμησε να αφήσει τον Ρισβάνη εκτός 11άδας, μια που είχε κάπου ενάμιση μήνα να παίξει και να εμπιστευτεί Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή, που έχουν «γράψει» παιχνίδια μαζί φέτος και Σπυρόπουλο δεξιά αντί για Μαρινάκη, στα πλαίσια φαντάζομαι του ροτέισον.

 

Και στο κέντρο, ο Αναστασίου πήγε με μια τετράδα όπου όλοι τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλοι μαρκάρουν με συνέπεια. Γι' αυτό δεν έπαιξε ο Ατζαγκούν, αλλά ο Αμπέντ με τον Ζέκα, τον Λαγό και τον Μέντες, διότι το πρώτο ζητούμενο ήταν να πάρει ο Παναθηναϊκός το κέντρο, να μην αφήσει τους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι και στη συνέχεια, εφόσον κέρδιζε τη μάχη του κέντρου και είχε την κατοχή της μπάλας, να προσπαθούσε με καλή κυκλοφορία να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή.

 

Έτσι ακριβώς κι έγινε: ο Παναθηναϊκός πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, είχε την συντριπτική κατοχή μπάλας, είχε τα χαφ του σε πολύ καλή μέρα, οπότε έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να βάλει το γκολ. Το έκανε ο Κλωναρίδης με υπέροχο τρόπο, με επίσης όμορφο γκολ ο Λαγός έκανε το 0-2 έξι λεπτά μετά και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος - ως προς τον νικητή και όχι ως προς το σκορ: επιτέλους ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ φέτος, για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος από στημένη μπάλα, από ένα κόρνερ που φάνηκε δουλεμένο και είχε τελικό αποδέκτη το κεφάλι του Λαγού. Κι έκλεισε το σκορ με το ωραίο γκολ του Δώνη, αν κι έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Είναι ωραίο συναίσθημα, ωραίο ντε-ζα-βου, να βλέπεις μετά από τόσα χρόνια το όνομα «Δώνης» στον πίνακα των σκόρερ για τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags