Facebook Pixel Oταν η UEFA καταργεί τους κύκλους...
| 2013-12-21 14:40:00

Oταν η UEFA καταργεί τους κύκλους...

Oταν η UEFA καταργεί τους κύκλους...

Τι περισσότερο έχει η UEFA και οι ελληνικές ομάδες, που εκφυλίζουν τις αποφάσεις των εγχώριων πειθαρχικών οργάνων, λένε ακόμα και... ευχαριστώ στις «καμπάνες» που πέφτουν από τη Νιόν; Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.

Τον δρόμο του Κριστιάν Καρεμπέ, δηλαδή τον δρόμο της σοβαρότητας, επέλεξε να ακολουθήσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο θέμα της τιμωρίας του Ολυμπιακού από την UEFA, μιλώντας στους οργανωμένους οπαδούς του πρωταθλητή.

Και το ζητούμενο δεν είναι αν ο Μαρινάκης θεωρεί την ποινή σωστή, αυστηρή ή απαράδεκτη. Μπορεί να έχει βρίσει την UEFA περισσότερο από τον μέσο οπαδό του Ολυμπιακού. Με τη μόνη διαφορά ότι το κράτησε για τον εαυτό του. Σημασία έχει αυτό που έβγαλε προς τα έξω, μιλώντας στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Η UEFA βάζει τους κανόνες και οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και να κάνουμε ό,τι μας ζητούν» είναι η ατάκα-κλειδί του προέδρου του Ολυμπιακού. Μία ατάκα που θα μπορούσε να αποτελεί το δόγμα της ευνομίας και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί που καμία ομάδα δεν διανοείται να σκεφτεί με αυτόν τον τρόπο.

Για χίλιους λόγους, θα πείτε... Σίγουρα! Η αθλητική δικαιοσύνη έχει δώσει πάμπολλα δικαιώματα με αντιφατικές αποφάσεις της έτσι ώστε σε κάθε ποινή που ανακοινώνει να αρχίζει ο χορός των κύκλων, των τετραγώνων και της πλήρους αμφισβήτησης.

Πείτε με γραφικό και αφελή, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι περισσότερο έχει η UEFA και οι ελληνικές ομάδες, που εκφυλίζουν τις αποφάσεις των εγχώριων πειθαρχικών οργάνων, λένε ακόμα και... ευχαριστώ στις «καμπάνες» που πέφτουν από τη Νιόν; Γιατί, δηλαδή, πρέπει να αποδεχόμαστε ότι οι πειθαρχικές επιτροπές της UEFA λειτουργούν με τρόπο αλάνθαστο και ακριβοδίκαιο και εμείς ως Ελλάδα αποκλείεται ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

Τι σόι παραδοχή της ελληνικής πλήρους ανομίας είναι αυτή; Και μιλάμε τώρα ότι αν οι πειθαρχικές επιτροπές στην Ελλάδα λειτουργούσαν με τον τρόπο των αντίστοιχων επιτροπών της UEFA (με πλήρη αδιαφάνεια στην ουσία, στο στυλ... «στείλτε μας εγγράφως τις απόψεις σας και κάποια στιγμή θα σας ειδοποιήσουμε για την τιμωρία σας»), θα είχε γίνει σεισμός. Στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα είχαν προσφύγει οι ομάδες μας...

Ή μήπως οι πειθαρχικές επιτροπές της UEFA δεν έχουν εκδώσει κατά καιρούς πλήρως αντιφατικές αποφάσεις και δεν έχουν δώσει δικαιώματα; Εκεί, όμως, εμείς... «Αν το λέει η UEFA, είναι το σωστό, αν το λέμε μεταξύ μας, δεν σεβόμαστε τίποτα. Αν ένα ματς το διοργανώνει η UEFA, καθόμαστε... Παναγίες στις κερκίδες, αν το ίδιο ματς το διοργανώνει η Super League, έχουμε αυτόματα το δικαίωμα να το κάνουμε μπάχαλο».

Για τον περήφανο Ελληνα, του οποίου ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, όλο αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ραγιαδισμού;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags