Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε την προνοητικότητά του με τον Μήτρογλου
| 2013-12-21 15:50:00

Ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε την προνοητικότητά του με τον Μήτρογλου

Ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε την προνοητικότητά του με τον Μήτρογλου

Βρήκε εγκαίρως τα «κουμπιά» του και τον έκανε να νιώσει σημαντικός. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Βλέπεις τη Λίβερπουλ να δυσκολεύεται με τον Σοάρες και τη Γιουνάιτεντ να ζορίζεται με τον Ρούνεϊ, και μετά βλέπεις τον Ολυμπιακό να συμφωνεί με άνεση με τον Κώστα Μήτρογλου για την επέκταση του συμβολαίου του και μάλιστα στη στιγμή του limit up της μετοχής του Έλληνα διεθνούς επιθετικού, δηλαδή πάνω στη στιγμή μιας πρωτοφανούς -για Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα- προβολής του ανά την Ευρώπη. Μέσα σε ένα απόγευμα ο Ολυμπιακός επεκτείνει το συμβόλαιο μέχρι το 2017 και αφαιρεί τη ρήτρα, δηλαδή αποκτά και τυπικά το δικαίωμα να διαπραγματευτεί χωρίς πλαφόν στην τιμή την πώληση του ποδοσφαιριστή με τη μεγαλύτερη υπεραξία τούτη τη στιγμή.

 

Δεν έκανε μαγικά ο Ολυμπιακός, ούτε υπνώτισε τον Μήτρογλου για να του πάρει την υπογραφή του. Προνόησε. Βρήκε εγκαίρως τα «κουμπιά» του 25χρονου επιθετικού, και τον έκανε να νιώσει σημαντικός για τον σύλλογο πολύ προτού αναγνωρίσει όλη η ευρωπαϊκή αγορά ότι ο Μήτρογλου είναι σημαντικός και ικανός να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου, προτού μιλήσουν δημόσια γι' αυτόν προπονητές σαν τον Αρσέν Βενγκέρ και ταξιδέψουν για χάρη του προπονητές σαν τον Γιούργκεν Κλοπ.

 

Εδώ και χρόνια οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι προσλαμβάνουν στελέχη με εμπειρία και γνώση πάνω στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, για να λειτουργούν ως σύμβουλοι στην προσέγγιση και την επικοινωνία με τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους. Για να τους «προλαβαίνουν», ώστε να μην τους χάνουν. Η υπόθεση του Μήτρογλου θα μπορούσε να λειτουργεί ως παράδειγμα για τους συλλόγους που θέλουν να καλλιεργούν και να αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές, να δημιουργούν υπεραξίες από τις οποίες να βγαίνουν επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά ωφελημένοι. Διότι ήταν και είναι η ιστορία μιας δύσκολης περίπτωσης, ενός ιδιαίτερου και χαρισματικού ποδοσφαιριστή, που είχε παραμεληθεί από προπονητή και είχε περιπλανηθεί ως δανεικός. Ενός ποδοσφαιριστή που ένιωθε ψυχικά και ηθικά δεσμευμένος απέναντι σε ένα σύλλογο «που έδειξε πόσο με πιστεύει ακόμα και τις στιγμές που η καριέρα μου δεν εξελισσόταν όπως ονειρευόμουν», όπως είπε στη γραπτή δήλωσή του. Ο Ολυμπιακός είχε μια συνταγή, η οποία πρέπει να διδάσκεται και να ακολουθείται. Και από τον ίδιο αλλά και από όποιον θέλει να μη χάνει τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές του χωρίς το προσδοκώμενο αντίτιμο.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags